Most adtak ki egy kozleményt miszerint Kalasnyikov állapota kozepesen súlyos. A moszkvai kozponti katonai korházban kezelik.

joker said
Ha nem volt levédve akkor mi számít illegális gyártásnak?
Az Ak-47-es nem volt levédve . A késobbi típusok pl. AK-74  le voltak. A szellemi tulajdon az Izsmashnál.

nem kell messzire menni pl.Románia. Licensz nélkul gyárt , Bulgária, Kína,

A csehszlovákok a vz 58- ért fizettek licensz díjat, a fentiek nem.

Miért fizettek a csehszlovákok, ha nem sok köze van az AK-hoz?

A finneknek biztosan van rá licenszük, sőt máig gyártják is a hadseregüknek.

Nem Kalasnyikov, de máshová nem tudtam tenni......

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sínen a Kalasnyikov cég megalakulása. Eredetileg július 1- tol, tervezték, de ismerve az orosz burokráciát, ez csak augusztustol lesz aktuális.
http://www.vesti.ru/only_video.html?vid=528228

Két jó kis videó:

Még a régi NPO Izsmas néven fut a weboldal, de idovel ez is megváltozik...
http://www.izhmash.ru/

boki

Köszi, de ezt ismerem. Reméltem, hogy elkészült már egy új weboldal, lehetőleg olyan ahol minden csúzli fönn van részletes adatokkal.

Amúgy arról tudsz valamit, hogy az AEK-971-et miért nem rendszeresítették anno? Politikai oka volt?

boki

Köszi az infót, bár nem értem, hogy a gyalogságnál miért nem terjedt el az AK-74 helyet. Most az AK-74M-et használják amihez képest szerintem nagy előre lépés lett volna az AEK.

Jo hír az orosz katonáknak...2014- ben jon az AK-12 a hadseregbe.
Két változata lesz 5,45 és 7,62 mm.

Ugyanolyan primitívnek néz ki, mint a 66 éves elődje, de biztosan jó lesz. 5,56-os változatban is kellene készítsenek, biztosan lenne rá kereslet a piacon.

joker

Az AK-12 ha minden igaz pont annyira primitív, mint egy FN Scar...

Amúgy meg biztos lesz belőle 5.56 NATO. Az eddigiekből is volt. (100-as szériában volt ilyen tag)

Putyin tegnapi látogatása a Kalasnyikov konszernben.
http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201309182140-zuhu.htm

Én a 7,62-re szavazok , az ellen általában 3-ik világbeli és ők főleg azt a kalibert használják. Ha kifogy a készlet belőlük feltölthet az ember. Ára mennyi lehet a 12-esnek?

antigonosz

Az AK-12 árát nem tudom csak következtetni tudok, ugyan is azt mondják nem drágább mint az eddigiek.
Venezuela pár éve, forintra átszámolva 88000 Ft-os darab áron vette az AK-103-at.

wolfram

Téged kérdezlek hátha te tudod,
melyik a jobb a 6.5 grendel vagy a 6.8 spc ???

Én sz SPC-re szavaznék, mert állítólag pontosabb, illetve néztem ballisztikai zselés videókat és ott komolyabb károkat okozott, mint a 6.5 grendel.
(A level 4-es mellények világában szerintem a jobb pct. képesség nem tényező, tudtommal egyik sem képes átlőni egy ilyen mellényt)