To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Újabb beteg amerikai.

15 sec :) bár a kompenzátort nem kell leszednünk(szerintem régen sem kellett).

Nincs túlbonyolítva a konstrukció, valószínűleg ezért lett utcahosszal a leg leg leg.

Hja, nekem még az eredeti AK-47tel tanították annó! :D (1994-95 Nagykanizsa, Kanizsa Határvadász század) 30 sec volt a szintidő.

Az első néhány leánykának azért el kéne megyarázni, hogy a fegyver üritését azzal kezdik, hogy előbb kiszedik a tárat:)

boki

Köszi!
Tegnap amúgy véletlenül pont megtaláltam (a Szu-39 PDF keresgélés közben)
Az a baj a weboldallal, hogy nem túl informatív...

Nagyon ötletes és egyszerű tűzváltókar, kimondottan tetszik.

https://www.youtube.com/watch?v=M3ya2XR9eZw#t=460

Boki

Mit lehet tudni az Ak-12-ről?
Rendszeresítik? vagy más lesz helyette?

Remélem nem és előjönnek valami tényleg modernebbel.
Mégis milyen modernebbel tudnának előjönni? 50 éve nem történt semmi lényeges előrelépés, bejött a bullpup elrendezés, ami a csájnízok szerint jó, mások szerint vagy jó vagy nem jó, de még a lőszerfejlesztésben sem találni áttöréseket, csak folyamatos csíszolgatást. Egy éghető töltényhüvelyű lőszer és a ráépített fegyver esetleg megérné a belefektetett energiát, de amúgy nem tudom, hogy a mai megbízható gépkarabélyokat miben lehetne drasztikusan továbbfejleszteni.

Úgy modern, hogy lassan mindenki áttért a műanyag fegyvertokra, rövid gáz-hátrasiklásos rendszerre stb.
Nemcsak a csájnízok szerint jó a bullpup hanem osztrákok, angolok, izraeliek stb szerint is. Viszont a csájnízok a biztonság kedvéért rendszeresítettek hagyományos változatot is.

Az osztrákok Styer AUG-je tényleg jó, de Izraelben inkább az M4-et preferálják ahogy én látom, az angolok is a hagyományos kialakítású fegyvereknél tartanak. Nem azt mondom, hogy nem jöttek rá, hogy jó (már amelyik tényleg jó), de csájníz szinten bullpupot rendszeresíteni (nem darabszámban, hanem arányaiban) szerintem nem sok más van aki bevállalta.

Most nem a bullpupról beszélek, hanem arról, hogy az AK-12 ugyanannak a lerágott csontnak az akárhányadik lerágása.

%D0%90%D0%9A12_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B5%D0%BC%D1%8B%D0%B9_%D0%B2%D0%B8%D0%B4_%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0_%D0%B8_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B0.jpg