1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2016. január 10..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  2006-ban (?) a többség a fideszre szavazott, de az Mszmp meg az Szdsz összeállt egy koalícióra így ez a kombó lett többen. Na de ez milyen már? Ha én az Szdszt akarom nem egy utólagos Mszp-Szdsz kapcsolatra vágyok. Ami ráadásul az ámokfutásuk során Mariana árok szintű mélységekbe dobta az országot. Soha többet még egyszer ezeket! Amúgy a haveri céget kedvező helyzetbe hozására hozok neked egy jó példát valamikor 15 évvel ezelőttről. Tudod volt egy sulinet vagy mineve program, ahol csakis egy cég által forgalmazott számítógépeket vehettek az iskolák állami vagy uniós támogatással, sajnos most a cégnév már ennyi idő után nem ugrik be. Annak a cégnek volt a tulajdonosa a Kóka János. Pont.
   
  gergo55, kiskrumpli, fip7 and 2 others like this.
 2. beta

  beta Well-Known Member

  Ne erről van szó. Ha 10 dologból 3 hülyeség, de a többi ül, akkor üt a jelentés maga is.

  Egyen. Utána már a NER el tudta lehetetleníti a konkurenciát.

  Mindenki ezt szokta mondani, akit érdekel a demokrácia. A választásra úgy mentek az EP tagok, hogy tudták mivel jár ha így vagy úgy szavaznak. A magyar országgyűlési szavazás előtti szabálymódosítás az más volt, mert a választásokig tartó hosszú és összetett folyamatokba avatkozott bele. Az valóban antidemokratikus lépés volt, ami éppenséggel pont a Sargentini jelentést erősíti.
   
  Nagy Csaba likes this.
 3. hana

  hana Active Member

  Nem mondom. Azt mondom, hogy jobb a helyzet, mint 2010 előtt volt! Azt, hogy ezt másképpen látjuk, hát ez van. De nem tudom, hogy mitől hiszitek magatokat többségnek! Ha nem az utálat lenne a mai ellenzék egyetlen megnyilvánulása, hanem konstruktívan politizálnának, nem csak valaki ellen... simán tudnának a jelenlegi körülmények között is választást nyerni, nem hülye az ország többsége. Az nem alternatíva, akinek mindegy mi pusztul, csak Orbán is vele.
   
 4. arcas

  arcas Well-Known Member

  Ahogy Molni mondaná, most én is keresem a kandikamerát mögöttem..., linkek, számok, ... ja, meg a valóság.
   
  blitzkrieg, fip7, zeal and 2 others like this.
 5. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Utoljára próbálkozok.....
  Tehát CSAK autóipar és PONTOS ismeretek alapján.....
  Egy konkrét autóipari beszállító és gyártó azt NEM engedheti meg magának, amit Te leírtál. Annak a fajta munkaszervezésnek és sor kialakításnak automatikus következménye a selejt (nem megfelelő) cucc gyártása és az autóiparban egy beszállító céget simán tönkretenne. Ettől még igaz amit írsz, mert persze hogy ebben dolgoztál. Audinál NEM így működik, mert ennél több eszük van, és NEM emberbaráti célból. Az autóipari minőségügyi szabványok és tanusítások kiemelten foglakoznak ezzel is, és egy ilyen tanusítványt nem pénzért és nem viccből állítanak ki. Tudom, mert mivel beszállítók vagyunk, ebben a tanusítási folyamatban részt kellett vennem. Sőt! Ezt ráadásul évente meg kell ismételni és megint csak nem viccből..... Az, hogy Magyarországon az a mentalitás van, hogy szarunk rá és mi jobban tudjuk, tudod mit eredményezett? Nos az Audi-nak a Mercedes-nek igazán komoly Magyar tulajdonu beszállítója NINCS, mert ezt a fajta mentalitást ez az ipar nem tolerálja. Ergó pont a legnagyobb haszon hányadú gyártásokból esik ki a Magyar tulajdonú kis és középvállalkozás, s e miatt nem termel ki elég hasznot a fejlesztéshez, a magasabb bérek fizetéséhez, a fejlődéshez. Csak a sírásra jut hogy elnyomnak bennünket a multik. No comment....
   
  gergo55, fishbed, ozymandias and 2 others like this.
 6. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem kell ettol felni. A szamunkra hasznos uzleti befekteteseket nem erinti ez a konfliktus.

  Hogy most egy Engiee, egy Veolia vagy a Soros alapitvanyai stb, hisztiznek egy sort es lobbiznak ellenunk az pedig ertheto es termeszetes. Szvsz. nem kell utanuk sirni. Mehetnek vissza oda ahonnan jottek. A balos nyugati szavazok kegyeit sem kell keresni. Az egyik megoldas erre az, hogy a nyugatnak kiszolgaltatott gazdasagunkat megnyitjuk kelet felé is. Pl. Kina, Oroszo, stb. Ez is jol halad. Szoval szerintem panikra semmi ok.
  A lopasok miatt pedig nem kell aggodni. Minimum 13 ev az elevules es nem lesz mindig kormanyon Orban sem. (Bar en ezekkel a lopasokkal kapcsolatban eddig nem lattam ertekelheto infot.)
  A komolyabb strukturalis gondokon is dolgoznak. Csodat persze ne varj senkitol sem, de most legalabb nem a lejton csuszik az orszag.

  (Nekem ez az egesz inkabb tunik Merkel hattyudalának. Persze, lehet en is csak naivan remenykedem. :rolleyes:)
   
  blitzkrieg likes this.
 7. beta

  beta Well-Known Member

  Az a párt csoport, amelyik össze tudja szedni a többséget.
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ja ertem. Majd akkor kitalalok en is egy olyan játékot, ami olyan szabályok k szerint zajlik, hogy eselyex se legyen győzni. Aztan verem majd a nyalam, hogy mennyire bena vagy.

  A tarsadalom polarizaltsagat mutatja, hogy ismerosi es barti koromben nincs olyan, aki ne utalna vagy röhögne a naracsos bandan, hogy mekkora fasz kocsogok ezek. Ebbol eleg erdekes kep rajzolidik ki, hogy kik is a szavazóik.. Hadd ne mondjam ki...
   
  Nagy Csaba likes this.
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Minden társadalmi rétegből jön össze a szavazóbázisuk ahogy egyébként az ellenzéki pártoknak szintúgy. Annyi a különbség, hogy a legutolsó három választáson nem tudott élni a lehetőséggel az ellenzék, és legyőzették magukat a nem túl acélos Fidesszel.
   
 10. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  A HospInvest nevű ámokfutását se felejtsük el, a kiprivatizált kórházak mai napig nyögik az akkor rájuk szakadt brutális hiteleket, elmenekült munkaerőt és kiárult felszerelést.
   
  MuldR, svajcibeka, anonim999 and 4 others like this.
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Azon az ominózus első munkahelyen autóipari cégnél voltam. Bizony, bizony pedig voltak selejtek, a sor végi meozás után is jöttek vissza reklamációk.
   
 12. beta

  beta Well-Known Member

  Igen. Olyan játékszabályok, amelyek mellett esélytelen nyernie az ellenzéknek...

  Választáson a legnagyobb párt csoport alakít kormányt.

  Vicc...Orrod előtt lopják szét az országot és nem látsz semmit... Mészáros Lőrincről hallottál már? Vajnáról? Rogánról?

  Igen, rombolják.

  De, csúszik. EÜ, oktatás, infrastruktúra stb mind romlik lefele. Úgy hogy közben tolja az EU a pénzt az országba ezerrel. Iszonyatos elkúrás ez.
   
  fishbed and molnibalage like this.
 13. kiskrumpli

  kiskrumpli Well-Known Member

  Csűrheted-csavarhatod, de a Fideszre szavaztak a legtöbben, és kész. Az összes többi párt kapott több szavazatot mint a narancsosok, márpedig az a párt nyeri a választásokat amelyik a legtöbb szavazatot összegyűjti, nem az amelyik az 50%-ot eléri.
  Persze ha olyan szabályokat akarsz hozni hogy ne a legtöbb szavazatot kapott párt nyerjen, azt is lehet, csak azt már nem demokráciának hívják.

  A második bekezdés értelmezhetetlen - lenne, ha nem illene bele a szokásos sértődős hisztis kirohanásaid közé.
   
  honved and anonim999 like this.
 14. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  A játékszabályok igen. Mint ahogy Sándor György mondta vala a Lyukasórában az iskolai futóverseny kapcsán: "Egyenlő pályák, egyenlő esélyek. Én kerékpáron megyek." Igazad van, 4 évig még maradnak.
   
  fishbed likes this.
 15. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Loken likes this.
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Igen, igen csak akkor nem értem ezt a hisztit hogy az ellenzék volt többen vagy mi.
   
 17. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Kb. ugyanaz a helyzet, mint amikor Szijjártó Péter hisztizik a S. jelentés elfogadása kapcsán: "Szijjártó Péter szerint a döntés csalással született, mert az európai szerződések egyértelmű rendelkezéseit figyelmen kívül hagyva a tartózkodó szavazatokat nem számolták bele a végeredménybe." Ha beszámítjuk a végeredménybe a tartózkodókat, akkor pláne nem voltatok többen, akik a Fideszre szavaztak. ;)
   
  Robur likes this.
 18. minszk2

  minszk2 Well-Known Member

  [​IMG]


  Ajajj,ha ez igaz leszünk bajban egy esetleges,a 2015-ösnél is nagyobb migráns válság esetén.
   
 19. omae

  omae Well-Known Member

  Nem, most egy jégtáblán piknikezünk az óceán közepén, stabilan hozzunk egy szintet aztán egyszercsak mind nyakig benne leszünk.
  Még régebben mondtam hogy ennek az országnak egyetlen egy dolog van amire építeni tud, amivel üzeletelni lehet és ez a munkaerő. Ez pedig megy innen a picsába, az ismerőseim és én is fontolgatjuk hogy dobbantunk. 86 ezer munkás hiányzik. Idő kérdése hogy a munkáltatók elvigyék innen a gyártást vagy elkezdjen külföldről betelepíteni dolgozókat. (Az igazság az hogy ez már megy is, több gyárban is találkoztam szláv tezsvíreinkel akik valami oknál fogva nem szeretnek fürdeni.)
  Amit pedig nem értesz a lopásokkal kapcsolatban hogy rendszer szintű. Maga a rendszer van ráépítve arra hogy lopjanak. Tehát nem rikardó huzza ki a zsebedből a buszon, hanem átutalják nekik. Nem kapcsolja fel nálad a piros lámpát a magyar Bill Gates? Nem gyanús hogy ilyet még sose láttál? Hogy ez a zseni amíg nem a Vektor volt kormányon nem tudott elérni egy fránya milliomosi címet se most meg milliárdos?
  Nem gyanus hogy azok a mediák amiket a kormánypárti emberek szereznek meg a legalja propagandát nyomják? Az origo a "mindenapi migránsunkat add meg nékünk kérlek" a tv2 meg most már hírtv is? Meg a rengeteg regionális lap? És akkor jönnek azzal hogy a balos média túlsúlyban van magyarországon. (#woememotherfucker)
  Nem gond hogy olyan szinten hülyének néznek hogy ezzel le tudják nyomni a torkodon hogy lopnak? Hogy azt mondod te nem aggódsz? Meg vagy vezetve ember, odaadták a gumicsontot és te elrágcsálod.
  Nyissunk kelet felé persze, csak ha közben nyugaton mindenki hátat fordít nekünk akkor nem nyertünk hanem buktunk mint amikor a rendszer váltásnál nyitottunk a nyugat felé. Meg amúgy se igazán értem miért gondoljátok hogy az oroszok vagy a kínaiak igazi úriemberként fognak velünk bánni ha teljesen ki leszünk szolgáltatva nekik? Minek tennék? Egyikük sem éppen humanizmus díszobra.
  Na mindegy nekem most innom kell.
   
  beta, Nagy Csaba, fishbed and 4 others like this.
 20. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  El lehet menni innen, ahogy nagy vezéretek mondta anno.

  A nagy vezér akinek a cége kizárólagos importőre volt az orosz gáznak míg uralkodott.
  Akinek csapata etette a Közgépet a csilliárdos megrendelésekkel.
  Akik összehozták a négyes metró néven hírhedté vált pénzszivattyút.
  Akik "felújították" a Margit hidat.
  Akik hatalmas támogatásokat adtak felsőfokú intézményeknek építkezésre, de azt az építkezést csak baráti bank hiteléből finanszírozhatták még akkor is ha lett volna elég tőkéjük a teljes kivitelezésre (pl. ELTE új kollégiuma körüli balhét még a mainstream sajtó is lehozta).
  Akik a balos sajtót akkor is pofádba tolták ha nem kérted (Intercity-ken ingyen osztogattak egy újságot akkoriban amiben olyan hősökkel készültek interjúk, mint kisebbségi életfogytos anyukák; a csaló aki eladta a Lánchidat, felszedte Budapesten a frissen lerakott térkövet és mindezt milliárdosként büszkén meséli kicsiny otthonában...).
  Akik Paksi üzemzavar körüli balhét is felhasználták egy kis pénzosztásra, csak úgy repkedtek a százmilliók tanácsadó és kivitelezés elősegítő csoportokhoz (erről is volt interjú a fenti újságban, mivel büszkék voltak rá mennyire hozzájárultak a kormánynak adott tanácsaikkal a problémamentes lebonyolításhoz).
  Bevezették a "megélhetési bűnözés" fogalmát és eltörölték a csendháborítást, ezzel szinte bátorítva egy réteget a bűnöző, dorbézoló életmódra.

  Most így ennyi jut hirtelen eszembe.
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása