Igazából 4 évente miniszterelnököt választunk alapvetően. Igaz, van 106 körzet, ahol egy helyi képviselőt is. Nos, ez a helyi ember, ha végzi a dolgát, az adott térségnek sok mindent el tud rendezni, ez igaz. A parlamentben meg mindenhol, ahol ilyen rendszer van, bizony a szavazások úgy zajlanak, ahogy hazánkban. Mert így tud működni egy kormányzati többség. Vagyis, ott, az egyéni és listás képviselő, csak egy pártszavazó, de ez kormányzó és ellenzéki oldalra egyaránt igaz. Káosz nem lehet, mert abból még rosszabb dolgok sülnének ki, ha hetente 5-10 képviselőt hívna vissza bárki is, bármelyik oldalról. 2010 előtt olyan balfék módon vezették az országot, hogy a választók akkor egy elsöprő többséget adtak Viktornak. Ő csak kihasználta a lehetőséget, az adott 2/3-os törvények megváltoztatásával. Most egy alapvetően, nagyon erős, központosított, kormányfői hatalom van, aminek minden alrendszer alá van rendelve. Elsősorban a média, de sok más is. 2018-ban biztosra veszem hogy nem lesz kormányváltás, akkorát nem fognak hibázni a kormányon lévők. Mert kormányzati hibázás nélkül, a jelenlegi vicckategóriás ellenzék nyerni nem lesz képes. Bár csak sejtés, de szerintem a baloldal nem is készül nyerni 2018-ban. Nyilván ilyet nem mondanak ki, de történéseiket látva, ezt érzem. A Jobbik talán szeretne, de náluk meg azt hiszem, maguk sem gondolják komolyan a kormányzás képességét magukról. Egyetlen kommunikációs panelt használ az ellenzék, mást nem is tud nagyon. Nevezetesen, lop és korrupt a kormány. Ez minden, ami lényegében semmi. Nincsenek konkrét nevek, konkrét bizonyítékok, konkrét történetek. Vagyis a lakosság már érzéketlenné vált az ilyen általános vádakra. A migránskérdést a bal oldal és a Jobbik is benézte, vagy tétlenül nézte. 2017 már a pénzosztás éve lesz, ebben biztos vagyok. Jövő évben még a nyugdíjakat is megemelik, nem is kicsit, ahogy hallottam. Bérek emelkednek, mind a közszférában, mind a versenyszférában. Vagyis, ahogy írtam, a kormány nagyon nem fog már hibázni, az ellenzék meg teljesen tehetetlen. Nem várok változást az ország vezetésében 2018-ban.