Én még tanultam az iskolában. Többek között azt is, hogy gondolkodjak. "Ha valami olyan sárga, mint egy kacsa, úgy totyog, mint egy kacsa, és úgy néz ki, mint egy kacsa, az bizony kacsa" a kínai közmondás szerint (még ha nem is úgy nevezik, teszem hozzá én...)<blockquote rel="Panzerfaust">
Példákat kérnék, miben majmoló ????
Jelenleg:
Kormányzó van ?
Revíziós törekvések vannak ?
Felsőház a parlamentben ?
Csendőrség, törvényhatóságok, főispán ?
Virilizmus ?
Nyílt szavatás ?
Rendeleti kormányzás ?
Zsidótörvények ?
Miket tanultál te az iskolában ? Vagy ha ennyire felejtesz ?
ideo-logic.blog.hu/2016/01/21/a_horthy-rendszer_es_a_mai_magyar_politika_parhuzamai
</blockquote>
Hát sajnos nem nagyon tanultál meg gondolkodni.
Mond meg ennek a Tamáspatriknak, hogy hatalmas elégtelen történelemből.
Csípőből egetverő marhaságokat ír le.
Üdvözlet a Horthy-korszakban!
Amiben a két korszak eléggé hasonlít egymásra:
-Politikai rendszer
-Vezérelv („Horthy-apánk” ill. „a Viktor”)
-Torz választási rendszer és politikai részvétel
-A sokszínű politikai gondolkodás a parlamentben nem jelenik meg
-Elitizmus, növekvő társadalmi különbségek
-Kormányzati ideológia sulykolása, ellenségképek és háborús logika dominanciája a közéletben
-Erős gazdasági protekcionizmus"
A politikai rendszer <b>semmiben</b> nem hasonlít - lásd alkotmányjog
Hozzáteszem, a Horthy-korszakban <b>nem volt</b> a Magyar Királyságnak összefoglalt, írott Alkotmánya..... Továbbá órákig írhatnám a különbségeket, de ott van a könyvtár nevű intézmény arra való, hogy okosodjatok.
Vezérelv. ??????
Kinek vezére ? Mert nekem nem, és neked sem. Mert neked személyesen mondott ukázt, hogy ezt vagy azt csináld ? Ő maximum a pártjának a vezetője, plusz az ország kormányfője.
Ezen analógát folytatva "Kádár-vezér", "Horn-vezér", "Gyurcsány-vezér", hogy csak a legfontosabbakat említsem. Mivel én megéltem, konkrét tapasztalatom van arról, hogy Kádár-vezér igencsak beleszólt az életembe.
A nagyszüleimébe meg Horthy. De hogy Orbán ???
A választási rendszer nem torz, jogilag tökéletesen illeszkedik az európai szisztémákba.
A részvétel, pedig tőled függ, meg mindenkitől, akinek választó joga van.
Elitizmus.
Aha. Akkor ide fel tudnék írni neked több ezer nevet, akik párttitkárokból, vb-titkárokból, tsz-elnökökből, leszerelt rendőrökből stb.. lettek a gazdasági elit tagjai.
Ha valakinek van szeme, - és némi objektív látásmódja - az bizony látja - a fenti tételek hamisságát. Ellenségkép, háborús logika ... kokrétumokat könyörgöm... Te jó ég, ....