Na, ez durva. Szóval a kérdezzelek Téged?
Felolem aztan levelezhetsz az mta-val is, de az egy masik forum.
Mindenki sütöget magának, ez tény, de ez az állítás a legnagyképűbb duma, amit valaha olvastam. Te miért nem vagy közöttük, bármely területen?
Egy kis szemelyeskedes, lehulyezes. Fejezd mar be!
Azért az autógyártást sem a Mercedes AMG-vel kezdték, igaz?
Vagyis elismered, hogy nem tokeletesek a mai genmodositott novenyek? En is csak ennyit mondtam. Ma még nincs meg a teljes modell a sejtek mukodeserol. Szerintem pedig igy vakon hulyeseg modositgatni oket.
Szerintem meg pont, hogy nem. Ha tudnák, nem lenne ilyen ellenállás.
Szerintem meg ha tudnak akkor nagyobb lenne az ellenallas. Nem kell felretajekoztatnio oket.
Képzeld, már több száz ilyen hatóanyag bevizsgálásán dolgoztam. Éppen ezért tudom, hogy mit beszélek. És Te? Bár szerinted biztos mindenki hamisít, csal ...
Itt kell beismernem a droglaborban eltoltott eveimet vagy mi? Fiatal voltam es kellett a penz.
Gratulalok a munkadhoz, es koszonjuk szepen! Ennek koszonhetoen ma nem lehet hamisitani. Ez egyreszt azt jelenti, hogy az van a flakonban ami ra van irva. Ez tok jo. Masreszt pedig azt, hogy senki mas nem gyarthatja oket, csak akit a szabadalom tulajdonosa felhatalmazott. Ez mar nem annyira jo. A szabadalom es egyeb monopol jogot biztosito jogszabaly serteseket muszaj komolyan venni. Mert meg akar haboru is lehet belole.
Viszont a gmo novenyek es a hozzajuk tartozo vegyszerek szabadalmai a gyakorlatban nem tarthatoak. Ez a vonat mar elment. Hogy ettol teged a guta megut, azt mondjuk megertem. Lehet hogy egy brazil farmer szedul egy laborban, de en eppen nem. Csodallatos nyugtato teat tudok fozni a lombikban.
Ne szivass már! Brazilia is most rendezi az olimpiat. Latszik mennyire bejott nekik a gmo. O, varj...!
De még senki nem hozott olyan tudományos bizonyítékot a cáfolatra, mint én a támogatásra.
Rohadt nagy bizonyitek volt. Te linkelted azt az oldalt ahol fiatal magyar biologusok ervelnek a gmo mellett? Haha!
Irtam is fentebb, hogy ma mar minden hulye kiserletezgethet. Vagy elmennek biologiat tanitani, vagy szamolgathatjak a fakat, cserjeket, ilyesmi, vagy... Persze hogy a lesznek kozottuk akik megprobaljak megismetelni a monsanto sikeret. De ez nem fog osszejonni. Nem nagy titkok tudoi ok, csak egyszeru biologusok. Persze ha 40 evvel ezelott tudtak volna azt amit ma tudnak...
Pelda: 40 eve meg szinte senki sem halott a pcr-rol. 20 evvel ezelott pedig mar minden egyetemi laborban volt egy. 10 evvel ezelott mar barki rendelhetett egyet az egyre bovulo valasztekbol es mindenki elkezdte lecserelni a korabbi gepeit. 5 evvel ezelott kabe. 3-400 ezer forintert lehett hozzajutni egy-egy keszulekhez. Ma pedig akar ingyen is hozza lehet jutni(egy hasznalthoz), csak vidd el onnan, mert nem tudjak hova tenni az ujabbat. Bocsi valamelyikunk eltevesztette az evszamot.
Erre az egyetlen válasz, hogy a szakmabeli tudósok hülyék és korruptak meg a Monsato...
Ne tegyunk mar ugy mintha soha senki nem latott volna még korrupt vagy kokler tudosokat. Szamtalan tortenelmi es jelenlegi peldat fel lehetne hozni.
Nocsak, valamiben majdnem egyetértünk. De az állandó Monsato-zás kezd egy háttérhatalom konteos zagyvaságra hasonlítani.
En sem szeretem a konteos dinkákat. De a monsanto eseteben eppen a dinkáknak volt igaza. Azok utan amit azok az eszetlenek tettek a folddel es az emberekkel, nem is értem hogy letezhet még az a cég. Nem kell kisebbiteni vagy elfelejteni a bunuket.
Meg fogsz lepodni, de en tamogatom az ezuranyu fejlodest. Csak a koklereket,a manipulaciot, a lehulyezest stb utalom.
A történetedről meg annyit, hogy akkor dobjál össze valamit, aztán kiderül, hogy mennyi szakértelmet kíván.
Pont azt mondtam, hogy nem lehet. Nincs meg még sem a novenyek sem pedig az allatok sejtjeinek atomi szintu modellje. Alakul a dolog, de még nem tartunk ott. Szvsz vakon meg ne lovoldozzunk. Ez egyebkent szo szerint is ertendo, utalva ugye a gmo novenyek eloallitasanak korabbi modszerere. (Ma már sokkal specifikusabb.) Aranyrog - izolalt dns - belove a sejtmagba -1000-bol egy tulelte -kesz a gmo. Haha!
5-10 evre lehetunk ezektol a modellektol. Birjuk már ki addig valahogy.
Szemely szerint a gmo novenyeketet nem tamogatom. Semmivel sem tartom hasznosabbnak oket a klasszikus nemesitesnel. Ellenben tul sok negativ kritika merul fel veluk szemben. Szamilliard dollaros piacokrol beszelhetunk mar ma is, de még egyetlen mukodo gyogyszert sem hoztak ezek a technologiak. Lassan persze vallalhato lesz tudomanyos meggyozodesbol is a genetikai beavatkozas. Nem fog kelleni a lobbi, a korrupcio, a csusztatas stb sem. Peldaul az alkimiabol is milyen szepen kinotte magat a kemai.
Csak ez a folyamat most gyorsabb lesz.