Elég sok kolléganőm van. Nagyjából a 90%-uk, ez kb. 20 fő, eljutott odáig hogy gyereke legyen, vagy akarjon. Most, azaz az elmúlt 1-2 évben jutott el a fiatalabb, modernebb gondolkodású, karrierista rész is hogy gyereket vállal. Szépen sorban mennek is el szülni, kettő meg pont most jön vissza. Ebben szerepe volt a fizetésemelésnek is, mernek vállalni ha van biztos párkapcsolat, mert tudják hogy el bírják majd tartani a gyereket. Ezek a felnőtt nők értelmesek, egy részük két diplomás, rengeteg dolog szól náluk logikusan a gyerekvállalás ellen. Mégis nekilátnak, mert gyereket AKARNAK/AKARTAK és abban a pillanatban hogy egzisztenciálisan megengedhették maguknak ( vagy legalábbis úgy érezték) neki is vágtak. Nem vagyok biológus, de gondolom ez valahol programozva van a nőknél, amit a társadalmi helyzet tompítani tud valamelyest, de amint kis utat kap, úgy rögtön felszínre tör. Lehet ösztönnek hívni.
Az meg hogy valaki egyenlőségjelet tesz a saját maga által megszült gyerek és egy gyiviből elhozott között mindenkinek szíve joga, de sztem az emberek 99%-a a saját véréből származó gyereket akar felnevelni.
Az már megint más kérdés, hogy a gyivikből az egészséges magyar és cigány csecsemőket 1-2 éves korig elkapkodják, lényegében ez a korosztály nem is létezik állami gondozásban. Egy 6-8 éves gyereket vagy annál idősebbet azért nem sokan akarnának örökbefogadni.
Konkrétan még egészséges sem kell hogy legyen. 2 éve egy drogos csaj kábszerfüggő csecsemőnek adott életet. Már a kórházból örökbeadták szülőknek, úgy hogy mire elhagyta a kórházat az anyuka, addigra a gyereke már új néven valahol máshol volt. Sem a kórháznak, sem nekünk nem adtak ki semmilyen infót a gyámügytől, pedig a csaj feljelentést tett meg pereskedni akart.
Arra célzok, hogy az örökbefogadás gyermektelen szülőknek nem igazán opció a szülő nélküli kisgyerekek/csecsemők hiánya miatt, és ha van lehetőség sajátra, van pénze valakinek hogy felnevelje, miért is nevelné más gyerekét?
Akartam reagálni arra is, hogy a lombikbébi belterjességhez vezet, meg életképtelen/gyenge képességű utódokhoz, de felesleges. Azon sem szoktam vitázni hogy a Földet 6000 éve teremtette Isten, vagy hogy nincs cigánybűnözés. Értelmetlen, mert aki ilyesmit állít az fanatikus, úgysem lehet vele zöld ágra vergődni.