Sosem éreztem ezt az "evolúciós kényszert". Házas ember vagyok, közös elhatározás volt, hogy nem kívánunk gyereket vállalni. Mi errōl ōszintén beszéltünk. Mindkettōnknek vannak céljai, ebbōl a gyerek túl nagy szeletet hasítana ki.
Feleségemnek ott a sport, nekem a tudomány (doktori, plusz könyvírási ambíciók, stb..)...
Önzō dolog, de nincs türelmem a nyafogó gyerekekhez, ez a nyűg legyen a szülō dolga. Nekem elég a tanítás és a mérnöki gondolkodás magjainak elvetése...
Ez a te maganugyed, de ha peldanak hozod fel egy nyilvanos forumon akkor:
- Szerintem nagy butasagot csinaltok.
- Fefiaknal nincs olyan eletszakasz amikor a gyermekvallalas felulir mindent. Nokre ez sokkal jellemzobb.
- Ha nem kenyszerbol nincs gyermek akkor csak egy ideig tolaralja a kozosseg a karrierizmust. Nem fog hosszu tavon elonyt jelenteni.
- Kesobb zavaro lesz, hogy a korosztalyod beszelgetesenek felehez hozza sem tudsz majd szolni. Nyilvan kozos tema a csalad.
- Idovel megbanjak az ilyen dontest az emberek, de akkor mar keso lehet. (Van ilyen ismerosom, huu...!)
- A gyermek vallalasa idealis esetben kozos elhatarozas. A
nem vallalas soha nem ilyen egyszeru helyzet.
- Igy uj ertelmet nyernek a korabbi velemenynyilvanitasaid. Ugy konnyu liberalis allaspontra helyezkedni pl migrans kerdesben, ha nincs es nem is lesz olyan akinek a jovojet feltened.
- Jol kell tanitani a sajat gyermektol fuggetlenul is. Ez a munkad ember! Ez a hivatasod, de nem ezzel kell kompenzalni. Szvsz ezzel csak becsapod magad. (Ismerek not hazassagban, diplomaval stb., sajat gyerek nelkul 9 macskaval...
)
- Hogyan kepzeled el az idoskorod? (Ha nem is minosegileg, de) mennyisegileg hianyozni fog a rendszerbol az aki a nyugdijadat megtermelje vagy az ellatasodat biztositsa, stb.
- Nem tudom ki beszelte tele a fejed olyanokkal, hogy a gyermek egy nyafogo rettenet, mert nem az. Tobbet kapsz toluk mint kepzeled es sokat tanulhatnal, akar magadrol is. Jobb ember leszel altaluk.
- Cukik a kis szarosok, na. Aztan meg ha kamaszok lesznek akkor ki lehet rugdalni oket a feszekbol es mehetnek egy koleszba. Nem olyan hosszu ido az, gyorsan eltelik.
- Egy atlagos egyedulallo szulo is kepes felnevelni egy gyermeket. Hazasparoknak pedig "gyerekjatek". Vegul is erre talaltak ki ezt az egyuttelesi format.
- Ha nem a csalad akkor ki fog orulni a sikereidnek? Ki lesz buszke rad? Felteni, szeretni, veled egyutt sirni es nevetni ki fog?
- Egy babanaplo sokkal menobb mint barmelyik masik konyv. (Itt tultoltam, ugye?
)
- Lehetne meg sorolni, de a lenyeg talan ertheto.