Értő olvasás szükségeltetne! Nem azt írtam, hogy nem kaptak béremelést, hanem azt: "A DOLGOZÓKAT MEGTARTÓ béremelés", a kettő nem ugyanaz. Kapni kaptak, csak szerintem nem eleget, mert folyamatos az elvándorlás az egészségügyből, utánpótlás meg egyre kevesebb.
Utanpotlas egyre tobb es az elvandorlas is megfordulni latszik. Mely godorbol kell kivakarni, ez igaz, de azert ne olyankor hozd fel ezt a kritikat amikor mar javulni latszik a helyzet. Kabe 20-25 evvel ezelott beszakadt az utanpotlas. Idobe fog telni mire rendbe jon.
Nem tudom mit gondolsz megtarto fizetesnek, de ha osszehasonlitod a 8 evvel ezelotti bereket es a miakat... Eg es fold. Egy minimalis eu szakkepzessel kabe duplaja lett a fizetes. (Korabban megalazoan keves volt.) A kezdo es a szakorvosi fizetesek sem rosszak. (Lassan el lehet majd hagyni a parat...
)
Másik: nem tudom te mikor voltál kórházban, nekem sajna mostanában jutott ilyen élmény, szóval ne te mondd meg nekem, miket tapasztaltam ott, és főleg amíg egyáltalán eljutottam odáig. "Felemelő élmény" volt, hogy a központi sebészeti kórházban háromszorra sem tudtak olyan beutalót adni, amit az otthoni szakrendelés-laborban elfogadtak volna vércsoport-vizsgálatra, oda-vissza 25-25km-en ingáztam a papírokkal és üzenetekkel ("mondja meg a doktor úrnak..."), a végén inkább megcsináltatta a doki a kórházban -
Nyilvan nem hetkoznapi az ha ping-pongoznak a beteggel.
Tippelek: A korhaz szerzodesben allt a privatizalt labordiagnosztikai ceggel. A korhaz igy megsporolt par verveteles csovet, a labor pedig huzta a szajat mert nem fizetos vendeg voltal. Persze ha bejelentkeztel volna hozzajuk es idopontot kernel akkor jo penzert mar masnapra vegeztek volna mindennel... Ugye latod, hol a problema? (Kesobb, dragabban. Ugyanaz a szivatas mint ami a privat radiologiakon ment.)
Altalaban csak a kemcso utazik es nem a paciens. Persze ha nem surgos az ellatas es nem rossz allapotu a beteg akkor lehet utazni. (Ha az utazas koltsege gondot okoz akkor is van segitseg.)
A "rosszul megirt" beutalo pedig egy vicc. Ilyenkor nyugodtan szolj, hogy azonnal hivjak fel az orvost es tisztazzak az ugyet, de ne veled toljanak ki. Hidd el hirtelen jo lesz az a beutalo ugy ahogy van...
mindezt az ingázást saját pénzemen meg szabadidőmben, mert hát abból ugye úgyis túl sok van!
Megis mire szamitottal? Valamennyi ido es penz mindenkepp szukseges, de ha kinyitottad volna a szadat akkor sokkal hamarabb es olcsobban megusztad volna.
És hát ugye a kórházban a "zárkatársaktól" is hallottam ezt-azt,.
A petykakat inkabb hagyjuk.
Az ott lévő személyzetre egy rossz szót se tudnék mondani, ők max megtettek minden tőlük telhetőt, de láthatóan kevesen voltak, így volt olyan hogy reggel 8,20-tól 13,50-ig kellett várni mire orvos elé kerültem mielőtt egyáltalán behívtak műtétre.
Miert talan nem ertel ra? Lett volna fontosabb dolgod is? Nem hiszem.
Persze ugyanezt idopont egyeztetessel (akar maganban, akar allamiban) egy kesobbi(!) idopontra cserelhetned, annyi kulonbseggel, hogy ugy nem a helyszinen toltod ki az idot, hanem mashol. Ha attol valaki jobban erzi magat akkor valaszthatja azt, de nem fog hamarabb ellatashoz jutni, csak a szubjektiv elmeny lesz mas.
Ha valamiert nagyon nem birod a varotermet (aminek a neveben benne van mi celt szolgal. Khmm...!), maskor nyugodtan szolj az illetekes apolonak, hogy
nem erzed ott jol magad, picit kimennel levegozni es setalni. Mikorra jojjel vissza? Okosteloval vagy egy konyvvel is el lehet utni az idot.
A műtét az már csak másfél napot csúszott, az se azért mert túl sok volt a doki, hanem mert egyikük kidőlt valami nyavalyával, és nem volt beugró tartalék sem mert felborította volna a hosszútávú beosztást.
Sokan dolgoznak a mutetes helyeken, ergo mindig van olyan ember aki kidol, ez nem szokatlan. A mutetek hossza pedig nem tervezheto olyan pontosan mint a gyari szalagmunka. A kis csuszas termeszetes. Ebbe sem lehet semmi meglepo.
Majd seggre ültem mikor már felkelve "edzettem" kicsit a folyosón, és láttam hogy este fél-tíz után a műtőssrác tolja a beteget a mellettünk lévő kórteremből, mikor rákérdeztem hova viszi kiderült, legnagyobb megdöbbenésemre a műtétek éjjel-nappal, 24 órában folytak!!
(Vagy lehet, hogy a beteghordo vitte a beteget, mert a mutosoknek tobbnyire a mutoben van a munkaja. Legalabbis a porgosebb mutoblokkokban igy van.)
A hasiseb. mutok gyakorlatilag folymatosan uzemelnek. (Ott kezdtem, jaj!
) Az erseb es a trauma szinte folyamatos. A tobbi az valtozo. Ennek semmi koze nincs az ellatas szinvonalahoz. Egyszeruen csak folyamatosan jonnek a betegek.
ö... fél családom és ismerőseim fele a magyar egészségügyben dolgozik... szóval engem ne akarj a "nincs semmi baj, a kormány a helyén van szöveggel" lelkesíteni, please...
Akkor neha beszelgess veluk. A 444-es csuszato cikkeket pedig hanyagold. (Az sem megoldas, ha lehagyod a forrasmegjelolest. )
Nem lehetne, hogy máshol told a kormánypropagandát...? Vagy, hogy egyáltalán ne..?
Nem lehetne befejezni a hazudozast? Az ellenzeki propagandat is hanyagolhatnad.
Ma is igen gyakori, hogy egyes betegek a kormanyt szidalmazzak. "
Merazorban, ezekcsaklopnak " stb. Ilyenkor rendre a szemelyzetnek kell leallitania oket, mert hulyesegeket beszelnek. Ha latnad az arcukat...