[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 732
3 851
113
lol

Hát liberálisnak még nem neveztek, tiéd az első helyért járó díj.

Viszont úgy érzem nem voltál képes megérteni amit írtam.
ÉN értem mit írsz, csak te nem tudod a saját mondataidat értelmezni .
lol

Hát liberálisnak még nem neveztek, tiéd az első helyért járó díj.

Viszont úgy érzem nem voltál képes megérteni amit írtam.
Én értem ,hogy mit akar az írásod jelenteni , de nem lehet a jogszabályokat olyan formában meghozni ahogy szeretnéd, hogy mindenkire egyformán vonatkozzon.
pl: 15 éves lop 1000 ft-ot
17 éves lop 1000 ft-ot
19 éves lop 1000 ft-ot idáig mind első alkalommal bukik meg . Aztán ugyanezek már egyszer lebuktak. Majd ugyanezek többszörösen visszaesők. Majd feltételesen vannak szabadlábon . Majd .........! A variációk végtelenek már ennél a kis értékű szabálysértésnél is. Ha mindegyikre akarnál jogszabályt írni egy toronyházat megtöltene a jogtár.
Szerintem a bíróknak kellene következetesen ítélkezniük .
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 314
13 801
113
Najó, akkor ez is tisztázva lett. Vonát és a cigányokat beszéljétek meg a kantinvan.
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 648
5 398
113
"Számos nyilvánvaló közbeszerzéssel, vagy azok elhagyásával “baráti cégeket segítettek” – mondta az államtitkár, aki rámutatott arra, hogy mindezekkel hivatali visszaélés, vesztegetés, hűtlen kezelés, összeférhetetlenség is megvalósult." - ha ez a "régi" rendszerben volt, és részben ez kb 80 milliárdos büntit ér, akkor vajon mennyit kell majd visszafizetni, ha a mostani, fidesz időszakot fogják vizsgálni? :D
 

fishbed

Well-Known Member
2013. július 5.
812
781
93
Azért a 4-es metró körüli herce-hurcák , pénz szivattyúzások általam ismert kis része megérne egy misét! Ha nyugdíjas leszek megírom.
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 648
5 398
113
'14 tavaszan adtak at a 4-es metrot, vagyis odaig vizsgaltak.

Tudom, ott voltam :) Szóval amit államtitkár mondott vádakat, az saját magukra is érvényes? Mert akkor ez egy történelmi pillanat :D De lesz még mit megkapargatni az OLAFnak mostanában is.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
. "Emlékeim szerint tájékoztatást kért a helyzetről. Majd azt mondta tegyék a dolgukat a törvények szerint."

Ezt már csak később mondta Gyurcsány, miután kiderült hogy az első nyilatkozata szerint törvényt sértett mert konkrét utasítást nem adhatott volna a rendőri vezetésnek. Az első nyilatkozata szerint viszont: "Személyesen igazítottam el a tevékenységről és utasítottam a fővárosi Rendőrség parancsnokságát..."
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and zeal

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 312
113
Mit is mond Slomó?

"Azt gondolom, hogy teljesen lejáratják magukat, és nem utolsó sorban azt a világnézet, aminek karakteres képviselői ráadásul hatalmasat tévednek. Tévednek, ha azt gondolják, hogy ha összefog a baloldal és a Jobbik, akkor nyerni fognak. Biztos, hogy nem fognak nyerni. Egy dolog viszont biztos megtörténne, ha a Fidesz nem tudna maga nyerni és csak a Jobbikkal tudna kormányt alakítani, akkor senkinek sem maradna erkölcsi érve arra, hogy miért nem szabad összefogni a Jobbikkal. „Mert ha nektek lehet, akkor nekünk miért ne lehetne”. És erre nem lehet azt mondani, hogy mi nem úgy gondoltuk, mert ez csak egy technikai szövetség lett volna, ami utána felbomlott volna, és így tovább. Ugyan már, ki gondolja ezt komolyan. Ez abszurd és nevetséges."

http://888.hu/article-koves-slomo-a-problema-nem-az-iszlammal-van-hanem-velunk

Azért zseniális, ahogy Orbán és Simicska ezt kitalálták! :D Mert hogy ez nem magától pattant ki a levegőből, az tuti.

Van valakinek katonabarátja?
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Hunyadi János bizony nem volt hű a királyhoz. Olvass csak utána. Mert bizony, a király V. László és az őt támogató Cilleiek ellen küzdött, a saját hatalmának, kormányzóságának a megtartásáért. És bizony fegyverrel ment Cilleinek, Giskrának, Barankovicsnak akik Magyarországi birtokaik lévén magyar főurak is voltak. A királyi birtokokat haláláig nem adta át V Lászlónak, akit mint királyt megilletett ez. És soha nem vonták meg tőle az Erdély vajdája címet. De ez mind felesleges infó volt mert nem a Szíriai helyzetre vonatkozik.

Hát akkor csak a történelmi hűség kedvéért. A V.Lászlót úgy koronázták meg, hogy a rendek, már tárgyaltak az akkor kb 15 éves ULászlóval, hogy ő legyen a következő király. Luxemburgi Erzsébet királyné ellopatta a koronát és a királynői ékszereket Visegrádról (a királynői ékszereket elzálogosították és soha nem került vissza Magyarországra), valószínűleg Újlaki Miklóssal aki majd később Hunyadi társvajdája lesz.A korona akkori őre Garai Miklós nádor feladata volt a korona őrzése aki Erzsébet párti volt. Így koronázták meg a pár hónapos csecsemőt suttyomban Székesfehérváron, majd odaadták a koronát Habsburg Frigyesnek, aki a csecsemő gyámja lett és a testvérháború fő finanszírozója. Az igazsághoz még hozzá tartozik, hogy míg Griska vezetésével a felvidéket és a nyugati országrészt dúlták rabolták és ölték a magyart az Erzsébet pártiak, addig Hunyadi délen kiverte a törököt Erdélyből (1442), úgy hogy még az elhurcoltakat is kiszabadította és havasalföldön megbüntette a minket sokadjára eláruló koszos oláhokat. Amúgy pedig se Cillei se Brankovics (aki addigra elvesztette a teljes országát és a lánya a szultán felesége volt, plusz két fia megvakítva és kiherélve szintén a hárem vendégei voltak) se Griska (egykori cseh Huszita/kelyhes/táborita) nem voltak magyarok. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a magyarság akkori szemetje, nem sorakozott fel Erzsébet mellett, mint például Garai nádor, akit majd frigyes fogságba is vet. Ulászlót egyébként Szent István halotti koronájával lett megkoronázva.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 732
3 851
113
Hát akkor csak a történelmi hűség kedvéért. A V.Lászlót úgy koronázták meg, hogy a rendek, már tárgyaltak az akkor kb 15 éves ULászlóval, hogy ő legyen a következő király. Luxemburgi Erzsébet királyné ellopatta a koronát és a királynői ékszereket Visegrádról (a királynői ékszereket elzálogosították és soha nem került vissza Magyarországra), valószínűleg Újlaki Miklóssal aki majd később Hunyadi társvajdája lesz.A korona akkori őre Garai Miklós nádor feladata volt a korona őrzése aki Erzsébet párti volt. Így koronázták meg a pár hónapos csecsemőt suttyomban Székesfehérváron, majd odaadták a koronát Habsburg Frigyesnek, aki a csecsemő gyámja lett és a testvérháború fő finanszírozója. Az igazsághoz még hozzá tartozik, hogy míg Griska vezetésével a felvidéket és a nyugati országrészt dúlták rabolták és ölték a magyart az Erzsébet pártiak, addig Hunyadi délen kiverte a törököt Erdélyből (1442), úgy hogy még az elhurcoltakat is kiszabadította és havasalföldön megbüntette a minket sokadjára eláruló koszos oláhokat. Amúgy pedig se Cillei se Brankovics (aki addigra elvesztette a teljes országát és a lánya a szultán felesége volt, plusz két fia megvakítva és kiherélve szintén a hárem vendégei voltak) se Griska (egykori cseh Huszita/kelyhes/táborita) nem voltak magyarok. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a magyarság akkori szemetje, nem sorakozott fel Erzsébet mellett, mint például Garai nádor, akit majd frigyes fogságba is vet. Ulászlót egyébként Szent István halotti koronájával lett megkoronázva.
Valahol lemaradtam a hsz-ek olvasásakor , ez mire vagy kinek válasz ? Szeretném az előzményt elolvasni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 312
113
Mit is mond Slomó?

"Azt gondolom, hogy teljesen lejáratják magukat, és nem utolsó sorban azt a világnézet, aminek karakteres képviselői ráadásul hatalmasat tévednek. Tévednek, ha azt gondolják, hogy ha összefog a baloldal és a Jobbik, akkor nyerni fognak. Biztos, hogy nem fognak nyerni. Egy dolog viszont biztos megtörténne, ha a Fidesz nem tudna maga nyerni és csak a Jobbikkal tudna kormányt alakítani, akkor senkinek sem maradna erkölcsi érve arra, hogy miért nem szabad összefogni a Jobbikkal. „Mert ha nektek lehet, akkor nekünk miért ne lehetne”. És erre nem lehet azt mondani, hogy mi nem úgy gondoltuk, mert ez csak egy technikai szövetség lett volna, ami utána felbomlott volna, és így tovább. Ugyan már, ki gondolja ezt komolyan. Ez abszurd és nevetséges."

http://888.hu/article-koves-slomo-a-problema-nem-az-iszlammal-van-hanem-velunk

Azért zseniális, ahogy Orbán és Simicska ezt kitalálták! :D Mert hogy ez nem magától pattant ki a levegőből, az tuti.

Van valakinek katonabarátja?

Mert ha van, és legalább 25 éves a barátság, akkor gondolkozzon el, hogy ha csak nem dugja meg a nejét, összevesznek-e valaha is. :D
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Hát akkor csak a történelmi hűség kedvéért. A V.Lászlót úgy koronázták meg, hogy a rendek, már tárgyaltak az akkor kb 15 éves ULászlóval, hogy ő legyen a következő király. Luxemburgi Erzsébet királyné ellopatta a koronát és a királynői ékszereket Visegrádról (a királynői ékszereket elzálogosították és soha nem került vissza Magyarországra), valószínűleg Újlaki Miklóssal aki majd később Hunyadi társvajdája lesz.A korona akkori őre Garai Miklós nádor feladata volt a korona őrzése aki Erzsébet párti volt. Így koronázták meg a pár hónapos csecsemőt suttyomban Székesfehérváron, majd odaadták a koronát Habsburg Frigyesnek, aki a csecsemő gyámja lett és a testvérháború fő finanszírozója. Az igazsághoz még hozzá tartozik, hogy míg Griska vezetésével a felvidéket és a nyugati országrészt dúlták rabolták és ölték a magyart az Erzsébet pártiak, addig Hunyadi délen kiverte a törököt Erdélyből (1442), úgy hogy még az elhurcoltakat is kiszabadította és havasalföldön megbüntette a minket sokadjára eláruló koszos oláhokat. Amúgy pedig se Cillei se Brankovics (aki addigra elvesztette a teljes országát és a lánya a szultán felesége volt, plusz két fia megvakítva és kiherélve szintén a hárem vendégei voltak) se Griska (egykori cseh Huszita/kelyhes/táborita) nem voltak magyarok. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a magyarság akkori szemetje, nem sorakozott fel Erzsébet mellett, mint például Garai nádor, akit majd frigyes fogságba is vet. Ulászlót egyébként Szent István halotti koronájával lett megkoronázva.
Igen kimerítő és jó összefoglaló. Néhány megjegyzés: a koronát maga Erzsébet lopatja el udvarhölgyével Kottaner Ilonával (kalandos történet és érdemes elolvasni). Erzsébet és a csecsemője V. László, oldalán sorakoznak fel azok a főúri személyek akiket felsoroltál. Ulászló oldalán pedig Hunyadi-Ujlaki-Rozgonyi. Ulászló azonban 1444 Várnánál elesik. Halála után, némi huza-vona után, elismerik V Lászlót királynak és kiskorúsága idejére Hunyadi Jánost kormányzónak. 1453-ban azonban Hunyadi kénytelen átadni a hatalmat az ifjú V lászlónak, persze a királyi birtokokat és jövedelmeket megtartja. Ezek után a nagyobb főurak Garai- Cillei-Újlaki szövetséget kötnek egymással és megpróbálják kitúrni Hunyadit az általa uralt területekről. Közvetlen a török 1456-os támadása előtt Hunyadi érzi, hogy pozíciója gyengül és megpróbál kiegyezni Cilleivel, egy a családjaik közötti házassággal.
Mellesleg a középkor nem a nemzetiségről szól, mert akkor nem ez volt a fontos (Anjou Károly, Luxemburgi Zsigmond, Habsburg Albert--magyar királyok voltak pedig nem magyar származásúak voltak, és Mátyás is cseh királynak neveztette magát pedig nem cseh). És ha ilyen alapon vizsgálnánk a Hunyadi család származása is elégé oláh gyanús.
Ezek inkább kőkemény hatalmi harcok voltak amit az adott családok a hatalmukért, birtokaikért vívtak.
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Igen kimerítő és jó összefoglaló. Néhány megjegyzés: a koronát maga Erzsébet lopatja el udvarhölgyével Kottaner Ilonával (kalandos történet és érdemes elolvasni). Erzsébet és a csecsemője V. László, oldalán sorakoznak fel azok a főúri személyek akiket felsoroltál. Ulászló oldalán pedig Hunyadi-Ujlaki-Rozgonyi. Ulászló azonban 1444 Várnánál elesik. Halála után, némi huza-vona után, elismerik V Lászlót királynak és kiskorúsága idejére Hunyadi Jánost kormányzónak. 1453-ban azonban Hunyadi kénytelen átadni a hatalmat az ifjú V lászlónak, persze a királyi birtokokat és jövedelmeket megtartja. Ezek után a nagyobb főurak Garai- Cillei-Újlaki szövetséget kötnek egymással és megpróbálják kitúrni Hunyadit az általa uralt területekről. Közvetlen a török 1456-os támadása előtt Hunyadi érzi, hogy pozíciója gyengül és megpróbál kiegyezni Cilleivel, egy a családjaik közötti házassággal.
Mellesleg a középkor nem a nemzetiségről szól, mert akkor nem ez volt a fontos (Anjou Károly, Luxemburgi Zsigmond, Habsburg Albert--magyar királyok voltak pedig nem magyar származásúak voltak, és Mátyás is cseh királynak neveztette magát pedig nem cseh). És ha ilyen alapon vizsgálnánk a Hunyadi család származása is elégé oláh gyanús.
Ezek inkább kőkemény hatalmi harcok voltak amit az adott családok a hatalmukért, birtokaikért vívtak.

Én azt írtam, hogy Erzsébet lopatja el. Ebben igazad van, hogy Kottannerné részt vállalt a dologban, hisz neki megvannak az emlékiratai, amiből tudjuk, hogy részt vett benne. Pl leírja hogy a dunai átkeléskor, majdnem a Dunába vész a korona Komáromnál, amikor beszakad a szán alatt a jég. De azt is vedd figyelembe, hogy Újlaki megkapta Székesfehérvárt és több birtokot az események után plusz ő állt díszőrséget a csecsemőkirály koronázásán, ami azért árulkodó jel. A többiben igazad van, egész a nemzetiség nem fontos részig. Én ezt merőben másképp látom, Például az oláhok vagy a szerbek rendszeres árulásai, hogy pl Zsigmond idején simán elsőként leléptek (az oláhok és még ezerilyet tudok mondani, hogy a románok hogy árultak el annak idején minket) a nikápolyi csatából, illetve Brankovics despota emberei akik a szultán oldalán avatkoztak be a csatába és el is döntötték a csatát (pedig magyar hűbér úr volt, magyarországi birtokokkal), szerintem mind a mai napig befolyásolják a mi szemünkben a megítélésüket, régen sem hiszem, hogy ez másként lett volna. Vagy amikor a szerbek 1527-ben egy évvel Mohács után Szapolyai engedélyével először elözönlötték a délvidéket és módszeresen a török elöl elmenekült és megmenekült magyarságot elkezdték kiírtani, maguknak követelve azt a földet, a magyarokat pusztították csak és kizárólag nemzetiségi alapon. Pedig mi testvéri kezet nyújtottunk nekik amikor elmenekültek a török elől. De mondok neked még korábbi eseményt. 1441-ben a Budai városháborúban a Magyarok leölték az elszemtelenedett német patríciusokat, mert azok német király lévén például azt akarták, hogy a magyarok temploma (mert ugye nem számít a nemzetiség, de külön volt a németeknek((mai mátyás templom a várban)) és külön volt a magyaroknak temploma) fizessen adót a németekének. A városvezetésben lecsökkentették a magyar képviselők számát 3-ra a 12ből, plusz ami az évek alatt felgyülemlett. És akkor hol van még 1848 meg 1945 ahol kicsúcsosodik a nemzetiségi ellentét jórészt a mi kiírtásunkkal megkoronázva azt.
Hunyadinak rengeteg származás elmélete van. Igen van oláh is, de van kun, lengyel, olasz, római, szerb, román, szlovák és német. Én a kun kenéz felmenőkkel tudok azonosulni, jórészt azért, mert abban az időben nem létezett oláhország (valachia), hanem havasalföldet, Cummaniaként ismerte az akkori világ, vagyis Kunországként. Ráadásul a családi címerük nagyon hasonlít a Basarab dinasztia címeréhez, azzal a kivétellel, hogy a holló (basarab címerben sas) nem keresztet hanem gyűrűt tart a csőrében. Plusz a Keleti országrészek magyarjainak a leoláhozása, sem 1989-ben kezdődött :)
 
  • Tetszik
Reactions: tarzaan

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Én azt írtam, hogy Erzsébet lopatja el. Ebben igazad van, hogy Kottannerné részt vállalt a dologban, hisz neki megvannak az emlékiratai, amiből tudjuk, hogy részt vett benne. Pl leírja hogy a dunai átkeléskor, majdnem a Dunába vész a korona Komáromnál, amikor beszakad a szán alatt a jég. De azt is vedd figyelembe, hogy Újlaki megkapta Székesfehérvárt és több birtokot az események után plusz ő állt díszőrséget a csecsemőkirály koronázásán, ami azért árulkodó jel. A többiben igazad van, egész a nemzetiség nem fontos részig. Én ezt merőben másképp látom, Például az oláhok vagy a szerbek rendszeres árulásai, hogy pl Zsigmond idején simán elsőként leléptek (az oláhok és még ezerilyet tudok mondani, hogy a románok hogy árultak el annak idején minket) a nikápolyi csatából, illetve Brankovics despota emberei akik a szultán oldalán avatkoztak be a csatába és el is döntötték a csatát (pedig magyar hűbér úr volt, magyarországi birtokokkal), szerintem mind a mai napig befolyásolják a mi szemünkben a megítélésüket, régen sem hiszem, hogy ez másként lett volna. Vagy amikor a szerbek 1527-ben egy évvel Mohács után Szapolyai engedélyével először elözönlötték a délvidéket és módszeresen a török elöl elmenekült és megmenekült magyarságot elkezdték kiírtani, maguknak követelve azt a földet, a magyarokat pusztították csak és kizárólag nemzetiségi alapon. Pedig mi testvéri kezet nyújtottunk nekik amikor elmenekültek a török elől. De mondok neked még korábbi eseményt. 1441-ben a Budai városháborúban a Magyarok leölték az elszemtelenedett német patríciusokat, mert azok német király lévén például azt akarták, hogy a magyarok temploma (mert ugye nem számít a nemzetiség, de külön volt a németeknek((mai mátyás templom a várban)) és külön volt a magyaroknak temploma) fizessen adót a németekének. A városvezetésben lecsökkentették a magyar képviselők számát 3-ra a 12ből, plusz ami az évek alatt felgyülemlett. És akkor hol van még 1848 meg 1945 ahol kicsúcsosodik a nemzetiségi ellentét jórészt a mi kiírtásunkkal megkoronázva azt.
Hunyadinak rengeteg származás elmélete van. Igen van oláh is, de van kun, lengyel, olasz, római, szerb, román, szlovák és német. Én a kun kenéz felmenőkkel tudok azonosulni, jórészt azért, mert abban az időben nem létezett oláhország (valachia), hanem havasalföldet, Cummaniaként ismerte az akkori világ, vagyis Kunországként. Ráadásul a családi címerük nagyon hasonlít a Basarab dinasztia címeréhez, azzal a kivétellel, hogy a holló (basarab címerben sas) nem keresztet hanem gyűrűt tart a csőrében. Plusz a Keleti országrészek magyarjainak a leoláhozása, sem 1989-ben kezdődött :)
Köszönöm, olvastam, de sajnos most nem tudok írni.
 
Status
Not open for further replies.