Meg az ügyésztől, attól fél leginkább. Szegeden egy migri elvette a rendőrtől a pisztolyát. Úgy sem használhatja, mára olyanná vált, mint a telefon a zsebében. Megszokta, úgy viselkedik mint ha ott sem lenne, hisz nem használhatja anélkül, hogy a Tasz, fasz, meg az ilyen olyan szutyok bizottságok ki ne feszítenék. Nézzétek meg a 3 pesti fegyőr sztoriját. Ugat a cigó, még az őröknek is, majd jön a testi kényszer, amit lefogadok jogszerű volt. A szívbeteg kemény cigány meghal. 3 fegyőr előzetesben, holott jogszerűen jártak el. Ha nem hal meg a cigány, a pk ráírja a papírra, hogy jogszerű volt az intézkedés. Mivel ellenben meghalt, ő nem kockáztatja 6-7 kilós fizetését három fegyőrért, és valakit most tutira falloszra húznak alapon, ő kihátrál, a fegyőr meg ül. Mit kell tennie egy hivatalos személynek, mikor egy sittes cigó ugat neki? Puszi, pacsi, orál? Meghalt, meghalt. Kész. Legközelebb nem ugat, nem bűnözik és kész. Az államnak igen sokat spóroltak azok az őrök. 2 év * napi 8000Ft-ot.Ha több a fegyver legálisan, több a fegyver illegálisan. Mert valakinek gyorsan kell a pénz és elpasszolja, mert ráépül a piac és könnyebb alkatrészekhez jutni amivel a kivont vagy hatástalanított fegyvereket működésképessé lehet tenni. De a legfőbb ok hogy igény lesz rá, mert csak attól hogy a lakosság elkezd fegyverkezni a vidéken vagy az egész országban, ezeknek az embereknek a gondolkodás módja nem fog változni. Több lesz viszont a halálos kimenetelű konfrontáció, ami szélesíteni fogja a két csoport közti szakadékot és igényt támaszt majd ezekben az amúgy indulat emberekben arra hogy tervezzenek és fegyvert szerezzenek. Nézd meg az USA hátrányos helyzetű fiataljait akiknek a rosszabb környékeken is simán van fegyverük illegálisan, néha elég komoly tűzerővel rendelkező fegyverek is.
A másik lehetőség hogy nem kreálunk egy teljesen új helyzetet amihez alkalmazkodniuk kell, hanem a jelenlegi helyzetben, a saját szabályaik alapján kényszerítjük rájuk az akaratunkat. Azért nem valami bonyolult az amit csinálnak, megfélemlítik a környezetüket, olyanok a célpontjaik akik gyengék, igyekeznek bebújni a rasszizmus és hátrányos megkülönböztetés mögé. Az erejük a mennyiségükben és az agresszivitásukban van.
Erre a válasz szerintem hogy a mennyiséget kompenzálni kell olyan elköltekezett polgári lakosokkal akik tudják hol a helyük, képesek befogni a pofájukat és nyugodtan várni amíg a körzeti megbízott végzi a dolgát. Viszont ha a kerületi megbízott bajba kerül akkor mint tömeg, ők is képesek elrettenteni vagy erőszakot alkalmazni a megfelelő eljárásoknak megfelelően. Nem halálos módon.
Nekem a nagyapám még az átkosban volt rendőr és nem használtak fegyvert a cigányok ellen ha valamire kíváncsi voltak elmentek a vajdához és megkérdezték, ha nem válaszolt kapott két pofont és már mondta is. De amikor én vagyonőrként dolgoztam akkor is láttam hogy a rajos legény egyik pillanatból a másikra átvedlik kiskutyává miután eltöltött félpercet kamerán kívül a rendőrrel. A megfélemlítés igen is működik ez ellen a típus ellen, sőt kifejezetten az működik, ez vívja ki a tekintélyt.
Ugyanakkor a körzeti megbízott a hatalmával a háta mögött már sokkal erélyesebben tudna hatni azokra akik nem tartoznak ehhez a típushoz, csak fél tőlük vagy a rokonságuktól és ezért nem árulkodik.
Így használja a rendőr a fegyverét?