[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 832
57 771
113
A 224 Ft/Kg-os paprikához visszatérve én azon se csodálkoznék ha az 1 kg-ból 0.5 kg téglapor lenne, a másik fele meg szétvegyszerezett marokkói vacak amit valaki "magyarként" akar eladni....
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Ugyan már, ki téglaporozik a XXI. században? Állítólag vannak más, olcsóbb élelmiszeripar termékek, amiket valamekkora százalékban belekeverve a nagyérdemű nem sercegtet a foga között, sőt fel sem tűnik neki. Megint csak állítólag vannak feldolgozó üzemek, akik a magyar őrleményt a törvényileg megengedett arányban kínai* őrleménnyel keverik, így simán elmondhatják, hogy magyar termék, és látjuk, hogy mekkora árkülönbséget lehet elérni.

*Szerintem nem csak Kínából jön be paprika, mert a törökök is nagyon olcsón tudják előállítani a természetes úton való szárításnak és az olcsó szíriai -menekült- munkaerőnek köszönhetően.
 
  • Tetszik
Reactions: Mackensen

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 826
47 210
113
Akkor akár itt, akár privátban írhatnál többet, mert pl. én nem. köszi :)
Dióhéjban: Vona eldöntötte, hogy a dumát félretéve, TÉNYLEG hatalomra akar kerülni, kerül amibe kerül. Azt meg idővel belátta, hogy nem megy másként, csak pénzzel, és kétes szövetségekkel. Ez működött a Fidesznél is, és működik mindenhol a világon, bevált recept. A hatalomért viszik a lelked...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 826
47 210
113
Te most pártpolitikába gondolkodól vagy magyar hazában. A kettő nem ugyan az!
Minden magát magyarnak tekitő embernek a ballibek minimum megvetés tárgyai. Neki Isten, haza, család semmit nem jelentek. Ők Duna vonaláig eladnák az országot csak több pénzük legyen stb.
Akkor a jobbik mitől más mint a többi párt.
Vonával az élen ha már most ilyenek.
Akkor inkább Fidesz! Mert negatív ügyei ellenére nemzeti jellegű párt.

A jobbik semmivel sem másabb mint a többi politikai erő. Keresik azt, hogy mivel/kivel tudnának kormányra kerülni. Osztottak szoroztak, és az jött ki, hogy a Zagyva-Novák vonal hoz X számú nemzeti radikálist, a Simicska pénzével - médiatámogatásával meg a kicsit balra tolódott cuki vonalra váltás meg visz 1/2 X számú nemzeti radikálist, és hosszabb távon hozni fog 2X számú a baloldalból kiábrándult de a Fideszt zsigerből gyűlölőt. Most még nem látszik az eredmény, sőt egyelőre bukó szerintem is, de 2018 ra még össze is jöhet nekik a Matek. Ha nem, Vona megy a levesbe, de hozzáteszem, szerintem is ez az egyetlen esélyük, mert ma jelenleg a Fidesz olyan ügyesen kifogta a szelet a Jobbik vitorlájából, hogy ahhoz hogy őket jobbról tudja előzni, már annyira szélsőségesnek kéne lenniük, hogy az ebben a században már nem kivitelezhető, mert szerencsére a haláltáborok visszaállításának már nincs támogatottsága, és a nemzetközi erők is azonnal ellehetetlenítenék őket. Akkor viszont egy út marad: Simicska félék pénzét, támogatását elfogadni, finomítani a nyilatkozatokon, és vizsla kölykökkel fotózkodni, valamint eltávolítani a problémás, önjáró, pártfegyelmet még hírből sem ismerő embereket. EZT láthatjuk most. Hogy mi lesz belőle, és milyen eredménye lesz, azt ÉN is kíváncsian várom...
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
*Szerintem nem csak Kínából jön be paprika, mert a törökök is nagyon olcsón tudják előállítani a természetes úton való szárításnak és az olcsó szíriai -menekült- munkaerőnek köszönhetően.


Ha jól emlékszek, még Barzíliából behozott és talán a kalocsaihoz kevert gombatoxinos paprika miatt is volt ügy...
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 041
113
Na ezért nincs értelme Kínára várni, hogy majd jobb lesz, ha nem az USA, hanem Kína lesz az első. Kína ugyanolyan globalista, mint az USA. Semmi értelme - és nagyon környezetkárosító - az árukat körbefuvarozni a Föld körül, sokkal inkább a helyi termelésre és a helyi eladásra (!) kellene átállni. (helyi = 40-50 km-en belül)

De, jobb lesz, mivel az ő globalizációjuk jóságos lesz, nem olyan gonosz mint az amerikai. Ez maga a főtitkáruk is elmondta. Bizony.

Visszatérve alibabára (mint a kínai globalizmus egyik fő mozgatórugója) kevés magyar céget látok a környező országokhoz viszonyítva.
 
M

molnibalage

Guest
De, jobb lesz, mivel az ő globalizációjuk jóságos lesz, nem olyan gonosz mint az amerikai. Ez maga a főtitkáruk is elmondta. Bizony.

Visszatérve alibabára (mint a kínai globalizmus egyik fő mozgatórugója) kevés magyar céget látok a környező országokhoz viszonyítva.
40-50 km...? Álomvilágban tetszik élni? A legalapvetőbb termékeket nem gyártják ennyire szűk körben. Ezen felül az alapvető ténylet tetszik figyelembe venni. Nem azért csinálják ezt, mert drága. Ez olcsóbb összességében, mint n+1 ki üzemben gyártani és helyben kiszállítani. Kurvára olcsón lehet egy rakás terméket gyártani egy nagy üzemben és a hajók 12-14 csomóval cammogva olyan röhejesen áron viszik el a nagy tömegű terméket, hogy ehaj.

Ha te csak 40-50 km-es körben származó dolgokat szereznél be, akkor igen hamar bajban lennél. Hagyjuk már ez a félhippi hülyeséget.
 
T

torsen

Guest
Érdekes, hogy az itteni jobbikos pártkatonákat nem zavarják az szdsz-esek.

Egyébként több mint megmosolyogtató a Jobbik pártalapítványa által tízmilliókkal pénzelt Alfahír birtokában lakájmédiáról beszélni, amiben ennyiszer kritizálták létezésük óta a Jobbikot: 0.

Felesleges lakájmédiázni, mert minden média kötődik valahová, ezáltal lakájmédia, legfeljebb abban van különbség, kihez/mihez kötődik.

Meg abban, hogy honnan van a pénz. Közpénz, vagy nem? Ha közpénz, akkor közérdek, amiben benne vannak azok is, akik nem a kormánypártokra szavaztak...sajnos ez volna a helyes!
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Tőlem fejre is állhatsz az orbánfóbiádban, attól még tény marad: Orbán nem fogadott el kötelező kvótát, elutasítottuk ezt a rendezést, védjük az országot, kerítést építettünk, amit 8000 katona és rendőr véd, aki illegálisan bejön, azt elfogják és egyből visszaviszik a szerbekhez, több befogadóállomást bezártak, és szemmel láthatóan, járva-kelve az országban nem látok migránst, míg volt időszak, amikor napi rendszerességgel tucatnyit láttam. Elégedett vagyok maximálisan, mert megvédték az országot, még ha ezt te fájlalod is a mérhetetlen orbángyűlöleted miatt. Nem, bogaram, a Jobbiknak nem jut ebből a dicsőségből, mert jól kezelte és jól kezeli a kérdést a kormány. Ezt meg kell emészteni.

Ennyi. És ezt megköszönöm Orbán Viktornak, és az egész család rá fog szavazni jövőre.

Én tényeket hoztam neked, de legyél nyugodtan ilyen strucc magyar. A mentalitásod, pedig kiválóan idézi a Slomó félékét. Ha bebizonyítják, hogy nincs igazad, akkor a másik antiszemita. Gratulálok, hogy ezt ilyen szépen elsajátítottad és ne felejts el minden este a miatyánk után az orbán mantrát is elmondani, nehogy a nagy vezető áldása ne érjen el téged és kedves családodat :)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 826
47 210
113
De, jobb lesz, mivel az ő globalizációjuk jóságos lesz, nem olyan gonosz mint az amerikai. Ez maga a főtitkáruk is elmondta. Bizony.

Visszatérve alibabára (mint a kínai globalizmus egyik fő mozgatórugója) kevés magyar céget látok a környező országokhoz viszonyítva.
Abban bízom, hogy minél több pólus alakul ki, és akkor a globalizációban is lesz némi nemű szabad verseny, ahol remélhetőleg nem fegyverrel, befolyási övezetek és vazullus államok kialakításával, hanem valós piaci árversennyel, fejlesztéssel - innovációval megy majd tovább ez a verseny köztük. Minél több pólus van, az nekünk annál jobb lenne, főleg akkor, ha közben ez a régió, tehát az EU sem süllyedne közben a 3. világ szintjére.

Álom, álom, édes álom :(!
 
  • Tetszik
Reactions: nekerdez

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 366
113
Abban bízom, hogy minél több pólus alakul ki, és akkor a globalizációban is lesz némi nemű szabad verseny, ahol remélhetőleg nem fegyverrel, befolyási övezetek és vazullus államok kialakításával, hanem valós piaci árversennyel, fejlesztéssel - innovációval megy majd tovább ez a verseny köztük. Minél több pólus van, az nekünk annál jobb lenne, főleg akkor, ha közben ez a régió, tehát az EU sem süllyedne közben a 3. világ szintjére.

Álom, álom, édes álom :(!
Neolibelerok hála a fejlett Eu most kezdte meg az integráció a 3 világba pontosan a művelt és szabad muzulmán világba
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Én tényeket hoztam neked
Ha belinkelsz egy 444-es cikket az meg nem "teny". A libsibolsi sajto szokasos csusztatasait idezed es nem a tenyeket linkeled. Hol van a eu parlamenti szavazas targyanak pontos szovege? Mit szavaztak meg? Nem tunt fel, hogy az altalad linkelt sajtoorganumok szerint megszavaztak a kotelezo betelepitest, de nincsenek kotelezoen betelepitendo migransok azota sem?

A mentalitásod, pedig kiválóan idézi a Slomó félékét.
Az ilyen beszolas szerinted milyen mentalitasra vall?
..ne felejts el minden este a miatyánk után az orbán mantrát is elmondani, nehogy a nagy vezető áldása ne érjen el téged és kedves családodat :)
Oke, ertem, durcas vagy a fideszes birkakra. De nem tudnad az ilyeneket magadban tartani? Ezekkel a beszolasokkal csak kinyirod a parbeszedet.

Ángyán:
Sebeszi pontossaggal leirja a Bajnai tarsasagot, de a fideszes vezetes ekezesebem szamtalan hibat fedeztem fel:
- Rendkivul indiszkret reszletekkel probalja a hitelesseget fokozni. Ezt egy drogos prostitol sem varna az ember, egy ertelmisegi tanszekvezeto professzortol pedig igencsak meglepo.
- A majdnemtanszekkel folosleges ervelni. Egyszer nekem is majdnem megvolt Melanie Trump, de csak majdnem.
- Az osztrak foldarakat hozza fel peldanak a nyereszkedes bemutatasahoz. Egyszer azt feltetelezi, hogy nalunk tobbszorosere fognak felmenni a foldarak, masszor meg az a baja, hogy tul dragak a foldek es a kisemberek nem tudjak kifizetni. Ausztriaban (a masik kedvenc peldaja Hollandia) sokkal kevesebb a szantofoldi muvelesre befoghato fold es tokeerosebb az orszag. Rossz a pelda.
- Egyszer azert sir, hogy nem adtak 3 millio forint tamogatast (1-2 hektar ara) a foldmuvelesbe kezdo helyben gazdalkodo fiatal es gyereket vallalo csaladoknak. De azt senki sem emliti meg, hogy ma csak a gyerekvallalasra lehet 10-et kapni illetve a vallalkozasok beinditasahoz es mukodtetesehez is vannak tamogatasok.
- Van amikor azon sir, hogy nem tudtak megegyezni azon az illetekesek, hogy a leendo foldtulajdonosoknak helyben kell-e elniuk es gazdalkodniuk. Itt is csak az o elkepzelese lehetseges minden mas elvtelen.
- Tudja, hogy az europai unio szivatni fogja Magyarorszagot az allami tulajdonu foldekkel, de a kormanyt ekezi amikor az megelozo lepeskent inkabb kiszorja a magyaroknak a foldeket.
- Zavarja, hogy fideszesek jutottak nagyobb birtokokhoz, de azt is tudja, hogy elotte a szoclib kezeben volt a nagybirtokok tobbsege.
- Azt sem erti, hogy a mezogazdasagban miert dolgoznak ossze az eltero partkotodesu emberek (Maffia! :)). De megis mi a francot gondolt? Majd minden valasztas utan csak a foldek felerol eszik az orszag?

Sokaig sorolhatnam meg. Jo lenne ha osszeszedne a 2-3 legnagyobb problemat es nem kapkodna ossze vissza. (Elcseszett eu szerzodes, kulfoldiek foldvasarlasa, ilyesmik.)

Szamtalan helyen santit a vadaskodasa, de azt elismerem, hogy szolgal erdekes reszletekkel. Szerintem politikusnak alkalmatlan.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Tisztelt blogen
Ez bizony nem hülyeség. a Magyar királynak oly mindegy volt, hogy alattvaló milyen nyelven beszélnek vagy milyen nemzetiség tagjai voltak, csak az volt a lényeg, hogy a király alattvalójának tartsák magukat. Ne feledd el, hogy Kálmán király óta Horvátország is a magyar korona alá tartozott. A betelepült szászok a felvidéken és erdélyben szintén megtartották identitásukat. Sőt a betelepült Kunok és Jászok erőszakos keresztényhitre térítését is sokáig visszautasította a magyar király. A különféle királynői kíséretekkel érkező harcosok birtokokat kaptak és letelepedtek Magyarországon. A politikai nemzet fogalmát persze csak a nemesi kiváltságos rétegre értették. A parasztnak coki volt, bármilyen nemzetiségű volt is. A több nemzetiségű városokban valóban van vetélkedés de ez a patrícius réteg vetélkedése a városi hatalom megragadásáért. A zsidó és muzulmán vallásúak korlátozása, megkülönböztetése létezett, de ez más középkori királyságokra is jellemző és vallási alapon történt.

Horvátország soha nem tartozott a magyar korona alá, mivel Szent István koronájának volt a birtoka és a magyar korona éppúgy Szent István koronájának volt a birtoka, mint a horvát. A betelepült szászok nem őrizték meg a nemzetiségi különállásukat, hanem az a politikai autonómiájuk következményeként maradt meg. Ám ez nem volt szándékolt. A szászok nem léteztek az univerzitás előtt, változatos, jobbára német nyelvjárást beszélő (jobbára alemann és frank származású) telepesekből formálódtak az univerzitás keretei között szásszá. A kunok és jászok krisztianizálása nem volt erőszakos, viszont az korszellem, amibe kikeresztelkedtek rájuk is hatással volt, ők éppenhogy etnikai önazonosságuk (ezt jelentette a viselet megőrzésére való hivatkozás) megőrzését szabták a krisztianizáció feltételéül, amit teljesítettek is. A kunkérdés az országban uralkodó feudális anarchiával függött össze, a megoldása pedig ennek az anarchiának a felszámolása volt. Stb.

A szöveged egy marxista zagyvalék a múlt század legsötétebb éveiből.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 163
15 832
113
Ez is tipikus magyarországi rohadékság:

https://www.facebook.com/noeallatotthon/posts/10154938256029439:0

Röviden: a Noé Állatotthon Alapítvány munkatársai pár napja találtak Budapest belterületén egy éhhalál szélén levő fiatal vaddisznót. A telephelyükre vitték, hátha sikerül nekik megmenteni. Sajnos nem sikerült, de cserébe úgy néz ki, több hivatal is jogi eljárást indít ellenük. Most azt írják, hogy amíg ezek nem tisztázódnak, nem tudnak további állatokat menteni.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Meg abban, hogy honnan van a pénz. Közpénz, vagy nem? Ha közpénz, akkor közérdek, amiben benne vannak azok is, akik nem a kormánypártokra szavaztak...sajnos ez volna a helyes!

Nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy itt pár tuskó lakájmédiázott, jobbikosként. Annak a pártnak a szekértolójaként, amelyiknek olyan lakájmédiája van, amely egyszerűen elhallgatja a számukra kényelmetlen híreket.

Az pedig, hogy több állami hirdetést kapnak kormánypárti médiumok, még szép. Tudod, a Media Markt reklámja hogy szól: "mert hülye azért nem vagyok".

Ha ez belefért korábban, akkor most is belefér. Akkor az álfüggetleneknek ez nem volt probléma, csak most veszik észre.
 
Status
Not open for further replies.