Persze, mert közmunkából a képzetlen tömeg nem képes kitörni...
A magasan képzett munkerőből meg százezrek nem itthon dolgozak. Nekem a közvetlen környezemből (16 fős szakág) 5 év alatt 3 ember ment külföldre... A három unokatesóm közül egyik sem itthon dolgozik. (Bár ők nem magasan kvalifikált kategóriában, de akkor sincsenek itthon...)
Nem azért emelkednek a bérek, mert a kúrmány jól végzi a munkáját, hanem mert olyan szinten elhúzott innen a munkaerő, hogy a munkaadóknak muszájból kellett lépni... Ennek semmi köze a kormányhoz... Nekem sem azért nőtt a bérem, mert ő nagy orbán nagyságe intett kezével, hanem azért, mert a vezetés látta, hogy ha nem változtat, akkor fél éven belül elmegy a dolgozók harmada...
De, pontosan ő tehet, mert itthon a nem magnárendelést leszámítva az orovosok állami alkalmazottak és bértábla van. Hallod, epic szintű hülyeséget sikerült leírni. A rezidensek munkakörülménye és minden más is odafentről van vezérelve. Az EÜ helyzete vegytiszta indikátora annak, hogy mekkora szar alakok vezetik ezt az egyre inkább szarkupac országot...
A versenyszférában az állam max. járulékokkal tud játszani vagy ÁFÁ-t lehetne vágni... Az multiknak meg miért érdeke a szar egészségügy..?
Tipikus tubórfröcsögös konetós szólamok meg persze mindig más a hibás. Nálam ezekkel legfeljebb kiröhögteted magad, de kőkeményen.
Jössz itt a közmunkával. Hm... A közmunkások 80+%-a roma, illetve romába integrálódott magyar, a többi pedig a tisztelet a kivételnek. Amint megismered őket és beszélsz velük, rájössz, hogy az életbe nem jutnak ettől feljebb. Nem mert nem tudnának, hanem mert nem akarnak. Igazából munkát se akarnak, csak segélyt. Tisztelet a kivételnek. Vannak ugyanis kivételek is. A tanulatlanságról annyit, hogy az országban esetleg nem mindenkinek kellene diploma. Andragógia, diplomás könyvtáros, diplomás kukás lassan. Míg már nincs egyetlen szakmunkás se, ahol varrónőket képeznek. Kevés a pék, az esztergályos, ács. Nem kell minden 60 IQ-s gyereket főiskolára járatni, hogy majd jó irodai aktatologatós melója legyen. Pont mint a nyugat. A munkát megfogni kevesen akarják.
Nem azért emelkednek a bérek, mert a kormány jól végzi a munkáját.
Tényleg nem. Végül is minden nagy hitel minősítő iroda visz minket felfelé. Valószínűleg azért mert a kormány nem jól dolgozik. A bérem 10 év alatt 70000 ft-ot emelkedett, és nem léptem feljebb. Néha már félre is tudok rakni. Minden ágazatban, eü, bm, Hm, emelkedik a bér. Igaz, még így is jóval alacsonyabb mint 1-2 civil helyen. Szerinted szarkupac a dolog, szerintem meg szépülő vályogház.
Vegytiszta hülyeség az eü-ről.
Hát kérlek, lehet nem jól látom a dolgokat, na de egy mai Magyarországon ugyan ne várjunk már el akár Angol, akár Francia egészségügyet, ugyanis bő 40 év előnyük van velünk szemben. Nem tudom kinek hogy állna a szája, ha Dr Kovács itthon Német bért kapna, tolva lenne a pénz a kutatásba, aminek az eredményeit egy Nyugati gyógyszercég megvásárolja, miközben a postás és a pék 90000ft-ot visz haza. Bérfeszültség, ha ismerős a szó. A 90-es, 2000-es években néhány magyar kiment, mint a pionirok annó és jól élt. Mára nyelvtudása is van az embereknek na ná, hogy mennek.
Hogy több bért adnék a mentősök, az orvosnak, nővérnek? Természetessen. Na de van ami belefér, és van ami nem. Ennyit tudnak most adni.
És most majd jön a stadionépítés meg a Mészáros. Kicsit nekem is sokak ezek a dolgok. Lassabban toltam volna a pénzt stadionra is, meg a haveroknak is, hogy több maradjon ilyen olyan szociális juttatásra, bérfejlesztésre, de nem én döntöttem.
Összességében, ha itthon valaki nem egy Orbánfób bal-libsi, az tudja, hogy nem tökéletes minden és mutyi is van, de mégis jobb az élet. Minden úgy indul, hogy elkezdődik.