A 444-es álomvilágodban, de nem a valóságban. Nézzél már utána, mennyi kórházat újítottak fel az országban 2010 óta!
Laiki mattot adott nektek, ezt kár tagadni. Egy szó sem igaz abból, hogy "folyamatos forráskivonás" zajlana az egészségügyből.
Lehet, hogy sokmindent felújítottak, de maradt bőven mit. Rokon műtétből lábadozva szerencsére csak egy erős náthát kapott el, mert a csukott ablaktól függetlenül nagy huzat volt a teremben. Az, hogy az eszközök fele menthetetlenül elavult volt, és sok dolgon elég nagy betűkkel kinn volt a "SELEJT" felirat, azon már meg sem lepődtem. Ez télvíz ideje volt, pont Putyin látogatásakor. Az orvosok és ápolókból kevés volt, mert elég sokan megpattantak külföldre.
Haladás volt viszont, hogy a kórház másik fele szépen fel lett újítva, bár két helyen már lejött egy négyzetméter vakolat. Az orvos meg nem fogadott el hálapénzt.
Azért ez kicsit komplexebb dolog, Molni...Az EU tagság előtt is lehetett, - ha valaki nagyon akart - külföldön (EU-ban/nem EU-ban) tanulni és dolgozni. Akkor is volt export ide is oda is. Erre én még igy emlékszem. Értem én, hogy mi dühit, de véleményem szerint is max nullszaldós, de inkább veszteséges a közép eu országok számára az EU tagság...
Hát az, hogy nekünk nettó mínusz az EU-tagság, az jórészt politikusok viselkedésének és a mentalitásunknak köszönhető. A lengyeleken látom, hogy tényleg lehagynak minket. Szomorú dolog.
A magyar munkabérekről annyit , hogy 200 ezerért (nettó) nem találok segédmunkást
Csak alkeszokat meg dolgozni egyáltalán nem akaró cigusokat.
Saját környékemről egy példa: van pár asztalosműhely, mindhez keresnek melóst. A gond, hogy rosszabbnál rosszabb hírük van. A napi 2 túlóra az alap 10 mellé már sok (viszont van, ahol tényleg 10-re van bejelentve). És a munkások nagy része pattanna külföldre, ha beszélne idegennyelvet és/vagy a család nem lenne itthon. Nem akarnak "feketevonat" effektust. Külföldön hírek alapján a tapasztaltak megkapnák az 1000 eurót simán, lehet többet
Mondjuk aki nem képes megtanulni egy nyelvet minimális szinten az annyit is ér. A legtöbb magyar itt németben értékelhetetlen nyelvtudással van itt, és el vannak vígan. Egymást kihasználják, aztán a háta mögött mocskolják azt aki segített nekik. Ezért is szegregáltam magam ezen közösségektől
Várom már, hogy végre hazaköltözzek, és itt hagyjam ezt az egészet.
Hát, ha a mocskolódást nem bírod, akkor inkább ne gyere haza. Sajnos eléggé rossz e tekintetben itthon a helyzet. Nálunk, egy hiányszakmában azért van csak akkorra hiány, mert sokan nem tudnak idegennyelvet. Vagy ha igen, akkor csak az angolt tudják értékelhető szinten.