A fideszre szavaztam,most először. Elmondom miért: A mi körzetünkben a jelölt az erőmű kapacitásfenntartásáért felelős miniszter lett.A politikai pályafutását mint paksi polgármester kezdte.Helyi civil szervezetek támogáttak az önkormányzati választásokon. A Fidesz jelöltje Kozmann György ötszörös világbajnok,kajakozó volt. Az olimpikon melletti kampányolás céljából még a miniszterelnök is a városba látogatott. De ez sem segített, mert Süli János 78%-os eredménnyel nyerte a választást, Kozmann György csak 22%-ot kapott 2014-ben.
Utána indult egyfajta büntetőhadjárat is a város ellen: fentről kötelezték az Atomerőművet,hogy vonják meg a paksi NB-1-es futballcsapat pénzügyi támogatását. Vagyis beváltották azt amit korábban csak szóbeszéd szintjén lehetett hallani, hogy elveszik az erőműves támogatást a focicsapattól. Helyette az MVM Paksi Atomerőmű szponzori felirat már nem a paksi csapat mezén szerepelt ezek után, hanem az azóta az NB-1-ből kieső Dunaújváros csapata élvezhette az atomerőmű szponzori pénzeit.
Tehát ellenszélben kellett dolgoznia az első időszakban,de ment neki még így is. Aztán amikor szabad utat adtak a paksi bővítésnek a brüsszeliek, utána kérte őt fel a miniszterelnök,hogy felügyelje a bővítést tárca nélküli miniszterként. Mert ő tényleg szakember. Mérnökként kezdett dolgozni az erőműben, aztán a vezérigazgatói tisztségig jutott. Utána lett polgármester,és az első időszakában ellenszélben kellett tegye a dolgát. Aztán utána elfogadták, mert egy olyan ember aki nem kapásból nekiugrik a másiknak, ha nem ért vele egyet, hanem megpróbálja vele megtalálni a közös pontokat, meghallgatni a másik érveit is, és a másik féllel közösen kitalálni egy mindenkinek megfelelő megoldást. Az,hogy annak idején sikerrel legyőzte Kozmann Györgyöt, az is ennek a fajta hozzáállásának, és annak volt köszönhető, hogy már erőműves vezérigazgatóként is rengeteget tett a város és a térség fejlesztéséért. Akik nem tudnák,hogy miről van szó, azoknak írom, hogy az erőmű nem csupán áramot termel, hanem van saját térségfejlesztési alapítványa, ahol különböző pályázatokat nyújthatnak be az erőmű 30km-es sugarú térségében elhelyezkedő települések. A járdaépítéstől kezdve a templomfelújításig rengeteg féle dologra ad pénzt a sikeres pályázónak az erőmű. A kettő együtt hozta meg neki a sikert annak idején az önkormányzati választáson.
Tehát abszolút egy pozitív példa a politikusok között,sajnos ritka az ilyen. A másik két jelölt az MSZP egyik elnökségi tagja volt, és a Jobbik jelöltje lett a második fölényesen legyőzve az MSZP jelöltjét,aki már nem az első ciklusát tölti a parlamentben. Az lmp-s jelölt kapott kemény 2 százalékot
Listán azért szavaztam a Fideszre, mert nem vagyok a térség fejlődésének az ellensége. A megye legnagyobb munkaadója az atomerőmű. Ha bezárnák "utód nélkül" akkor itt csúnya bajok lennének.Korábban azt mondtam,hogy olyan szinten lenne a megye,mint Borsod, vagy az Ormánság térsége, de hallottam egy jobb példát: az történne mint ami Ózdon a kohászati üzem bezárása után. Az atomerőmű bővítését csak a Fidesz garantálta,és garantálja most is. A Jobbik is garantálta, egészen addig amíg meg nem jelent náluk simicska lajos, mint szponzor. Azóta húzzák a szájukat ők is. Az MSZP-nél a helyi jelölt kiáll a bővítés szükségessége mellett, de az országos vezetés ellenzi. Megmondták neki, hogy megértik az álláspontját, de ha MSZP kormány lesz, akkor leáll a bővítés, mert "az az ország érdeke".
Ezek voltak a legfőbb okok amiért rájuk szavaztam, plusz még az, hogy vannak rendőr ismerőseim akik szolgáltak a határnál és meséltek eleget ahhoz az élményeikről, hogy ne akarjam azt, hogy lebontsák a kerítést. Arról is meséltek,hogy az első időkben milyen borzalom körülmények közt kellett szolgálniuk, de ez lassan fokozatosan javul,ahogy mondták.
Gondolom most sokan nekem fogtok ugrani,de megjegyezném,hogy nem tartom a Fideszt szentnek, megvannak a saját ügyeik bőven, de én nem találkoztam még olyan hatalmon lévő párttal amelyiknek ne lettek volna. Stadiont még nem építettek a megyébe, bár most elkezdték a paksi stadion átalakítását/felújítását,viszont felújították a felénk korábban csak "hentes művek"-ként emlegetett szekszárdi kórházat,plusz létesítettek egy helikopter leszállót is mellette.
Soha nem szavaztam a Fideszre korábban, de mindent egybevetve most ők voltak a leginkább elfogadható opció. A baloldal egyáltalán nem hiányzik azok után amit műveltek amíg hatalmon voltak. Egy térségbeli példa: az M6-os autópálya építésekor mesterséges dombokat csináltak, hogy abba alagutat fúrathassanak jó pénzért, ami utána meg beomlott.
A Jobbik. Rengeteg helyen második lett, de kb kinyírta magát azzal, hogy átadták magukat simicskának. Nagyon fura volt azt nézni,hogy Vona Gábor pártelnök azt a határvédelmi kerítést fikázza,nevezi bukásnak,aminek felépítését Magyarországon először nem a Fidesz, hanem az ő pártjának az alelnöke,Toroczkai László javasolta. Aki Ásotthalom polgármestereként az első perctől élvezhette a határ menti falujával együtt a migráció "áldását". Az új balos erők LMP, Momentum pedig az atomerőmű ellenességükkel eleve kizárták magukat nálam a szóba jöhető opciók közül. Az LMP lemondott társelnökét személyesen is ismerem, jó pilóta, emberileg sincs vele bajom, de a pártja által képviselt politika nem tetszik. A Momentumosok közül senkit nem ismerek személyesen,de volt egy emlékezetes eset a kampányidőszakban, Pakson,ami hozzájuk kapcsolódik. A momentum a tesco bejárat előtt szórólapot osztott, és igazából azokkal volt nagyobb szerencséjük, akik hozzájuk sem szóltak, csak mentek tovább. Mert akik megálltak és beszéltek az aktivistákkal ,azok nem épp dicsérték őket...
Na ennyi lett a jó hosszú történet.