Na ha már személyes példákból kiindulva általánosítunk, akkor én is mondok pár személyes példát.
Mindjárt a sajátomat. Erdélyben nőttem fel, ott végeztem el az egyetemet. Utána a feleségemmel és a sok évnyi megtakarított pénzünkkel Magyarországra költöztünk és itt vettünk házat.
Az egyetemista és liceumi osztálytársaim közül szintén sokan költöztek Magyarországra. Ők mind itt dolgoznak és fizetik majd a te nyugdíjadat is, annak ellenére, hogy sem te, sem a Magyar Állam nem járult hozzá szinte semmivel a felnevelésükhöz, oktatásukhoz. Azért írom, hogy szinte semmivel, mert az ellenzék nagy bánatára jut némi támogatás a határon túli magyarságnak is a magyar költségvetésből.
Ezt csak azért írtam le, hogy nehogy már pár negatív személyes élmény döntse el, hogy kinek lehet és kinek nem szavazati joga.
Most cinikus leszek és megkérdezem, hogy akkor is elvennéd a határon túliak szavazati jogát, ha "jó" helyre rakták volna az X-et?
Akarva akaratlanul is eszembe jut az index tegnapi cikke, mely szerint a vidékiek azért szavaztak többnyire a Fideszre, mert mind alkoholista, nem dolgozó közmunkások, akik féltik a feleségüket a migránsoktól. Természetesen azok az emberek az alkoholista közmunkások, akik nem azokra szavaznak akik azzal kampányolnak, hogy majd Paksot beszántják és majd varázsolnak nekünk áramot és majd jól elkúrják ismét az országot.
Gondolom tőlük is meg kellene vonni a szavazati jogot, sőt mindenkitől, aki nem a "jó" vagy a "jobbik?" helyre rakja az x-et.
Egyébként ismét megkérdezem, hogy a Magyarországról nyugatra, mondjuk 2 hónapja dolgozni kiment magyaroktól is elvennéd a szavazati jogot? Hisz nem ide adóznak és semmi sem garantálja, hogy vissza fognak jönni.[/QUOTE
Szerintem egy ilyen fórumon az embernek is változik a véleménye. Szeintem mindenkire hatással vannak a személyes élmények. És az a jó, ha ezeket ki és át lehet beszélni. Talán korábbról is feltűnhetett, nekem nem az állampolgárság megadásával van a bajom. Ebben eddig egyet tudok érteni. Én akkor ma inkább annak lennék a híve, hogy az szavazzon MO-n, akinek itt van állandó lakcíme. (Persze betennék egy féket a rendszerbe, hogy ne lehessen 100-an bejelentkezni egy határ melletti falu épületébe. És megszüntetném a csalás lehetőségeit, amit a jelenlegi választási rendszerben vastagon benne van. Mert ott, ahol átláthatatlanul lehet szavazni és a csalással nem lehet lebukni, ott csalni is fognak. Márpedig a választások tisztasága lenne a legfontosabb nekem. Ez azt jelenti, hogy azoktül az állampolgároktól elvenném a választójogot, akinek az állandó lakcíme Aradon van, de attól is, a ki Berben él állandóra bejelentve.
Emellett aláírom azt is, hogy támogatni kell a nehezebb sorsú magyarokat, de ez független lenne attól, hogy szavazhatnak-e vagy sem. Mert most az van, hogy azért megy kormány támogatás a külhoni magyaroknak, hogy 4 évente tudják kire kell szavazni. Ez a szavazatok megvétele és pártpropaganda folytatása állampénzem. Mert én általam befizetett adóvól is jut a F@SZ szavazat vásárlásaira. Szerintem ezzel a megoldással nem érné hátrány a külhoni magyarokat, megkapnák ugyanazt mint eddig, csak nem venném meg Őket pénzért kilóra. Ezt mocskos és aljasan számító dolognak tartom. Azért azt hiszem a határon túli magyarok támogatásának kérdésében konszenzus van, de ha megnyugtatóbb lenne, lehetne a jogba kódolni aztán kész.
De a mostani kampány hangvétele alapján is tennék egy-két változtatást. A magyar Btk. ismeri a (gyűlöletbeszéd tiltását), igaz nem ónnállöan, (mint pld. az angolszászok) hanem a közösség elleni izgatás tényállásába sűrítve be ezt a tartalmat. Ha érdekel nézz utána, ez a 259-es paragrafus..Az ítélkezési gyakorlat kevéssé tud mit kezdeni a lehetőséggel, de:
1, Szerintem a választási kampány sokszorosan kimerítette a közösség elleni izgatást,
2. Mind népcsoportok szerint, mint vallásuk szerint és erősen uszítö volt.
Ami a bajom, és ez a fórumbül is látszik az emberek legalantasabb indulatait korbácsolták fel. Ilyen eszközökkel lehet lincselésre is buzdítani. Tudatos volt a részükról, de egyben roppant cinikus is, hogy alpári nyelvezettel és taertalommal hatottak olyanok ra, akikről tudni lehetett, hogy csekély ismereteik, miatt "beveszik" a kampányt. És ami még embertelenebb, ami azt mutatja, hogy a hatalomnak az emberek csak szavazógépek az az, hogy ezek az embertömegek (alacsony iskolázottságú falusiak) nek kaptak semmi jót, és a jövö 4 évben sem fognak kapni azon kívül, hogy nem jönnek a migrik....Megy minden tovább, csak a leszakadók szavazata kellet, a szavazás után akár éhen is halhatnak. Remélem elismered, ha nem a kormánynak lett volna ez a gyűlöletkeltő stratégiája, hanem az enyém, néhány akcióm után a rendőrségen ébredtem volna és várnám a bírósági ítéletemet. Mivel a törbények betartása a pártokra és a körmányra is kötelező lenne, de mint láttuk ki szabott volna határt ennek? A rendszerbe beépített Polt P? Az biztos nem. Én a 2018. évi tanulságok miatt betiltanám a kampánynak ezt a m"stílusát", módszerét, mert azt nem tartom jónak, mikor rgy demokratikus intézményt úgy forgatnak ki önmagából, hogy teletómik antidemokratikus tartalmakkal és tömény hülyeséggel.
Nem kell velem egyet érteni, tőőlem ezen a területen ez telik, de biztos lesz, aki kiegészíti, árnyalja a mondanivalómat. /Vagy elküld a PI@ba.)