1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - molnibalage által indítva @ 2016. január 13..

 1. papi

  papi Well-Known Member

  Nekem ez így frusztráló. Jó sztori, átgondolatlan klisés setting, felesleges és minimalista gameplay. Ez sokkal inkább egy film és nem egy videójáték. Úgy is lehet történetet mesélni, hogy közben a mű megmarad játéknak. Kojimának ez láthatóan egyre kevésbé megy, vagy eddig se ment csak volt aki a minimális egyensúlyt megtartsa.
  Komolyan úgy éreztem játék közben, hogy tök jó lenne ledőlni az ágyra és nézni, mert a sztori nyakatekert de lassan kibontakozva érdekes. De nem lehet, mert ez egy fostos játék, és mindjárt 30 percet kell baktatni az unalmas, szánalmasan üres világban, hogy utána folytatódhasson a film.
  Ha neked bejött és nem érzel csalódottságot a beharangozottak és a kihagyott lehetőségek miatt, akkor további kellemes időtöltést kívánok!
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Én csak az Otherworld csatornán levő több órás Metal Gear Retroworldot szenvedtem végig. Egy ideig érdekes volt, amíg a valósággal nem kezdte volna összemosni. Kb. annál a pontnál fejeltem le az asztalt, amikor....

  Egy tudós visszazsarolásáért Kubai rakétaválság... Realizmus? Hitelesség? Anyám... Kényelmes házasítás? Nem bírtam ki röhögés nélkül.


  Aztán jött ez...
  Ja persze, magányos ezredesek (ez biztos Khadaffi miatt van, ő is az volt, "enyhe sztereotip gondolkozás) akkora hatalommal bírnak és felügyelet nélkül mindenféle hülyeséget csinálnak, ami még a KB-nek sem menne? Ez a Zskat és röhejes James Bond filmek szint alatt van kettővel...

  Azt meg senki nem jelenti be, hogy mikor fog atomháborút indítani, mert semmi értelme. A nagy sztori író eddig sem jut el... Az, aki számára politikai összeesküvés és stb. az egész magja. És ilyen baromságokat tesz bele.


  De végső ütés ez volt...
  Közös letét? Ellenfelek között...? Ki kezeli...?


  Erre jön még rá, hogy a hülye Metal Gear-eket építgetik, a világuralomért, mert atomrakéta platfrom....
  ...amit aztán egyedül legyak a főhős...
  Az, hogy miért kell egy felfegyverzett lépegető szerű hülyeségnek lenni egy lényegében rakétasilónak, az is homályos.

  Ezen a ponton kb. eljutottam oda, hogy ezt kb. egy kiskamasz által elképzelt világból rakták össze. Ez egy szamurájok, pisztolyhős cowboyok és totális hülyeség inkoherens egyvelege. Hogy ezért miért vannak oda az emberek, számomra teljesen érthetetlen.

  A végén már a folyamatos nanogépes háborús rész nevetséges sztorija és a 20. árulás után már tényleg csak röhögni tudtam, főzni alig, mert aközben néztem végig.

  Ráadásul Kojima minden játékán látszik, hogy ő filmet szeretne rendezni, nem játékot csinálni. Csak ahhoz ilyen "kvalitás" az kevés. Bár pont ilyen szar filmeket raktak össze, ergo nem értem, hogy miért nem lett belőle forgatókönyvíró vagy rendező.

  Honnan jönnek a fenti gondolatok és Kojima ekézése? Onnan, hogy játszottam 1,5 Splinter Cell játékkal, ahol egy percig nem éreztem elszállt baromságot. Sam Fisher egy különlegesen képzett ember volt, de semmiféle ilyen nevetséges Zskat hülyeség nem volt gyártva és nem legyőzhetetlen gépeket nyomtunk le egyedül, hanem egy értelmes és vállalható történet része voltál.

  Igen, nem játszottam egy percet sem egyik MG(S) játékkal sem. Mert a videókon látottak alapján számomra hulladék az egész. Meg konzolom sose volt.

  Ez alapján a DS-t lehet, hogy ki fogom próbálni, de az eddig leírtak alapján az erős koppanás és csalódás valószínűségét igen magasra tenném...
   
 3. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Nebasz!
  Akkor javaslom Scott Manley youtube-os tutorialjait!
  Nem kell órákat eltölteni vele, de az alap dolgokat érdemes onnan átpörgetni. Aztán jöhetnek a betegebbnél betegebb kreálmányok! :)
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Kijött.
   
  Kulso_54 likes this.
 5. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

 6. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member


  67font
  aztán öntik majd a DLC-t
  A CMANO-ban meg benne a sok pénz idő, aztán kiadták újra más köntösben.
   
 7. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

 8. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Megelőztél, ezt érdemes megnézni hozzá:

   
  molnibalage likes this.
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Egy ideig néztem ezt a csatornát, de mondjuk úgy, hogy túl sokszor tesz HT vonalon mondjuk úgy hogy nem túl értelmes kijelentéseket, amikkel szinte lerombolta egyes videói értelémét. A videót azért megnézem. Köszi.
   
 10. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Azért egy olyan játékot ne vegyél szimulációnak, aminek a dobozán egy bazi nagy lépegető robot van :D

  Az egész MGS (és úgy Kojima, vagy éppen Ogure Ito a mangák vonalán) nagyjából ugyan azt csinálják, mint mondjuk Nolan a Batman-nel... vegyél egy alapvetően fantasy történetet és ágyazd bele a valóságba amennyire lehet. az MGS egy fantasy - srsly, egy vámpír csávó, aki a tökén hordja a kését, szado-mazó bőrcuccba feszítő pszicho mantisz és a többiek... köze nincs a valósághoz, még ha UH-60-ason jönnek a katonák és M-16-ossal lövöldöznek egymásba egész tárakat. Mese, de a japánok szeretik valami úton-módon közelebb hozni a valósághoz - ez amolyan cyber-fantasy eredményeket hoz ki, tele van vele ott a piac (Star Oceantól a Final Fantasyig n+1 darab).

  Én a Death Strandinget tegnap fejeztem be - mivel japánból jó vagyok, szépen átjött. Tudni kell, hogy a japánok számára a tenger az élet bölcsője, a tengerpart így ezt szimbolizálja. Mivel alapvetően az egész az emberi elmúlást és a kihalást járja körbe, így nem igazán lehet realisztikus (az élet és halál mesgyéjén ugrálunk), de mivel eléggé a jövőben játszódik, nem kell félned, szinte semmi realisztikus eszköz nincs benne (pár lőfegyver max).

  Én ajánlom DSt, nekem 10/10 :D
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  OFF

  Nolan + Batman. Na, ez a két párosítás még az, amitől a plafonon vagyok. Fogalmam sincs, hogy mitől ajnározzák az szériát. Az első részét még HBO-n láttam. A tesók elrángattak moziba a második részre, nem kellett volna. Olyan logikátlan hülyeség volt az egész.... A harmadik részt áttekerve tudtam torrenttékán megnézni.

  A Dunq. is így néztem meg. Én most jutottam el oda, hogy többet nem vagyok hajlandó Nolan filmet nézni. Mert úgy tűnik, hogy nem én vagyok a célközönség. Legfeljebb átlagos filmeket csinál az én szememben. Egyedül a The Prestige tetszett tőle. Az Inception körül is akkora fanfár volt, hogy na jó, megnéztem. Egy esetlegesen mély filmből csináltak valamit, ami egy akciófilmmé degradálta le az egészet. Csak azért, mert a végén pörgött a búgócsiga, húúúúúúúúúúú. Hát egy cliffhangeres befejezéstől nem csinálok magam alá.

  Pont olyan az ipse nálam, mint Tarantino. Elhiszem, hogy sokaknak tetszik. Nekem nem. A Ponyvaregény egyes részei jók, más része dögunalom. A többi T film közül a Brigantikat tudtam élvezni, semmi mást. A Jackie Brown-on kétszer aludtam be, a Kutyaszorítóban filmből a kávézós jeleneten kívül semmi sem tetszett. Alig bírtam ki a végéig. Emiatt soha nem tudtam magam rávenni, hogy megnézzem az Aljas Nyolcast. A Django is a feléig volt jó. Aztán tök feleslegesen elhúzták.
  ON

  A DS-t majd meglátom, de ha nagyon japános és kojimás, akkor nálam sanszosan el fog vérezni,
   
  Ooorky likes this.
 12. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Már értem miért támadták annyira a 4chan-esek ezt az "ártatlan" gyerekjátékot.

   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 14. Loken

  Loken Well-Known Member

 15. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  60 Hz|FPS vs 60 Hz 300 FPS vs 144 Hz|FPS vs 240 Hz|FPS teszt noob és pro gamerekkel és nagysebességű kamerákkal.

   
  kiskrumpli and Anti like this.
 16. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Öregkoromra meghülyülök :hadonaszos:

  [​IMG]
   
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Jájjj :p.
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  És amikor erre bólogatsz, rájössz, hogy te is öreg vagy.
  [​IMG]
   
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  CP2077-hez már meg is jelent a hozzá illő PC :)

   

Ezen oldal megosztása