• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ruhakupac

Active Member
2012. július 31.
158
37
28
Fizetos es ellenpelda: Naval War - Artic Circle (NWAC a tovabbiakban).

Annak idejen volt a DOS-os, single player only Harpoon es Harpoon II, amik igen jol megcsinalt kis darabok, mind a mai napig elvezhetoek.

A NWAC majdnem ugyanugy nez ki csak modernizalt, kozeljovobeni kornyezetben jatszodik a GIUK gap, skandinav, orosz es NATO reszvetellel.
Idaig jol hangzik ugye?

Na innentol kezdve vannak iszonyu mellenyulasok a jatekban es kifejezetten trehany a megvalositas.
A teljesitmenygondok egy problema es meg le is nyelnem.

De az, hogy egy AIM120 megtaltosodik es talajkozelben (400 meter magassagban inditva) majd 400km megtetele utan lelo egy utanegetovel fordulozo SzU35-ot... Udvariasan szolva szuboptimalis a valosaghoz valo viszony.
A masik amitol csak pislogni tudtam, hogy maximalis merulesi melyesgbol a tengeralattjarok minden tovabbi nelkul inditanak cirkalo- es legvedelmi raketakat.
Gondolom ezek utan nem lep meg senkit, hogy a jatek kiegyensulyozatlan es irrealis sok mas szempontbol is.

S ugyan lehet multiplayert jatszani vele, szerintem felejtos.

M

molnibalage

Guest
Sudden strike, igaz 10 éve nem játszottam már.

Én anno próbálkoztam vele, de semmiféle olyan elemet nem véltem felfedezni vele, ami taktikai modellezésről szólt. Minden hibája ellenére, a Wargame széria mozog a legjobban a mélység és használhatóság terén a legjobban. Van HC-b cucc, de nekem azt eszembe sem jutott volna kipróbálni.

A szimulátorok közül anno próbálta valaki a Dangerous Waters-t?

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
<blockquote rel="karpatalja">Sudden strike, igaz 10 éve nem játszottam már.

Én anno próbálkoztam vele, de semmiféle olyan elemet nem véltem felfedezni vele, ami taktikai modellezésről szólt. Minden hibája ellenére, a Wargame széria mozog a legjobban a mélység és használhatóság terén a legjobban. Van HC-b cucc, de nekem azt eszembe sem jutott volna kipróbálni.

A szimulátorok közül anno próbálta valaki a Dangerous Waters-t?</blockquote>

15 évvel ezelőttiről beszélünk. A csatatéren nem volt megkötés, saját stratégiád volt, az utolsó fát is kilőhetted. Volt mélysége és magassága. A fegyvernemek arányaiban egészen jól elkülönültek egymástól (lő távolság, lő gyorsaság, tüzerő, sebesség, védelem).
Engemet mégis két fontos dolog fogott meg. Először lehetett választani a Németeket és nem volt hiba a játék ban. Nem lehetett kiskapuval gyorsan megnyerni. Ha ilyen van, akkor nálam gem over.

M

molnibalage

Guest
<blockquote rel="molnibalage"><blockquote rel="karpatalja">Sudden strike, igaz 10 éve nem játszottam már.

A szimulátorok közül anno próbálta valaki a Dangerous Waters-t?</blockquote>

15 évvel ezelőttiről beszélünk. A csatatéren nem volt megkötés, saját stratégiád volt, az utolsó fát is kilőhetted. Volt mélysége és magassága. A fegyvernemek arányaiban egészen jól elkülönültek egymástól (lő távolság, lő gyorsaság, tüzerő, sebesség, védelem).
Engemet mégis két fontos dolog fogott meg. Először lehetett választani a Németeket és nem volt hiba a játék ban. Nem lehetett kiskapuval gyorsan megnyerni. Ha ilyen van, akkor nálam gem over. </blockquote>
A Panzer General II és III játszható volt mindkét oldalról, ezzel a SS nem volt egyedi. A PG I hadjáratban csak német oldalról, skirmishben mindkettővel.

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
Az ss egy rts játék. A pg szektoros megoldása stratégiailag nem élet szerű. Nem fogy ki a lőszer, nincs utánpótlás stb.
Amellet nem rossz játék.

ruhakupac

Active Member
2012. július 31.
158
37
28
<blockquote rel="karpatalja">Az ss egy rts játék. A pg szektoros megoldása stratégiailag nem élet szerű. Nem fogy ki a lőszer, nincs utánpótlás stb.
Amellet nem rossz játék.

Ez így totál nem igaz.</blockquote>

Nem bizony. A Panzer General 2(?)-ben, ahol 43-ban a német oldal azzal indul, hogy fel kellene szabadítani a Sztálingrádnál körülzárt csapatokat. Ha leesik a hó előbb fogysz ki az utánpótlásból, a major victory (szinte) elérhetetlen.

M

molnibalage

Guest
Ő úgy érthette, hogy amíg van prestige pont, addig van suppy, tehát soha nincs globális méretű üzemanyaghiány, ahogy a valósgában.

De ettől függetlenül az egységnek taktikai értelemben nincs örök lőszer és üzemanyag.

Már a PG1-ben az esős időjárás rémálommá tette az offenzívákat. Ha a Low Countires pályán csak egyse volt "mud" állapot, akkor major victory nem volt lehetséges. Ha nem volt szerencséd, akkor nem volt major victory és enékül Seelöwe sem volt...

A PG1-ben pl. a túl OP német légierővel olyan darálást lehetett csinálni, hogy az valami iszonyat. A strat bombázók ugyanis úgy működtek, hogy az adott körben tartós supress volt és az ammot is lezabálta a célról. Ha szétkaptad az ellen légvédelmi ágyúját egy strat bombázóval és nem egészíteted ki, akkor a többit elintézte már minimális veszteséggel a Stuka és más. Ha volt mellette légi egység, akkor nem lehetett supply-t tolni. 2 kör alatt 0 ammo és hent...

Szövi oldalról a skirmisben meg B17/24-gyel daráltad le az ammot a Tiger/Panther vagy bármi durva német egységnél, aztán a papír páncélzató M10 vagy Firefly felkockázta azt. Más esetben nem volt eséy, mert a PG1 nem modellezte a fáradást. Ha 5 egység támadta ugyanazt a Tigrist, akkor az 5. alkalommal is max. erővel ütött vissza. A német egységekt amúgy is túl OP-k voltak, hát még így.

A PG2-ben ezért nem értettem, hogy mi van, mikor az szovjet áradat lenyomta a csúcshk-t, én meg PG1 stílusban próbáltam a vörösökkel játszani. Naná, hogy kikaptam. Onnantól fogva a legszarabb gyalogság csinált két öngyilkos rohamot és a bejövő csúcs hk vagy pct. egység úgy csapta le a kifáradt német Tiger/Panthert, hogy csak úgy szakadt bele...

M

molnibalage

Guest
Még nem próbáltam, elég HC anyagnak tűnik.
http://www.panthergames.com/2013/12/command-ops.html#.VyxSCoSLTmg

Ez is. Az ára elég húzós...
http://www.matrixgames.com/products/483/details/Command:.Modern.Air.Naval.Operations.Wargame.of.the.Year.Edition

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 551
52 982
113
A második abszolút réteg szoftver. Azt már játéknak sem hívnám. A legnagyobb bajom vele, hogy ugye feltételezéseken alapul:p. A kiadónak viszont van egy második világháborús sorozata is, az első osztályú darab.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
3 051
6 263
113
Még nem próbáltam, elég HC anyagnak tűnik.
http://www.panthergames.com/2013/12/command-ops.html#.VyxSCoSLTmg

Ez is. Az ára elég húzós...
http://www.matrixgames.com/products/483/details/Command:.Modern.Air.Naval.Operations.Wargame.of.the.Year.Edition

Command MANO-t féláron vettem akciósan, de kieg. nincs meg hozzá.

M

molnibalage

Guest
A második abszolút réteg szoftver.
Hát, az első sem tűnik éppen másnak... YT csatornának 90 feliratkozója van...

Command MANO-t féláron vettem akciósan, de kieg. nincs meg hozzá.

A C MANO-ban nincsenek szárazföldi egységek SAM-en kívül? Mert így az egész céltalannak tűnik. Mi értelme szárazföldi SAM-ek ellen izmozni, ha legfeljebb statikus célok a célpontok. Az egész légifölény lényege a szárazföldi hadműveletek támogatása.

Az egésznek egyébként egy fejlettebb Harpoon 3 szaga van.

Egyébként milyen? Multizni lehet vele? Van bárkivel is erre esély?

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
3 051
6 263
113
De vannak benne szárazföldi egységek, csak még nincs lemodellezve a vizi és légi deszantolás de az is lesz valamikor.

M

molnibalage

Guest
Szárazföldi egység alatt azt értem, hogy mondjuk gépesített lövész és harckocsi zl. szinttől felfele és úgy, hogy ezek ütik és verik is egymást. A netes videókon csak hajókat, statikus célpotnokat és SAM egyégeket láttam.

pepe88

Member
2011. június 6.
598
1
18
Orosz készítéssel:Syrian Warfare :-D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

mirella

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
174
269
63
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Az 1-2-vel még ma is eljátszanék ha lenne időm rá...na meg a Cold war conflicts-al amit sokan nem ismernek de ugyanaz.....izraeli,egyiptomi,szíriai meg talán usa kampánnyal.Ha valakinek kell feltöltöm mert kapni már nem lehet.