Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És próbáltam az 1. vagy 2. részt. Gyakorlatilag játszhatatlan vacok volt főleg, ha a Wargame szériával vetem össze. Ok, a kettő között évtized van, de akkor is...Az 1-2-vel még ma is eljátszanék ha lenne időm rá...na meg a Cold war conflicts-al amit sokan nem ismernek de ugyanaz.....izraeli,egyiptomi,szíriai meg talán usa kampánnyal.Ha valakinek kell feltöltöm mert kapni már nem lehet.
A PG2 simán elmagy újabban is emlékeim szerint sőt, szénné moddolt változata és közössége is van. 100-as (!) nagyságrendű hadjáratot csináltak hozzá asszem totálisan átszabták a játékot. Persze soha nem volt időm csekkolni.A Panzer General 2 volt még ilyen nálam,csak az már csúcsgépeken nem fut el.
És próbáltam az 1. vagy 2. részt. Gyakorlatilag játszhatatlan vacok volt főleg, ha a Wargame szériával vetem össze. Ok, a kettő között évtized van, de akkor is...
A PG2 simán elmagy újabban is emlékeim szerint sőt, szénné moddolt változata és közössége is van. 100-as (!) nagyságrendű hadjáratot csináltak hozzá asszem totálisan átszabták a játékot. Persze soha nem volt időm csekkolni.
Asszem ez az.Természetesen mikor én játszottam vele,akkor még csúcsjáték volt.Össze sem lehet a wargammel hasonlítani.
A pg-ről ha tudsz letöltőlinket adni megköszönöm.
Na ez az, ami azért nem egészen igaz. Játéktechnikailag és mechanikailag egy rakás játék nem éri el a 10-20 évvel ezelőtti komplexitást sem.10 éve még a mai játékszinvonal is mission impossible volt. Pár év és simán menni fog ez is.
Sokan hiszik, hogy ilyen ambíciózus lépték menne. A szomorú igazság az, hogy nem. A DCS World rá az élő példa... Töredékét nem képes megcsinálni.Nem játékmenetről beszéltem, hanem technológiáról. Igazság szerint amit leírt @kiskrumpli az akár ma is megvalósítható lenne. A technológia meg van hozzá csak nem érné meg.
A játékmenet a mai AAA-s játékokban valóban szar, ebben teljesen igazad van. Csak a grafika a lényeg. Egy csomó ősöreg játékot visszasírok (és időnként játszom is vele, már ami még elfut mindenféle emulátorok meg virtual boxok nélkül). Sajnos a kiadók nagyon elkurvultak, forradalmi öteletet nem karolnak föl, így az csak indie-ként tud létezni ott meg nem tud igazán nagy közösséget megszólitani. Pár csoda azért akad.
Addig marad a battlefield 124 átskinezve ugyanazon a motoron battlefont 32, kólofduty nyolcszáz meg GTA 57.
Csak pénz kérdése, de technikailag megoldható, hogy lemodellezd Európát (persze nem fára pontosan, hanem landmarkokkal + procedurális generálással) és ezen akár a 10 milliós hadsereget mozgassd, a bőrébe bújj egy katonának vagy irányítsd őket szakasz, század, hadosztály vagy akár hadsereg szinten.Sokan hiszik, hogy ilyen ambíciózus lépték menne. A szomorú igazság az, hogy nem. A DCS World rá az élő példa... Töredékét nem képes megcsinálni.
Csak pénz kérdése, de technikailag megoldható, hogy lemodellezd Európát (persze nem fára pontosan, hanem landmarkokkal + procedurális generálással) és ezen akár a 10 milliós hadsereget mozgassd, a bőrébe bújj egy katonának vagy irányítsd őket szakasz, század, hadosztály vagy akár hadsereg szinten.
DCS réteg játék, de még egy AAAs cím sem tudná kifizetni ezt.
Nem játékmenetről beszéltem, hanem technológiáról. Igazság szerint amit leírt @kiskrumpli az akár ma is megvalósítható lenne. A technológia meg van hozzá csak nem érné meg.
A játékmenet a mai AAA-s játékokban valóban szar, ebben teljesen igazad van. Csak a grafika a lényeg. Egy csomó ősöreg játékot visszasírok (és időnként játszom is vele, már ami még elfut mindenféle emulátorok meg virtual boxok nélkül). Sajnos a kiadók nagyon elkurvultak, forradalmi öteletet nem karolnak föl, így az csak indie-ként tud létezni ott meg nem tud igazán nagy közösséget megszólitani. Pár csoda azért akad.
Addig marad a battlefield 124 átskinezve ugyanazon a motoron battlefont 32, kólofduty nyolcszáz meg GTA 57.
Csak pénz kérdése, de technikailag megoldható, hogy lemodellezd Európát (persze nem fára pontosan, hanem landmarkokkal + procedurális generálással) és ezen akár a 10 milliós hadsereget mozgassd, a bőrébe bújj egy katonának vagy irányítsd őket szakasz, század, hadosztály vagy akár hadsereg szinten.
Nem, nem oldható meg. Sok ember azt hiszi, hogy ez olyan kurva egyszerű. A DCS ennél töredékebb problémákat nem képes megoldani. A Falcon4 okkal találta ki a "3D bubble és 2D RTS engine" kombót és használja mind a mai napig.Csak pénz kérdése, de technikailag megoldható, hogy lemodellezd Európát (persze nem fára pontosan, hanem landmarkokkal + procedurális generálással) és ezen akár a 10 milliós hadsereget mozgassd, a bőrébe bújj egy katonának vagy irányítsd őket szakasz, század, hadosztály vagy akár hadsereg szinten.