Hát az mondjuk be...baszna nekem, ha most lennék fiatal és katona, hogy a békeidős határőrizet alatt MRE-t egyek... Régen nem volt MRE, de volt konzerv szinte mindenből, csoki, grillázs, készételek, stb..., meg volt spirituszos egyéni melegítő.... Lehetett azt használni...Nem értem miért bonyolult, bár volt aki inkább megitta a spirituszt, mint melegített volna vele... Bár nem próbáltam MRE-t enni, de filmen, akár a jóvoltadból is elég sokat néztem, elég gusztustalan cuccos is van közöttük.. PLD. ami. tálcás csomagra emlékszem...Erről jut eszembe, amikor angliában jártam, az eredeti szendvicsekben, amiket piknikezéskor esznek. is eléggé csalódtam. Nem lehetett különbséget tenni a hal- és a májpástétomos szendvics között, és magyar pénztárcához mérve még rohadt drága is volt... Azért békében, a határszakaszon, ha még gulyáságyúval se tudnak friss meleg ételt adni, az elég nagy gáz. Voltak, vannak "jó" konzervek, túrázáskor ezeket nagy számban fogyasztom is, de azért egy friss meleg étel, még ha az gulyáságyúban készült is, szerintem jobb, mint, bármelyik konzerv. Pláne régen volt tábori sütöde is és a Bakonyban is ebből kaptad a kenyeret....Persze csak nagy gyakorlaton, amikor elég hosszú ideig települtél ki a terepre...Lehet én vagyok haspárti, de ha tele a has jó kajával, még ma is jó a kedvem (bár nem vagyok elhízva).