Még pálinka főzőt is.Nem is hittem volna, hogy mi is gyártottunk benzinfőzőt. A nap meglepetése.
https://classiccampstoves.com/forums/hungary.507/
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még pálinka főzőt is.Nem is hittem volna, hogy mi is gyártottunk benzinfőzőt. A nap meglepetése.
https://classiccampstoves.com/forums/hungary.507/
A legtöbb pörkölt jó hidegen. Kenyérrel tunkolva és savanyúuborkával tökéletes reggeli.A pacal meg jó hidegen is!
Najó, de ebben semmi különös nincs. De mondjuk, ha van benzinfőződ, meg kuktád, akár pálinkafőzőt is improvizálhatsz.Még pálinka főzőt is.
Milyen romantikus...Mikor egyszer lövészeten voltan sorosként, úgy 20 éve télen, mi a lőszeres ládát törtük össze és szedtünk gallyakat tüzelőnek. Arra rátettük az AK lőszer fém dobozát amit felöntöttünk egy kis vízzel. Abba belefért 6 borsókonzerv ami átmelegedett a hőtől. Nagyon finom kaja volt egy nagyobb darab hússal.
A pacal meg jó hidegen is! Az asszony máig felemlegeti hogy mikor először nálam aludt reggelire hideg pacallal kínáltam.
Mikor egyszer lövészeten voltan sorosként, úgy 20 éve télen, mi a lőszeres ládát törtük össze és szedtünk gallyakat tüzelőnek. Arra rátettük az AK lőszer fém dobozát amit felöntöttünk egy kis vízzel. Abba belefért 6 borsókonzerv ami átmelegedett a hőtől. Nagyon finom kaja volt egy nagyobb darab hússal.
A pacal meg jó hidegen is! Az asszony máig felemlegeti hogy mikor először nálam aludt reggelire hideg pacallal kínáltam.
Látom tényleg imádod a katonakaja témát, mikor legközelebb hazamegyek viszek neked francia fejadagot ha érdekel. Letesztelheted Pécsen van a HTKA főhadiszállás én meg úgyis nem messze lakok
Köszönöm nagyon szépen. Engem inkább az olyan részletek érdekelnek mit például, hogy egyesek egész napra csinálnak csomagot, mások egy étkezésre. Egyeseknél csak melegítő zacskó van másoknál pirotabletta is. Van akik simán az üzletek polcain megtalálható dolgokat csomagolták be, másoknál saját cimkézésük van a termékeknek.Látom tényleg imádod a katonakaja témát, mikor legközelebb hazamegyek viszek neked francia fejadagot ha érdekel. Letesztelheted Pécsen van a HTKA főhadiszállás én meg úgyis nem messze lakok
Na akkor viszek neked egyet. Egy igazi Francia hallal fejadagotKöszönöm nagyon szépen. Engem inkább az olyan részletek érdekelnek mit például, hogy egyesek egész napra csinálnak csomagot, mások egy étkezésre. Egyeseknél csak melegítő zacskó van másoknál pirotabletta is. Van akik simán az üzletek polcain megtalálható dolgokat csomagolták be, másoknál saját cimkézésük van a termékeknek.
A csajkák ideje határozottan lejárt, viszont lehet, hogy csak kéne helyettük valamilyen multifunkci dobozféleség, amit molle zsebbe lehet tenni.
A benzinfőzők ideje is ugyebár lejárt.
Azért posztolom ezt a rengeteg benzinfőzőt, mert volt egy olyan ötletem, hogy írok róluk. Mikor erre gondoltam csak az amerikai GI főző volt a látókörömbe, meg még egy-kettő. Aztán elkezdtem keresgélni, és most alig találok olyan nyugat-európai országot, ahol nem használták volna. Itt-ott meg most is felbukkannak.
Habár nem nagyon vannak rendszerben, olvasok fórumokat ahol volt amerikai lövészek akik Afganisztánban meg Irakban teljesítettek szolgálatot elmesélik, hogy vittek otthonról és keményen nyúzták őket. Szóval, ha korlátozottan is, de lehetnek olyan szituk amikor igan is lenne értelmük.
Nem gondoltam volna hogy ilyen erős a vallási befolyás a hadseregre. Franciaországban egyre több a hallal menü amik elég szarok. Bort ihatnak az IDF ben? Úgyértem eløfordul hogy ebédhez vagy vacsorához adnak azt is? A francia étkezdékben sokszor kirakják a bort, akinek szüksége van rá letolhat egy pohárral.
ho yis mondjam, az olivabogyó jó... nem igazán népszerű..... de ez kis ország, szóval tényleg csak harci helyzetben jön elő, vagy gyakorlaton.
tartalam, angolul...
1 can of "Loof" ("Kosher Spam" made from chicken and/or beef)
4 cans of Tuna
1 can of halvah spread
1 can of chocolate halvah spread
1 can of sardines or another can of Loof
a can of pickles
a can of sweet corn
a can of olives or a can of nuts
pre-sweetened beverage powder
2 small packets of mustard
a small packet of ketchup
4 plastic spoons
folding can opener
small bag of hard candy
several thin plastic trash bags
szóval inkább a konyhai menü fogy:
Kóser illetve halal, az arab katonák kedvéért. Ortodox egységeknek még szigorúbb vallási előírások szerint elkészítve.
néha idegbaj, 2015-ben be akartak fogdázni 11 napra egy katonát, mert harci övezetben megevett egy nem kóser szendvicset...
országos botrány lett, végül a parancsnoka kapott faszkorbácsot...
utána az ortodoxok m netek tünteteni, , hogy a vegetáriánus kajájukba szerintük hús is került....
de azok már attól falra másznak, ha más rendel egy nem kóser pizzát:
friss eset...
https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241749