Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért az egy nagyon eltalált gép! Köszi a képeket meg az infót is. Asztofotó, tejút milyen vele?Nem csak hogy nem full frame, de még egy telekonverter is be van erőszakolva az objektív elé
Komolyra fordítva a szót, idén nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen a fotós felszerelésemmel. Én a Canon vonalon mozgok, egészen idén tavaszig egy 70D volt az elsődleges vázam, hozzá pedig a piszkosul éles 100-400mm II-es verziója. Anyagilag belefért volna az 5d mkIV, de indokolatlannak éreztem, mert a repülésen kívül mást már csak nagyon elvétve szoktam fotózni, és itt minden milliméter fókusztáv jól jön. Emiatt végül egy 7d mk2 mellett döntöttem, ami támogatja az 1.4x-es telekonvertert, és amúgy nem rontja érezhetően a képminőséget. Így végül tudok variálni, hogy elég-e a 100-400mm, vagy mint ez esetben is, jól jöhet a 140-560mm![]()
Köszönöm, este tervezek még egy utolsó adagot megosztani !Azért az egy nagyon eltalált gép! Köszi a képeket meg az infót is
Erről sajnos fogalmam sincs, mert egyrészt nincs meg a gép nagyon rég óta, másrészt ilyenekkel sem foglalkoztam már nagyon az elmúlt évekbenAsztofotó, tejút milyen vele?
Végezetül pedig néhány kép vegyesen bentről-kintről.Köszönöm, este tervezek még egy utolsó adagot megosztani !
Én is szívesen mennék kirándulni nejemmel és a batátnőmmel, de félek, hogy nem élném túl.Mindent leírtatok, mindent végtelenül profi módon lefotóztatok (nem lehetünk ezekért a közkinccsé tett fotókért elég hálásak!), s szinte mindenről sztoriztatok.
Nekem már csak kis színes, random gondolatsorok maradtak:
MiG-21, Viggen, Draken. Ezek miatt autóztam el; lehet, hogy az életben utoljára láttam őket (szerelmeimet) repülni.
Az én kihívásom az volt, hogy három hölgy volt az útitársam; feleségem, huszonéves lányom, s egy barátném.
Aranyosak voltak, kedvesek voltak, alkalmazkodók voltak, de azért erőst befolyásolta a bázison mozgást, a megtekintéseket a csoportdinamikai hatásuk.
Na persze bosszúm kifinomult volt:
1,
Indulás hajnali fél négykor Miskolcról, így természetesen forgalommentesen, utazva! értünk le vasárnap Kecskemétre, s elsők között voltunk a parkolóban, a beléptetésnél.
(Engem utoljára az első általam látogatott Kecskeméti repnap, 1997-ben szívatott meg a naiv, 7 órási indulással...)
Tekintve, hogy péntek este - két év után! végre megint - volt gyógytornász buli, ami hajnalig tartott (tudjátok; tiszta Csajok topik), azért még így is eléggé fájt a korai felkelés (plusz még erősen dolgozott a 3. oltás).
Szóval ahogy Schobert Norbi mondta a sztrókja után:
"...Ötvenévesen hiába érzem magam huszonötnek, nem vagyok az..."
2,
- Miért van ragasztószalag a brazil gépen? (KC-390 szárnybekötése)
- Ez egy prototípus, úgy megtépték a berepüléskor, hogy ragasztószalaggal kellett visszaragasztani a szárnyat.
...s így repültek ide Brazíliából!?
- Így.
Azok a másodpercek, amíg tartani tudtam a faarcot, mindent megértek
3,
- Nekem Gripen pilóta lesz a férjem!
-(Ekkor előadást tartottam a rájuk ható G-erőkról, azok hosszútávú következményeiről)
- Először a tökük nyúlik meg, mi több; egy életen át minden reggel meg este a feleségüknek át kell gyúrni a testüket egy órás masszázzsal, ha van kedvük, ha nem.
Ami viszont exluzív élmény volt, hogy az egyik bemutató konténernél találkoztam azzal a mélységi felderítővel, aki - de hülyén hangzik, de tény - beosztottam volt még nemrég a kórházban, amikor részt vettek a küzdelmünkben.
Tényleg meglepően könnyű és kézreálló a Brent gépkarabély!
S persze jó érzés volt ezután látni a közelharc bemutatón, ahol nem Mucsi szinten törte a cserépléceket.
A Szaudi Sólymokat már a "Piros" buszra - vagy 3/4 órát várva - láttuk a fák takarásában. Kár hogy nem korábban repültek, így is nagyon meggyőzőek voltak, s érzetre nagyon hosszú programot repültek le.
Ui: Én férfiasan tévedek el:
90-es évekbeli országtérképet (Pesten újabbat), meg a józan eszemet (na meg a 30 éves hivatásos rutinomat) használom GPS-ként.
Hazafele (pontosabban Budapestre vinni először a lányomat, s csak utána Miskolc)
- Apa, bekapcsolom az IPhone-omon a Waze alkalmazást, te csak lazíts, vezess!
Szememet vakítsátok meg, nyelvemet tépjétek ki, fülembe forró ólmot öntsetek, ha még egyszer navigációs alkalmazásra bízom az útvonaltervezést, irányítást!![]()
Lehet, hogy nem jó térképet használtunk, mi ez alapján próbáltunk tájékozódni:Azokat a kommenteket sem nagyon értem, hogy "nem találtam a szárazföldi bemutató helyszínét". Ott van a térképen egyértelműen! Vagy ennyire tájékozatlanok/tájékozódni képtelenek a népek, hogy egy szimpla térkép értelmezése nem megy?
Ez egyetlen helyen jelzi az MH dinamikus bemutatóját - a D szektorban (sötétkék alapon harckocsi piktogram), máshol csak statikus bemutatókat mutat. Szóval 14:00 előtt bő fél órával helyet is foglaltunk a D szektor kordonja mellett, hogy megnézhessük a meghirdetett programot: "MH Összhaderőnemi képességbemutató - Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár és a légierő közös dinamikus bemutatója" - címmel.
Időben el is kezdődött a móka, éppen csak nem ott, hanem érzésre valahol az A szektor környékén(?), szóval a repülőtechnikán meg a fejek fölött, épületek mögött felemelkedő füstfelhőkön kívül nem is láttunk belőle semmit.
Apróbb hiba, hogy a forgószárnyasok statikus bemutatóját az A szektorban jelzi, de a horvát helikopterek speciel a C-ben álltak, a Mi-8, Mi-24 párosba pedig valahol a D1-től jobbra lehetett beszállni.
Lehet, hogy nem jó térképet használtunk, mi ez alapján próbáltunk tájékozódni:
![]()
Ez egyetlen helyen jelzi az MH dinamikus bemutatóját - a D szektorban (sötétkék alapon harckocsi piktogram), máshol csak statikus bemutatókat mutat. Szóval 14:00 előtt bő fél órával helyet is foglaltunk a D szektor kordonja mellett, hogy megnézhessük a meghirdetett programot: "MH Összhaderőnemi képességbemutató - Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár és a légierő közös dinamikus bemutatója" - címmel.
Időben el is kezdődött a móka, éppen csak nem ott, hanem érzésre valahol az A szektor környékén(?), szóval a repülőtechnikán meg a fejek fölött, épületek mögött felemelkedő füstfelhőkön kívül nem is láttunk belőle semmit.
Apróbb hiba, hogy a forgószárnyasok statikus bemutatóját az A szektorban jelzi, de a horvát helikopterek speciel a C-ben álltak, a Mi-8, Mi-24 párosba pedig valahol a D1-től jobbra lehetett beszállni.
Ez alapján találd meg pl. az "elveszett gyerekek és tárgyak" sátrat...
Igen, volt. Csak a térképen nem volt jelölve.Én többe is belefutottam, szerintem kb szektoronként volt egy-egy.
Azt kell mondjam ,hogy brutál jó képek!Gratula!Összeraktam mindent, és még kicsit többet is egy albumba, így egy helyen elérhetők az általam készített képek:
![]()
Köszönöm !Azt kell mondjam ,hogy brutál jó képek!Gratula!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..