KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

Amúgy kicsit ők is genyók
Na :D

Basszus. Az üzletemberek rm/cz (meg ki tudja mèg ki)basszus úgy szerződtek, hogy nekik jó.

Nem is hiszem el, hogy a fegyvergyárak(bármely gyár) így működik.

Ès nem a kèt szèp szemünk a lènyeg.:D

Az a baj, hogy a vezetés úgy tűnik, hogy azt hiszi, hogy a betyárbecsület miatt majd a haverok nem fogják őket átbaszni amint érdekük úgy kívája mert hát haverok.
Na ez a bajom a "személyes jó kapcsolat"-ra való alapozással...
Ezek tènyleg teljesen amatőrök. Kb úgy látszik mindenben.

Hogy is van ez csak minket néztek hülyének meg megy a kibaszott nagy titkolózás és félretájékoztatás?
Az èn kis nyünyükèm.

Hány harcoló beosztású katonája van a magyar honvèdsègnek?

• Tetszik
Reactions: Giskard
Német szaksajtóban olvastam, hogy honnan ment. Már nem emlékszem pontosan.
A német védelmi konglomerátum , a Rheinmetall egy új KF41 Lynx gyalogos harcjárművet (IFV) szállított Ukrajnának - közölte Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Zeitunggal január 7-én.

A 2024 végén átadott fejlett járművet a németországi Unterlüßben található Rheinmetall gyárban gyártották.

Nemtom. Idáig itt az volt a vita, hogy még a német lőszerpótlást sem pörgetheti Várpalota, a LYNXet meg elküldjük az ukránoknak?

Giskard, most Robinak hiszel, vagy a szemednek?
Az az igazság, hogy megy itt a porhintés. És a vasak beszerzése mellett megy párhuzamosan egy másik átalakítás is aminek a prototipusa az izraeli hadsereg. Na ez láthatatlanul megy számunkra és erről sose esik szó itt.

Hát azért ezt a végét is lehet árnyalni. Mert a háború óta megszűnt a horvát és szlovák légierő vadaszgép ezrede, lehet jövőre már lesz vmi. És a szlovák légvédelem jó része pótlás nélkül már Ukrajnában harcol.
Pont ettől a két országtól baromira nem kell tartani, mert fele akkorák mint mi.

Románok haderejének 50-60%-át hozzuk az már jó. Sztem hozzájuk érdemes magunkat mérni valamilyen százalékos szorzóval.
A többiek nem jelentősek, akárhogy fegyverkeznek. (Ukrajna kivérzik, meg hosszú időre le lesz kötve, el lesz adósodva - velük nem kell foglalkozni sztem.)

• Tetszik
Reactions: Venom85
Az az igazság, hogy megy itt a porhintés. És a vasak beszerzése mellett megy párhuzamosan egy másik átalakítás is aminek a prototipusa az izraeli hadsereg. Na ez láthatatlanul megy számunkra és erről sose esik szó itt.
Ha ez alatt a.teriletvedelmi tarcsisokra.gondolsz, értem én, meg amit akarsz, de nagyon lassanegy az.

Pont ettől a két országtól baromira nem kell tartani, mert fele akkorák mint mi.

Románok haderejének 50-60%-hozzuk az már jó. Sztem hozzájuk érdemes magunkat mérni valamilyen százalékos szorzóval.
A többiek nem jelentősek, akárhogy fegyverkeznek. (Ukrajna kivérzik, meg hosszú időre le lesz kötve - velük nem kell foglalkozni sztem.)
Nekem ez a sorrendem, akire figyelni kell.
Az üres sorokkal próbáltam a hangsúlyokat is érzékeltetni

Ukrajna

Horvátország

Szerbia
Románia

Szlovákia

Ausztira
Szlovénia

• Tetszik
Reactions: fip7

Románok haderejének 50-60%-át hozzuk az már jó. Sztem hozzájuk érdemes magunkat mérni valamilyen százalékos szorzóval.
A többiek nem jelentősek, akárhogy fegyverkeznek. (Ukrajna kivérzik, meg hosszú időre le lesz kötve, el lesz adósodva - velük nem kell foglalkozni sztem.)
Szerbia jó etalon. Militáns, problémás, mondhatnám szarkeverok. Ha balhé robban ki, ott lészen.

• Tetszik
Reactions: Aladeen and Venom85
Nekem ez a sorrendem, akire figyelni kell.
Az üres sorokkal próbáltam a hangsúlyokat is érzékeltetni

Ukrajna

Horvátország

Szerbia
Románia

Szlovákia

Ausztira
Szlovénia
Horvátok? miért pont a horvátok? :D
Tankkal jönnek MOL Zsoltiért? :D

Ukrán para túl van tolva. Ha csak nem győzik le az oroszokat (nem fogják!), nem lesz kapacitásuk háborúzni senkivel. Nincs elég emberük már mostani háborúra sem, nem kell nekik még egy.

Összességében mindegyiket nagyon minimálisan tartom veszélyesnek, de "hagyományból" mérjük magunkat a románokhoz - de ott sem kell egy az egyben megfelelni. Sztem ha mindenből fele annyi van mint nekik, akkor már elég lehet honvédelemhez. (Sikeres támadáshoz 3-5x túlerő kellene a hagyomány szerint. az meg bajosan lenne meg nekik...)

Szerbia jó etalon. Militáns, problémás, mondhatnám szarkeverok. Ha balhé robban ki, ott lészen.
ők inkább Boszniában keverik a szart, az meg nekünk mindegy.
Ők egy korszerűtlenebb, de jobban szervezett, ütőképesebb haderő mint a miénk.

Ha kb. ugyanazt tudjuk hozni mint a szerbek, csak modernebb technikával, az már sztem jó lenne. Nekik négy gépesített lövész dandárjuk van...

ők inkább Boszniában keverik a szart, az meg nekünk mindegy.
Ők egy korszerűtlenebb, de jobban szervezett, ütőképesebb haderő mint a miénk.

Ha kb. ugyanazt tudjuk hozni mint a szerbek, csak modernebb technikával, az már sztem jó lenne. Nekik négy gépesített lövész dandárjuk van...
Jah, ott, de atcsaphat.

Nem tudom, mennyire patyomkin ott a helyzet, szóval a számokat nem feltétlen kell egy az egyben átvenni.. de amit szoktam mondani, hogy a jelenlegi elméletben 3 dandár modern és hiánytalan felszereléssel az megfelelő lenne.

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Távlatokban gondolkodj
Távlatok? Milyen kilátásaik is vannak?
Oroszok sosem veszik majd le a "kést a torkukról" - legfeljebb egy időre kevésbé nyomják. Amint elkezdenének felénk mozogni gyengítve a keleti állásaikat, már is rájuk ugranánk.
Ezenkívül továbbra is szükség lenne a mi hozzájárulásunkhoz EU-s integráció terén: ezt katonai akcióval nem érhetik el. NATO 5. cikkelyről nem is beszélve, ami nem a két szép szemünkért lenne betartva hanem mert ha leszarják akkor más sem lehet biztos benne...
Egyébként bízom benne hogy az orosz és amerikai seggnyalás helyett tavaszvégétől visszatér a normális külpolitika ami ellenség kreálása helyett, normális működő viszonyokra törekszik MINENKIVEL - pláne a szomszédokkal...
K. sokat javítana magyar ukrán viszonyon, ha valóban semleges álláspontot vennénk fel és nem blokkolnánk az EU és mások segítségét. Mo. önként ne tegyen bele pénzt, de az többi ország meg az itteni cégeik vihessenek oda amit akarnak.
Fico és Vicic is ezt csinálja!