KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

Találgatok.Az a tüzérségi változat,mig a csapatfelderitő változatrol első pillantásra nem látod a különbséget.
Nem tudom mennyire kell egyedi változat egy "csapatfelderítőnek"...az alapváltozatú Lynx IFV is tud felderíteni: előre megy körbenéz, leadja az infót...

Már a M2A2 Bradley is tudta, tudja azt a funkciót, hogy amit célba vesz az optikával annak a rendszer dobja is a GPS koordinátáit és küldi be a BMS-be, hogy tüzérség megszórja...

Nem tudom mennyire kell egyedi változat egy "csapatfelderítőnek"...az alapváltozatú Lynx IFV is tud felderíteni: előre megy körbenéz, leadja az infót...

Már a M2A2 Bradley is tudta, tudja azt a funkciót, hogy amit célba vesz az optikával annak a rendszer dobja is a GPS koordinátáit és küldi be a BMS-be, hogy tüzérség megszórja...
Jobb műszerek,jobb rádió,és más a deszant és a deszanttér felszereltsége.
Majd meglátjuk

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Papperger már az ukrán külügyminiszterrel tárgyal harcjármű eladásról...

„Találkoztam a Rheinmetall AG vezérigazgatójával, Armin Pappergerrel, hogy az Ukrajna és szövetségesei számára [szerk., valószínűleg páncélozott járművekre és egyéb fegyverekre utalva] növelhető termelési módokra összpontosítsam.

Megbeszéltük azokat a nagy projekteket is, amelyek Ukrajna harckocsi- és páncélozott járművekkel kapcsolatos képességeinek kiépítésére irányulnak , mind rövid, mind hosszú távon” – írta a Külügyminisztérium vezetője.

pappi.jpg

Papperger már az ukrán külügyminiszterrel tárgyal harcjármű eladásról...

„Találkoztam a Rheinmetall AG vezérigazgatójával, Armin Pappergerrel, hogy az Ukrajna és szövetségesei számára [szerk., valószínűleg páncélozott járművekre és egyéb fegyverekre utalva] növelhető termelési módokra összpontosítsam.

Megbeszéltük azokat a nagy projekteket is, amelyek Ukrajna harckocsi- és páncélozott járművekkel kapcsolatos képességeinek kiépítésére irányulnak , mind rövid, mind hosszú távon” – írta a Külügyminisztérium vezetője.

pappi.jpg

Jó PR értéke van, befektetőknek is tetszhet ez a tárgyalás, de szerintem teljesen esélytelen, hogy az RM a modern cuccaiból bármit is adjon Ukrajnának. Ukrán gyártásról tárgyalni meg közröhej kategória.

Jó PR értéke van, befektetőknek is tetszhet ez a tárgyalás, de szerintem teljesen esélytelen, hogy az RM a modern cuccaiból bármit is adjon Ukrajnának. Ukrán gyártásról tárgyalni meg közröhej kategória.
Papperger jó kufár: nyomul, próbálkozik - ez a dolga. Leo 1 upgradet előbb fog nekik eladni, mint KF51-est...

Nekünk és maguknak is gyártanak új harckocsit, a norvégoknak is fognak.
A baj csak az, hogy a mi 44db, a norvég 54db norvég és a német (ha jól emlékszem) 70db új gyártású harckocsi kedvéert nem növelnek kapacitást. Persze lehet bízni a cseh és szlovák megrendelésben, de azt még nem írták alá.
Szerinted a Parducbol hany ev mulva lehet hasznalhato valami?

Ebben a formában? Soha. Szerintem a kutya sem fog 20 lőszeres harckocsit venni. De ha valaki megrendeli a rajzasztalról pl a 120-as ágyúval, akkor is még vagy 5-6 év mire elkezdik gyártani. Az a "harckocsi" jelenleg egy pimpelt Leopard 2 teknőre rakott félig makett torony semmi több.

A német Rheinmetall fegyvergyártó tárgyalásokat folytat Kijevvel a Panther harckocsi-ellátásáról – mondta a vezérigazgató
Pappberger elmondta, hogy a Panther Ukrajnába szállítása „15-18 hónapon belül” lehetséges, hozzátéve, hogy a harckocsik akár Németországban, akár Magyarországon készülhetnek.
Magyarországi gyártás esetén a nekünk rendelt Hiúzok gyártása fog csúszni éveket, remélem már idén nyárra lerendezik a zoroszok a kaprokat és az esetlegesen elkezdett Párducokat mi fogjuk átvenni.

A német Rheinmetall fegyvergyártó tárgyalásokat folytat Kijevvel a Panther harckocsi-ellátásáról – mondta a vezérigazgató
Pappberger elmondta, hogy a Panther Ukrajnába szállítása „15-18 hónapon belül” lehetséges, hozzátéve, hogy a harckocsik akár Németországban, akár Magyarországon készülhetnek.
Magyarországi gyártás esetén a nekünk rendelt Hiúzok gyártása fog csúszni éveket, remélem már idén nyárra lerendezik a zoroszok a kaprokat és az esetlegesen elkezdett Párducokat mi fogjuk átvenni.
Te sem hiszed el ezt a hülyeséget ugye? Leopard 2-t nem tudnak ennyi idő alatt szállítani, nemhogy egy holyan félkész harckocsit aminek még gyártósora sincs. Olvastad a KMW-s interjút? A beszállítókkal felfuttatni a már meglévő lévő részegységek gártását 1-2 év. Akkor szetinted meddig tart a nem is létező részegységek gyártásának beindítása?

Ebben a formában? Soha. Szerintem a kutya sem fog 20 lőszeres harckocsit venni. De ha valaki megrendeli a rajzasztalról pl a 120-as ágyúval, akkor is még vagy 5-6 év mire elkezdik gyártani. Az a "harckocsi" jelenleg egy pimpelt Leopard 2 teknőre rakott félig makett torony semmi több.
A végével egyetértek. Én az 5-6 évet 3-4-re tippelném. De ez megint a ráfordítható pénzen is múlik.

Ezt már múltkor is leírtad, és akkor is megjegyeztem, hogy a KF-51 nem klasszikus harckocsinak készül, nem klasszikus harckocsi tömeggel, és méretekkel.
Amit írtál az már akkor is hülyeség volt. Valami vagy harckocsi, vagy nem harckocsi. Nincs olyan kategória, hogy "nem kalsszikus harckocsi".

Már makettben is kapható... :)

Hihetetlen fordulat számott vett fel az a hobby-iparág az utóbbi években. Ha LYNX-szel is kijön valamelyik gyártó azt tán még meg is építem...