Kilo osztály / Project 877 , Project 636 (Szovjetunió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 476
30 809
113
Az év poénja!

Jó hír Szevasztopolból. A Rostov-on-Don tengeralattjáróban keletkezett kár nem volt kritikus, a hajót helyreállítják.

A Fekete-tengeri Flotta (BSF) Rosztov-on-Don tengeralattjárójában az ukrán fegyveres erők által szeptember 13-án elszenvedett támadás következtében keletkezett kár nem kritikus, és nem fogja jelentősen megnövelni az ütemezett javításokra tervezett időt. A hadiipari komplexum egyik forrása jelentette ezt a TASS-nak. "A tengeralattjárónak kisebb sérülései vannak, amelyek nem befolyásolták robusztus hajótestét. Ezek megszüntetése csak kis mértékben növelheti meg a tengeralattjáró tervezett javítási idejét" - mondta. Amint az ügynökség beszélgetőpartnere felvilágosította, a Rostov-on-Don tengeralattjáró tervezett javítása Sevmorzavodnál több hónapig tartott.
Az információt helyi források is megerősítették Szevasztopolban. Így bár a hajó javítása késni fog, ismét üzembe áll.
Beolvasztják és újraöntik vagy hogy?

russian-warship-1.jpg

Értem, hogy kínos azután, hogy főparancsnok se maradt ott, mert azóta azt is megcsapdosták, de kinek hazudnak? Mekkora korrupció van, ha ezt a hajót nem szétvágják, hanem újjáépítik? Oké, a hajócsavar ép, szerencsére csak az előtte lévő részek mentek gajra.

• Tetszik
Reactions: Chima3ra

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 299
30 210
113
Az év poénja!

Beolvasztják és újraöntik vagy hogy?

russian-warship-1.jpg

Értem, hogy kínos azután, hogy főparancsnok se maradt ott, mert azóta azt is megcsapdosták, de kinek hazudnak? Mekkora korrupció van, ha ezt a hajót nem szétvágják, hanem újjáépítik? Oké, a hajócsavar ép, szerencsére csak az előtte lévő részek mentek gajra.
Nem kell foglalkozni vele, Urszulának lövése sincs róla, hogy milyen hülyeségeket linkel.

• Tetszik
Reactions: Chima3ra

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 864
90 459
113
A szentpétervári Admiralitás Hajógyárában ünnepélyes keretek között vízre bocsátották a "Jakutszk" projekt 636.3 nagy dízel-elektromos tengeralattjárót.

A „Jakutszk” a Csendes-óceáni Flotta projekt 636.3. sorozat hatodik tengeralattjárója,
Jelenleg a sorozat öt tengeralattjárója - Petropavlovsk-Kamchatskyj, Volkhov, Magadan, Ufa és Mozhaisk harci szolgálatban van és sikeresen teljesíik a rájuk bízott összes feladatot.

oUj7HZpGYvU.jpg
OKTZ-ZIVHh0.jpg
WlSwVxg0ybE.jpg
.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 864
90 459
113
A napokban átadták, illetve szolgálatba állt a"Jakutszk" projekt 636.3 dízel.elektromos tengeralattjáró/t
Ez az utolsó(6.) a Csendes-óceáni flotta számára megrendelt és átadott majd szolgálatba állt DE TA.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 747
42 926
113
A napokban átadták, illetve szolgálatba állt a"Jakutszk" projekt 636.3 dízel.elektromos tengeralattjáró/t
Ez az utolsó(6.) a Csendes-óceáni flotta számára megrendelt és átadott majd szolgálatba állt DE TA.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 299
30 210
113
gratulalok....

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 560
9 003
113
Kénytelen. Mivel az egyezmények szerint tengó csak a felszínen kelhet át a Csatornán. Békeidőben....
Rendben, de akkor az Északi-tengeren miért kellett vontatni? Valaki itten (pontosabban: ottan) nagyon vetít....

"Az orosz Fekete-tengeri Flotta közlése szerint a dízelmeghajtású Novorosszijszk Franciaország partjainál azért emelkedett felszínre, hogy betartsa a La Manche csatorna navigációs szabályait, ahol egy brit hadihajó és egy brit helikopter kísérte. A holland hatóságok szombaton aztán azt közölték, hogy a tengeralattjárót az Északi-tengeren vontatják, de Moszkva tagadta, hogy műszaki probléma történt volna."

• Hűha
Reactions: endre

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 594
92 300
113
Rendben, de akkor az Északi-tengeren miért kellett vontatni? Valaki itten (pontosabban: ottan) nagyon vetít....

"Az orosz Fekete-tengeri Flotta közlése szerint a dízelmeghajtású Novorosszijszk Franciaország partjainál azért emelkedett felszínre, hogy betartsa a La Manche csatorna navigációs szabályait, ahol egy brit hadihajó és egy brit helikopter kísérte. A holland hatóságok szombaton aztán azt közölték, hogy a tengeralattjárót az Északi-tengeren vontatják, de Moszkva tagadta, hogy műszaki probléma történt volna."
Mindenről hazudnak ami negatívum. Nem tűnt még fel? De olyan primitíven csinálják néha, hogy az valami elképesztő (a legékbekiáltóbb a Moszkva volt, ha valaki még emlékszik rá mit össze vissza hazudoztak róla).

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 560
9 003
113
Mindenről hazudnak ami negatívum. Nem tűnt még fel? De olyan primitíven csinálják néha, hogy az valami elképesztő (a legékbekiáltóbb a Moszkva volt, ha valaki még emlékszik rá mit össze vissza hazudoztak róla).
Az életem nagy részét a "TASSZ jelenti" mesék idejében töltöttem, nekem ne magyarázd milyenek (tudnak lenni).
Gyanús ez az eset megint, de speciel arra gondoltam, hogy vetíthet akár a másik fél is, arra is volt már példa. Csak annyira aláásták saját hitelüket, hogy minden bejelentést kétkedve fogadsz/dunk.
Fene tudja mi az igazság. Az még akár igaz is, hogy jogilag vízfelszínen kell haladnia a tengeralattjárónak a Csatornán, és lehet, hogy tényleg semmi baja.
De felmerül a kérdés: akkor miért vontatják? Már ha tényleg vontatják.

• Tetszik
Reactions: endre

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 594
92 300
113
Az életem nagy részét a "TASSZ jelenti" mesék idejében töltöttem, nekem ne magyarázd milyenek (tudnak lenni).
Gyanús ez az eset megint, de speciel arra gondoltam, hogy vetíthet akár a másik fél is, arra is volt már példa. Csak annyira aláásták saját hitelüket, hogy minden bejelentést kétkedve fogadsz/dunk.
Fene tudja mi az igazság. Az még akár igaz is, hogy jogilag vízfelszínen kell haladnia a tengeralattjárónak a Csatornán, és lehet, hogy tényleg semmi baja.
Senki nem vontat működő tengeralattjárót.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 793
12 229
113
Idegen ország felségvizein mindig a felszínen kell hajózni.
"Article 20
Submarines and other underwater vehicles
In the territorial sea, submarines and other underwater vehicles are
required to navigate on the surface and to show their flag."

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 594
92 300
113