Kína és az a bizonyos Tu-22M3

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
10 613
3 505
113
Egy anyahajó fölött jó esetben egy pár F-18as van fönn, párszáz kilóméteres körön. Nem hiszem, hogy nehéz egy meglepi támadás ellenük. A kivédésére a legbiztonságosabb mód a Tu-22es támaszpont mellé telepített kém, aki tömeges felszállás esetén mobilról felhív egy számot. A radarokat szerintem simán ki lehet játszani. Felszállni, ötven méter alatt maradni, gyülekezni a tenger felett, (három külön raj) és a vizet súrolva három irányból támadás.

Kéne valaki, aki tudja a Sólyomszemek mennyit vannak fönn. Gyanítom, hogy csak hébe-hóba.
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
32 487
40 349
113
Háborús időben 0-24 órában vannak fent a légtérellenőrzök. Adott estben még E-3 támogatás is elképzelhető. Tekintve, hogy háborús időben összevonva vannak a flották és egy E-3 utántöltés nélkül kibír odafent 4 órát, egy utántöltéssel 1-1 géppel járővöze simán van rá erőforrás. Két lapostetetjűn 8 E-2 van, ami 80%-os hadrafoghatóság mellett is legalább 6 gépet jelent.

Fel nem foghatom, hogy miből táplálkozik az a kijelentésed, hogy "hébe hóba" vannak fent. Akkor mi a halálért fejlesztették ki és korszerűsítették az idők folyamán állandóan növelve az érzékenységet és a célok számát...? A hordozócsoport védelme szempontjából alapvető fontosságú az E-2. Nem csak a horizont miatt, de azért is, mert így a hordozó csoport saját radarjának használatával nem fedi fel magát...
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
823
3
18
gacsat

 

Tekintettel a kinai ballisztikus raketahordozo tengok jaroorozesi utvonalara ( gyakorlatilag tengerpart ) az USA figyelorendszer mar evtizedek ota ki van hegyezve arra a teruletre is.

 

 
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
10 613
3 505
113
Nem tudok linket berakni...hhhh....

Olvasgassatok (ha akartok), több szem többet lát. Keressetek: Defense Support Sistem, Space-Based Infrared Sistem.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
10 613
3 505
113
Sajnos nem írja a megfigyelt területet, de a 24 alacsony pályás műhold elvileg elég az egész Föld megfigyelésére. Az oroszoknak fénykorukban sem volt ilyen.
 

gigabiga

Active Member
2011. március 9.
686
65
28
"A radarokat szerintem simán ki lehet játszani. Felszállni, ötven méter alatt maradni, gyülekezni a tenger felett, (három külön raj) és a vizet súrolva három irányból támadás."

Ez nem ilyen egyszerű. A hordozót kísérő flottát is át kell verni. Az E-2 mindent lát felülről. 50 méteren repülni egy TU-22-vel órákon át az sem gyenge mutatvány.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 050
9 492
113
Kuruc, mi közük a tengeralattjáróknak az anyahajó elleni ballisztikus rakétákhoz? Azokat szárazföldről indítják.

Visszatérve a Tu-22-re, az nem egy lopakodó repülő. Az amiknak nem jelent semmilyen plusz erőfeszítést megtalálni. Akkor már inkább H-6, amire nagyon nagy hatótávolságú robotrepülőket szerelsz.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
10 613
3 505
113
Szinte biztos vagyok benne, hogy az idő 80 %ában se BARCAP, se E2. Valaki, aki kevésbé lusta, mint én, kiszámolhatná az üzemórákból, hogy mennyit is vannak a Sólyomszemek a levegőben. Persze az lenne a legjobb, ha tudna valaki egy ürgét, aki szolgált már iyen hajón.

Nézd meg Pearl Harbort. A parancsnok arra lusta volt, hogy a háború küszöbén járőrgépeket küldjön fel. Mondjuk én nem vetem el a konteós változatot sem. Bár a konteónak meg ellent mond, hogy a támadás utáni másnapon sem volt a HKSZ elrendelve a Fülöp - szigeteken.

Ah(h)oz hogy biztosra menjenek, mindig fönt kéne lenni a madaraknak, amikor a Tu22esek hatósugarán belül vannak. Az meg a fél világ.

Csak a legbiztosabb a kém a támaszpont mellett. A mobil és az internet korában ez kivédhetetlen. Már nem kell fatuskóba rejtett rádiófigyelőt telepíteni a bázis mellé. Nincs árulkodó rádiózás se, meg semmi.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 050
9 492
113
Gacsat, háborús időben, ki nem szarja le az üzemórákat?
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 498
5 571
113
Amúgy meg tökmindegy hogy átjut-e a BARCAP-on avagy sem, az AEGIS kiszedi a képletből, aztán kezét csókolom... Egy hordozót kísér min. 2 Tico,de inkább több.  Szóval ha mindnek sikerül elengedni a rakományát, akkor is végük van mint a botnak. BARCAP+ AEGIS+ a hajók egyéni légvédelme. Erős lesz ez...
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
823
3
18
@Gacsat

 

"Lássuk a forrást."

 

Gondolod hogy itt ul melettem Kissinger es a kezzel irt naplojabol idezek ?

Ez egy extran vedett info ( mar mint akepesseg hogy mit es hogyan ) Azonban azt jozan esszel be lehet latni hogy egy az USA-t is elerni kepes nuki hatalom fo inditasi zonai bizony megfigyelese alatt vannak oda es vissza is.

 

Amugy olvastam egy erdekes cikket meg anno azt hiszem itt a HTK-n ami a 60 as 70 es evek felderito holdjainak tervezoirol szolt. Anno senki nem hitte hogy le lehet filmezni sot filmezik is a Kreml-t az amik muholdrol. Aztan az urge kapott felvetelt a sajat hazarol a medencejevel.

 

No ez az illeto mondta hogy bizonyiteka nincs de szerinte nagyon valoszinu hogy a fol fontosabb teruleteirol az USA nak real time felvetelei vannak.

De termeszetesen ez csak egy legenda.

 

 
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
823
3
18
Egy Tu-22 es sosem fog az AEGIS inditasi tavjan belul kerulni ( elvileg ) neki annal hosszabb a kardja. A celja inkabb a gyors lehetoleg tobb iranybol mert tomeges csapas.

Amugy ezen "ijaszok "  ( ahogy  a nyugati szaksajto hivja a haditnegereszeti repulogepeket ) ellen mar folyamatban van a fegyverzet kialakitasa az SM-6 szemelyeben mivel az elodokkel csak az ijat de nem az ijaszt tudtak leloni.

 

 

 
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 050
9 492
113
De áruljátok már el, hogy jöttek ide a tengeralattjárók?

:)

Ez a hír pedíg lassan 7 éves, ugyanolyan kategória mint amilyenből cikket kéne írjak. Nagy valószínüség szerint nem lesz semmi az egészből.
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
32 487
40 349
113
43100 said:
Szinte biztos vagyok benne, hogy az idő 80 %ában se BARCAP, se E2. Valaki, aki kevésbé lusta, mint én, kiszámolhatná az üzemórákból, hogy mennyit is vannak a Sólyomszemek a levegőben. Persze az lenne a legjobb, ha tudna valaki egy ürgét, aki szolgált már iyen hajón. Nézd meg Pearl Harbort. A parancsnok arra lusta volt, hogy a háború küszöbén járőrgépeket küldjön fel. Mondjuk én nem vetem el a konteós változatot sem. Bár a konteónak meg ellent mond, hogy a támadás utáni másnapon sem volt a HKSZ elrendelve a Fülöp – szigeteken. Ah(h)oz hogy biztosra menjenek, mindig fönt kéne lenni a madaraknak, amikor a Tu22esek hatósugarán belül vannak. Az meg a fél világ. Csak a legbiztosabb a kém a támaszpont mellett. A mobil és az internet korában ez kivédhetetlen. Már nem kell fatuskóba rejtett rádiófigyelőt telepíteni a bázis mellé. Nincs árulkodó rádiózás se, meg semmi.

Te békebeli állapotból és egy teljes más mentalitású világot hasonlítasz össze.PH előtt a jenki mentalitás is egészen más dimenzió volt, mint ma. Mellesleg akkor a védelmre kért pénzösszeg cirka 1,5%-át utalták ki. No comment...

Amit mondtam, arra gyakorlati példa van, a Sivatagi Vihar alatt folyamatos E-3 repkedés volt és folyamatos BARCAP. Békeidőben természtes, hogy nincs 0-24 órás repkedés, de ember, háborúban tojik az ember az üzemórára. Ott célok vannak és pont, tolod ahogy a csövön kifér. Nézd meg pl., hogy a szovjetek hogyan repkedtek Afganisztánban a helikkel. Ahogy  egy forrás írta, hogy milyen állapotban voltak a  gépek és mi volt a cél a csapatoknál. Ha a "rotor pörög és a géppuska pöfög", az már jó volt...

Félelmetes, hogy több száz oldalnyi fejtágításom után ekkora hülyeséget képes valaki leírni. Ilyenkor érzem az, hogy hagyni kéne az egészet a francba. Pont olyan vérpistike vagy, mikor először idejöttél.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
12 104
6 537
113
A gépet szerintem komolyan gondolják hisz ezek valók rephordozó vadászatra mármint levegőből.
Sokkal hasznosabb egy ilyen gép Kínának mint 24 szu-35.
Az oroszoknak ebből elég lesz 30 ami épp elég a japán haditengerészet kiütésére az az "mezei rombolócsoport ellen".
Arról nem is beszélve hogy az oroszok új rakétát is fejlesztenek hozzá .

Mackensen :
Van valami új infó a type 052D rombolóról?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 050
9 492
113
De miért állna le valaki a XXI század elején variaszárnyú gépet építeni??? Mitől lenne ez bármivel is jobb rephordozó vadászatra mint bármi amivel most is rendelkezne? Csak mert gyorsabban repül? Az ami légvédelemmel szemben szinte semmi pluszt nem jelent ez az extra sebesség.

Roni, megnézem és belinkelek pár képet a fórumba.
 

gigabiga

Active Member
2011. március 9.
686
65
28
Roni

A japóknak elég komoly rombolóik vannak. Nem "mezei romboló csoport" , hanem király kategória.