Wiki adatok szerint kb ugyanannyi Mi-8/17 van mint az oroszoknak. Nem tudom, gyártják, összeszerelik? Arra értettem a lemaradást, hogy nem ők gyártják maguknak, hanem veszik.
S400-nak meg asszem pont a rakétája hiányzik amitől olyan nagyon fasza lenne.
A tapasztalatlanság is egy érdekes dolog. A gond, hogy az oroszok részéről nem látom a nagy hadgyakorlatokat. Kína minden évben szervez valami sivatag közepén egy nagy légi hadgyakorlatot amin több mint 100 gép vesz részt: vadászok, légi utántöltők, AWACSok stb stb. Oroszoknál talán a szovjet időkben volt ilyesmi utóljára.
De amit a leginkább hiányolok az oroszoknál és megtalálom a kínaiaknál a TERV. A haderőfejlesztési TERV. Vannak ötletek, aztán jön egy másik okos lefújja és előhozza a magáét. Elkezdenek Mistralokat rendszeresíteni és gyártani, de a körülötte lévő rendszer sehol.
Ja nagyméretű szárazföldi hadgyakorlatokat se nagyon látni, ahol közösen hajt végre feladatok a légierő, helikopterek, tüzérsék, gépesített lövészek stb stb.
A löfegyverekhez betettem még pár filmecskét, azok közül is néhány ilyen hadgyakorlatokkor készültek. Majd nézd meg.
Visszatérve a harckocsikhoz, elkaszálják a jelenlegi legjobb tankjukat a T-90-est és helyette T-72 kezdenek modernizálni és majd jön valamikor majd valami nagyon kemény, csak kíváncsi mennyibe fog kerülni és mikor fog elterjedni.