Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 695
13 216
113

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 461
61 568
113

...na most ezt a legendás kampányszlogenek tükrében inkább nem kommentálnám...:

Azért kemény, hogy az autónkénti milliós árcsökkenéseket a használt elektromosoknál lényegében sikernek akarják eladni XD
Miközben ez pont azt jelzi, hogy a kutyának sem kellenek...
(Kicsi személyes példa. Annak idején 1.5 misiért vettem használtan a Toyota Avensisemet, kp-ra. kb. 4 évvel és 60+ezer km-el később 1.5 misiért adtam el :) Nominálisan ugyan ott voltam vele... Csináld meg egy használt villanyrollerrel ugyan ezt XD)

A másik része meg, hogy a magyarok csak 2 millióért akarnak autót venni és hitel nélkül , jahj milyen tragédia...
Hát őszintén szólva én örülök ennek. Végre reálisan akarnak használt autót venni.
A 2 misis kategória átlag embereknek is megfizethető.
Használt autót meg csak a hülye vesz hitelre, vagy az akinek tényleg nagyon kell most azonnal, valamilyen okból.
Szóval én ezt a két hírt örömtelinek gondolom, nem tragédiának.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 461
61 568
113
  • Tetszik
Reactions: tarzaan

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 475
20 761
113
Mondjuk utaztam arra, tavaly, amikor a kocsi szerelőnél volt, és pont jobb lett. A fő előny a sűrű ütemes menetrend, de halk és komfortos volt az út. A rákosborzasztói sűrű megállók, szintbeli kereszteződések miatt amúgy sem lehetne sokkal gyorsabb. Ahhoz képest ami ott régen ment, jelentős előrelépés. Régen ha lekésted a vonatot így jártál. Most asszem 15 percenként jár.

A Bag-Aszód megállók összevonása a Galga-völgybe csökkenthette volna a pályaívet, és gyorsíthatott volna valamennyit. Bár az még több lecsapolás lenne, de amúgy sem zavar az senkit arrafelé... (Kisbagi mocsaras részre odarakott ipari park???), a gyors pedig amúgy is megáll Aszódon, szóval igaziból mindegy.

Ez alapján mondjuk egy nagy csúsztatás, bár idézik Vitézyt aki épp azt mondta, ami szerintem is a lényeg.

Mármint Gödöllőig. Annál messzebb minek mennék. Az engem érdeklő dolgok rendben vannak, szóval minden jó. Én ha valamit megtanultam az országban, és a fórumon, akkor a lényeg, hogy legyen nekem jó, mert akkor minden jó. A többik így jártak, looserek :p

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 987
18 104
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 133
15 426
113

A NAV nem nyomoz a Budapest–Belgrád vasút sínei és a kövek miatt, mert a MÁV azt mondta, minden rendben van​

Hiába tett Hadházy Ákos feljelentést, azt állítva, hogy használt, kopott köveket és az 1980-as években gyártott síneket is használnak a Budapest–Belgrád vasútvonal építésén, a NAV nem indít nyomozást.

https://hvg.hu/gazdasag/20241215_NAV-Budapest-Belgrad-vasut-sinei-kovek-mav-Hadhazy

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 028
3 796
113
A legszebb VW evör ma a Totalcar-on: Kupét a népnek - VW Corrado, 1992

59529389_aaa93092eac3a24f9260983e62841ce7_wm.jpg

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 987
18 104
113
Remélem beteszi a videót:

időzítve
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 249
10 801
113
Én eddig két viztelenitesi tervet csináltam a szakaszra, egy szivargosat és egy szaritobordasat, plussz elkészült a teljes felszereléssel jutás terve évekkel ezelőtt Fehervartol Bobaig. Közben a szakasz már kétszer szétesett a szar magastoltes miatt

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 612
26 609
113
10 százalék – ennyi maradna köztulajdonban azokból a projektcégekből, melyek Lázár János és a MÁV tervei szerint 99 évre megkapnák a pályaudvarok és teljes környezetük ingatlanait.
Ez van egy frissen benyújtott törvényjavaslatban, melyet módosító indítványként vittek a Parlament elé, holnap (kedden) már szavaznak is róla

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 671
36 801
113
Egy könnyed valcert, vagy keringőt?