M
molnibalage
Guest
Még 10km + távolságon is bizony van értelme. Én amíg Szigetszentmiklósról jártam Kelenföldre a tömegközlekedés ideális esetbe 90 perc volt. Peches esetben meg akár 120 is.Ezzel egyetértek.
Itt jön a képbe Schobert Norbi, aki majd elmondja a népnek, hogy a biciklizés még menőbb, mint a hájas valag kocsikázása.
Egyébként meg nem a kocsi ellen vagyok (én is akarok venni egyet), hanem a felesleges kocsizás ellen. De pl. a munkahelyre pont semmi értelme autóval menni (ha nem 10+ km-re dolgozol, meg télen is bocsánatos bűn, ha nincs busz), úgyis ismer mindenki mindenkit, egymás anyagi helyzetét is eléggé ismerik, szóval feleslegesen nagyképűsködik a kocsival. Pont az a gáz, amikor panaszkodik, hogy nincs egy fillérje sem otthon, de nem tudom lebeszélni róla, hogy hagyja otthon a benzinzabáló Audiját és jőjjön biciklivel.
Kocsival reggel 6:20 után 45-60 perc volt néha beérni a Galvani utca tájára akkora dugó volt. Én koránkelni meg utálok. Bringával hamarabb értem be, mint bármelyik kettővel még akkor is, ha teljes zuhanyt tolok, amire igazából szükség nincs. Az átlagidő 45 perc volt befelé és 5 perc öltözés és lakatolás.
Amikor elkezdtem bringával járni és miniálisan balanszoltam az étkezésen akkor 6 hónap alatt úgy 12 kilót fogytam. Az oda-vissza bringaút volt annyi, mint csak tömegezni és cserébe számtalan pozitív vonzata volt.