Nekem ezekről a videókról mindig az jut eszembe, amikor Szigetszentmiklóson, József Attila telepnél mentem a Gyári úton kocsival és még magas volt oldalt a sövény. Akkor, azon a 300 méteres szakaszon háromszor egymás után is kiléptek elém a bokrok mögül, mert ők épp ott és akkor akartak átkelni. Nem volt semmi, de pont az ilyen esetek miatt ott a mai napig nagyon figyelek.
De ugyan ezen a részen volt olyan, hogy este 30-al mentünk a kocsival és oldalról belénk jött egy biciklis. A haladó autónak nekiment, oldalról
Meg is néztük , hogy él e még, de nem volt semmi baja. Elnézést kért és tovább tekert
Ezt csak azért meséltem el, mert én, emberként tudom, hogy arra felé a megengedett 50 helyet inkább 30-al kell menni és nagyon figyelni, mert arra felé iszonyat mennyiségű, öngyilkos hajlamú hülye van az úton és annak közelében.
Egy önvezető autó ezzel semennyire nem lehet tisztában.... Hiába megy szabályosan, olyan helyzetek állhatnak ott elő, hogy 50-ről nem tud megállni. Lehet erre azt mondani, hogy semmi baj, nem az autó a hibás, ami igaz is lehet, de ettől még a baleset megtörténik. És akár ember életbe is kerülhet.
Szerintem egy jó helyismerettel rendelkező , nyugodt és figyelmes sofőr szinte mindig jobb lesz az önvezető autónál.