Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
A mai vagy tegnapi új felvételnél is beírták, hogy a rendőrség igen sokszor jár el a felvételek alapján. Helyes.

Akinek ez eszébe jut emlékeztetnénk, hogy lassan minden autóban lesz fedélzeti kamera és Röpködnek a megindított eljárások, legalábbis mi ezt tapasztaljuk a rendőrséggel való aktív kapcsolattartásunk során. Legutóbb ebben az ügyben indult eljárás fedélzeti kamera felvétel alapján:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem túl rég elgondolkoztam azon, hogy veszek kamerát. Bringázás közben olyanokat látok, hogy azért kb. insta jogsi bukta lehetne....
Ha ezt felvettem volna vajon mekkora taslit oszt ki neki a rendszer?
https://forum.htka.hu/threads/autó-motor-elektromos-járművek-közlekedés.1490/page-209#post-620573

T

Törölt tag

Guest
Most már nem számít személyiségi jog megsértésének a dashcam?

Ironikus módon csak nálunk nem.
Környező országokban viszont csak kimosott arcú emberekkel adhatod át a felvételt a rendőrségnek vagy teheted közzé legálisan.
Kivéve Ausztriát ahol már azért is büntetnek ha kirakod kikapcsolva...

M

molnibalage

Guest

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 140
32 210
113
De hogy bukja el a jogsiját instant a kerékpáros, aki forgalommal szembe sávban hajt párszáz métert, majd felhajt a 11-es útra, és megindul az M0 felé? (2 napja volt szerencsém hozzá)
Veszprém után a négysávos úton a 110-es tábla (na meg a ne menjé fel lóval/biciklivel tábla) mellett csattognak a biciklivel és még ők csodálkoznak mikor szólok, hogy tán nem tetszik tudni olvasni

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 060
5 930
113
https://honvedelem.hu/fooldal-kiemelesek/hid-a-kapos-felett/
"Helyére illesztették április 23-án, Pincehelyen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái azt a hidat, amelyet a régi közúti híd teljes felújításáig használhatnak a helyiek. Az átkelő munkálatainak egyik legfontosabb részét a helyszínen kísérte figyelemmel Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka is."

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 582
4 660
113
Veszprém után a négysávos úton a 110-es tábla (na meg a ne menjé fel lóval/biciklivel tábla) mellett csattognak a biciklivel és még ők csodálkoznak mikor szólok, hogy tán nem tetszik tudni olvasni

Én régen a kettesen jártam Vác felé. Egy normálisan megküldött negyedes gumival városban simán tartottam a forgalom tempóját, a hosszabb egyenesekben is inkább az Ifa meg a 280-as tartotta fel a sort. Engem ugye könnyű volt kikerülni, meg mentem is mellé negyvenet.
Aztán telebaszták az egészet bringázást tiltó táblákkal, de olyan kretén módon, hogy pár száz méterenként váltogatja egymást a tiltott és az engedélyezett szakasz.
Ha most fel akarok menni Vác felé, kénytelen vagyok a Duna menti "biciklis" utat használni. Ennek egyik szépsége, hogy irgalmatlan szar minőségű utcácskákra rámondták, hogy biciklis út és ezzel kész is a fejlesztés. Ráadásnak az össze-vissza kanyargások miatt az út is sokkal hosszabb lett, jobb időben a rengeteg bringás miatt haladni sem lehet.
Bírom ezt, hogy ahol sokan bringáznak oda kibaszunk egy tiltó táblát és kész.
A fentebb említett biciklis út része az európai hálózatnak. Dunakeszi és Budapest között 3 kilométeren nincs kiépítve a szakasz. Szóval nem marad más, mint az, hogy tekersz a kettesen, akkor is, ha gyerekkel bringázol vagy túrafelszereléssel jössz egy másik országból. Nyilván aki autóban ül annak bosszantó, de sokszor ez nem a bringás hibája, hanem oda van kényszerítve.
https://www.google.hu/maps/@47.6280...4!1sgQDyWEkwQtGQ5OlXG8u16Q!2e0!7i16384!8i8192

https://www.google.hu/maps/@47.6109...4!1sXA9CsYvdXM-RHQWl0thxqQ!2e0!7i16384!8i8192

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 580
20 979
113
Friss tegnap éjszakai:

Pomáz- Szentendre közt látom, hogy van valami van ott (én még településen belül, tompítottal), kóvályog, kacsázik nem szép dolog, de távolságival megnézem: kivilágítatlan cigány biciklin, és maga mellett visz még egy biciklit annak a kormányát fogva. Amikor elmegyek mellette megátkoz, gondolom, mert úgy kiabált valami ordenáré nyelven...

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 270
10 881
113
https://honvedelem.hu/fooldal-kiemelesek/hid-a-kapos-felett/
"Helyére illesztették április 23-án, Pincehelyen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái azt a hidat, amelyet a régi közúti híd teljes felújításáig használhatnak a helyiek. Az átkelő munkálatainak egyik legfontosabb részét a helyszínen kísérte figyelemmel Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka is."
Ez a Kelet-Német ajándék "k" hidak közé tartozik? MErt ha igen akkor nagyon szépen megőrizték, le a kalappal!

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 582
4 660
113
Friss tegnap éjszakai:

Pomáz- Szentendre közt látom, hogy van valami van ott (én még településen belül, tompítottal), kóvályog, kacsázik nem szép dolog, de távolságival megnézem: kivilágítatlan cigány biciklin, és maga mellett visz még egy biciklit annak a kormányát fogva. Amikor elmegyek mellette megátkoz, gondolom, mert úgy kiabált valami ordenáré nyelven...

Mondjuk erre baromira rászállhatnának a rendőrök.
Mikor késő este jártam haza munkából, akkor a tőlünk nem messze lévő kocsmából kezdett hazaszivárogni a törzsközönség hasonló megoldásokkal.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 270
10 881
113
Jó videó, de azt nem értem hogy a magasabban levő súlypont miért fontos?
A kis autó vs. nagy autó vitából volt egy érdekes videó, Fiat500 (5 csillag) vs Audi terepjáró (4 csillag), az Audiban túlélted volna.

M

molnibalage

Guest
A kis autó vs. nagy autó vitából volt egy érdekes videó, Fiat500 (5 csillag) vs Audi terepjáró (4 csillag), az Audiban túlélted volna.
Az én tippem az, hogy a magasabban levő súlypont miatt maga alá gyűri a kisebb autót. Viszont a bib az, hogy a SUV-ok könnyen felborul, ha csúszik az autó vagy irányíthatatlan lesz.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 580
20 979
113
Egyszerűen nem egy súlycsoport. A sok figyelmetlen vezető a nagy kéttonnás gyilkológépkben... Az ADAC tesztem meg már a 4. csillag és fölötte az elektronikai kütyük, az első 3 a mechanikai szilárdság tudtommal.

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 930
5 448
113
Az én tippem az, hogy a magasabban levő súlypont miatt maga alá gyűri a kisebb autót. Viszont a bib az, hogy a SUV-ok könnyen felborul, ha csúszik az autó vagy irányíthatatlan lesz.

Egyszerűen nem egy súlycsoport. A sok figyelmetlen vezető a nagy kéttonnás gyilkológépkben... Az ADAC tesztem meg már a 4. csillag és fölötte az elektronikai kütyük, az első 3 a mechanikai szilárdság tudtommal.

Így van, egyszerűen a kisautót ütközéskor kivégzi egy SUV. Tényleg nem egy súlycsoport. A borulást meg típusa válogatja, vannak eszméletlen stabil SUV-ok.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 140
32 210
113
Én régen a kettesen jártam Vác felé. Egy normálisan megküldött negyedes gumival városban simán tartottam a forgalom tempóját, a hosszabb egyenesekben is inkább az Ifa meg a 280-as tartotta fel a sort. Engem ugye könnyű volt kikerülni, meg mentem is mellé negyvenet.
Aztán telebaszták az egészet bringázást tiltó táblákkal, de olyan kretén módon, hogy pár száz méterenként váltogatja egymást a tiltott és az engedélyezett szakasz.
Ha most fel akarok menni Vác felé, kénytelen vagyok a Duna menti "biciklis" utat használni. Ennek egyik szépsége, hogy irgalmatlan szar minőségű utcácskákra rámondták, hogy biciklis út és ezzel kész is a fejlesztés. Ráadásnak az össze-vissza kanyargások miatt az út is sokkal hosszabb lett, jobb időben a rengeteg bringás miatt haladni sem lehet.
Bírom ezt, hogy ahol sokan bringáznak oda kibaszunk egy tiltó táblát és kész.
A fentebb említett biciklis út része az európai hálózatnak. Dunakeszi és Budapest között 3 kilométeren nincs kiépítve a szakasz. Szóval nem marad más, mint az, hogy tekersz a kettesen, akkor is, ha gyerekkel bringázol vagy túrafelszereléssel jössz egy másik országból. Nyilván aki autóban ül annak bosszantó, de sokszor ez nem a bringás hibája, hanem oda van kényszerítve.
https://www.google.hu/maps/@47.6280...4!1sgQDyWEkwQtGQ5OlXG8u16Q!2e0!7i16384!8i8192

https://www.google.hu/maps/@47.6109...4!1sXA9CsYvdXM-RHQWl0thxqQ!2e0!7i16384!8i8192
Esetemben amióta emlékszek a nyolcasra (mikor még csak kis kétsávos volt) mindig is kinn volt a tiltó tábla csak éppen nem szokták azt figyelni annyira. Az viszont problémásabb, hogy ha valaki mondjuk Márkóra akarna kimenni biciklivel az nem tud (max kerülővel), csak nem épp egy életbiztosítás a román kamionok mellett tekerni. Kedvencem viszont az a biciklis aluljáró amit úgy építettek meg pár éve, hogy mindig telemegy sárral nagyobb esőkor és sicher el kell majd bontani, mikor bővítik az elkerülőt.

Itt lenne az említett útszakasz
https://www.google.hu/maps/@47.1116...4!1slQKpr2tKh22IzUVeu4JRtQ!2e0!7i13312!8i6656