Életbe lépett a megváltozott forgalmi rend a VII. kerületben.
Meg szeretném kérdezni, hogy az kit érdekelt, amikor az 5. kerület Szabadság tér körüli részét sikerült teljesen "szétcseszni"?
Javasolnék egy pillantást a térképre!
Ha valamikor bejutsz Lipótváros északi részébe (Rakpart-Szent István krt.-József A. u.- Bajcsy utcák által határolt terület) északról, akkor azt kizárólag ugyan arra tudod elhagyni. Ugyan délről egyetlen Ho-Shi-Minh ösvényen (Október 6./Sas u. - Hercegprímás-Hold utca-Nagy Ignác-Balaton) átmehetsz, de közben őszülsz vagy 2 évet.
Ezen a területen megszűnt az átmenő forgalom. Ha észak-dél irányban akarsz mozogni, akkor marad a Rakpart, és a Bajcsy.
De volt nekem olyan szitum, amikor tavaly nyáron az épülő Corvin negyed miatt elkezdtek egy daruzást, és olyan ügyesen oldották meg a táblázást, hogy ott konkrétan egy csapdát hoztak létre a Szigony-Tömő utca környékén. Be lehetett hajtani, de a táblák miatt az egyirányú utak egymásba (elhagyhatatlanul) zárultak.
Ilyen forgalmi rend változások miatt a megszokásból vezető emberek miatt alakulnak ki ilyen tumultuózus jelenetek.
Én is káromkodtam mikor rájöttem, hogy nem fogok tudni északról átjutni Szabadság tér környékén, aztán már tudom, hogy felesleges is arra mennem. Mondjuk nekem azért kellemetlen, mert gyakran kell oda és onnan mennem.