Idegesítő, várja ki mögöttem a sorát ő is, éppúgy részt vesz a közlekedésben. Én elmehetek jobbról autóval mellette? Nem. Ha letöri a tükröm, vagy meghúzza a kocsi oldalát kifizeti? Nem. Ha én jobbra tartok és ő benézi, mert megy mint egy tank a biciklivel hiszen "mindenhol" mehet úgy képzeli, nekem jön, összetöri magát, dugót okoz ezzel, helyszínelés, a mentőben meg meghal más valaki mert nem jut időben célba. Nekem számítanom kell rá hogy valaki jobbról előz? Vagy a kocsisor között? Meg figyeljek még előre, jobbra,meg balra is, mag fel a lámpára, meg a gyalogosokra a járdán, hogy melyik ugrik elém, meg még hova nem? Nem tudom, én ritkán biciklizek, meg nem is városban, de nem előzöm meg a körforgalomnál várakozó autót, hanem megállok mögötte ugyanúgy mint autóval ha lennék.
Biciklisnek akkor lenne jogosultsága részt venni a forgalomban ha rendelkezne kresz vizsgával, autóra meg segédmotorra is kell, biciklire miért nem? Részt vesz a forgalomban az úttesten. Plusz műszaki vizsga a biciklire, mert mindenféle ákombákom xarral mehetnek, nekem meg ugye valamiért az autóra műszaki kell. Na és biztosítás, az tényleg fontos lenne, elég sok baleset van a bringásokkal szerintem ahhoz hogy létjogosultsága legyen, szerintem egy évi 5000 ft-ba mondjuk talán te sem halnál bele, és mindjárt nincs gond ha valakinek összetöröd a kocsiját. A feleségem unokahúga faxán belebringázott egy parkoló autóba, jól összebaxta a hátulját, szó nélkül otthagyta, de volt hogy zebrán majdnem elütöttem mert lendületből átkerekezett előttem a járdáról jövet ,lassítás nélkül. Vannak ilyenek. Nagypapi 80+, letolja a bringát a járdáról a zebrára és próbálkozik a felüléssel, a sor áll, mert rajta van a zebrán, totál kiszámíthatatlan, az öreg remeg, eltelik vagy két perc mire nyeregbe pattan, nem hiszem hogy lovashuszár volt fiatalkorában, aztán elindul végre ,le a zebráról, az úton, nagy kilengésekkel. Hogy őszinte legyek félelmetesek tudnak lenni a biciklisek.
Na meg a másik félelmetes jelenség ezek az elektromos rokkantkocsik, az összes nyugdíjas ezekkel száguldozik a boltba meg a kocsmába. Mindenhol elmegy ez is, úton,járdán vegyesen. Bot meg a bevásárlószatyor beállítva. Csak azt nem tudom ha ekkora rehabos akkor hogyan ballag fel a negyedikre???