5 éves a jogsim és gyak. nem vezettem semmit. Tehát újra meg kell tanulni.
Havi 1 vezetés = semmi rutin = csak másra vagyok veszélyes. Ha meg megtöröm a kocsit, akkor még drágább. Ennél még az is olcsóbb, ha taxival mennék ki.
Ha házhoz rendelés ehhez képest meg aztán tényleg óccó.
Lehet, hogy más nem ilyen mentalitással vezet, de én igen.
Asszem 9 éves, de nem tudom milyen akksival hozták 1,5 éve.
Tegnap Heves megyébe utaztam...
1. Az autók 60%-a a ködben kivilágítatlanul megy, városban is, lakott területen kívül is
2. A maradék fele cask a köcsög EUs menetfénnyel van elöl pislákolva kivilágítva
3. a hétvégi autósok... Hatvanban akárhányszor járok mindig mazsolák vannak az úton. Beérek a városba (késében vagyok, ideges is vagyok emiatt, menni sem lehet a köd miatt), kifordul elém Marinéni, és 17 km/órával megy előttem végig a városon. Lilul a fejem ahogy láttom, hogy előtte a tanulóvezető 30-al mer menni (50-es végig a szakasz), és húz el. Aztán a város után ott a főút, és 40-50el mennek a 90-esben, és hiába egyenes az út, kissé dombos a táj, és a köd miatt elég limitáltan lehet belátni, szemből meg bármikor jöhet egy kivilágítatlan fasz... (90-el lehetett volna amúgy menni, ahhoz lehetett eléggé látni, és az útburkolat se volt igazán nyálkás ott)
4. ma Dunakeszin egy fasz kb 70el bevágódik a körforgalomba elém, ha nem fékezek oldalba kap, az is satuzik, megijed, rádudálok, és néz rám meglepve... mintha én lennék a hülye
5. az, hogy valaki indexel mielőtt bejön elém, már örömünnep.
Szóval:
- ha felkapcsolod a tompítottat induláskor, függetlenül attól,h ogy reggel/este/napközben van, városban mégy-e csak
- a stop, elsőbbség adás kötelező, és a jobbkezes kereszteződésnél lassítasz/megállsz, megadod az elsőbbséget
- egyenes úton főúton legalább 70-el mégy, és egyenletes sebességgel teszed. Nem az basz fel, ha valaki 80-al megy a 90-es szakaszon, hanem ha 60 és 90 közt idokolatlanul változtatgatja a sebességét.
- indexelsz
- sávváltásnál legalább a tükröt használod (de inkább a holttérba hátranézel)
Akkor a top 10%-ban leszel. Szerintem náladd sokkal bénább, és figyelmetlenebb alakok vannak az utakon. Vegyél esetleg 2-5 gyakorló órát, és ezeket a retardokat messze meghaladó szinten fogod űzni az ipart.