Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A múltkor már leírtam neki , hogy egy 100ha-os 5m mély tározó már bőven tudná azt a hűtőkapacitást amit egy PAKS II igényelne . Sőt mutattam neki a Szlovák atomerőműveket amik szinte patakok mellett működnek ! De nem érdekli csak a mantra ami becsípődött , hogy a Tiszára nem lehet mert kevés a vízhozam ! Máshol megcsinálták itt nem lehet !Ez azért érdekes, mert ezek szerint Franciaországban pont 0 azaz 0 atomerőmű van.
List of rivers of Europe - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
Ezt a Szlovákok is tudják ?Ez a jelen állapot, kb 5x több a víz csordogála most a Dunában Paksnál.
Helyszín Vízhozam Vízállás Paks
vizugy.hu1325m3/s 0cm Tiszapakonya
vizugy.hu266m3/s 137cm Kisköre alsó
vizugy.hu114.2m3/s -255 cm Szeged
vizugy.hu229m3/s 92cm
A franciákat meg ha kikeresed - lehetőleg az erőmű közelében -, belinkeldd, megtudjuk
Ezt a Szlovákok is tudják ?
És Szuperkritikus CO2 ciklussal?Értőbb olvasást kérnék.
- Nem csak a vízhozam mértéke, hanem stabilitása is számít.
- Akár folyó nélkül is lehet, csak akkor a gőzciklus expanziós végnyomása korlátos lesz, mert a szaturációs hőm. a hűtőközeg hőmérsékletétől függ, ami a levegő.
- A nem lehet és nincs értelme között van "némi" eltérés.
Lövésem sincs, soha nem találkoztam/foglalkoztam vele.És Szuperkritikus CO2 ciklussal?
SCO2 Power Cycles
The sCO2 Team draws on the resources of DOE offices to achieve the highest efficiencies offered by the sCO2 Brayton cycle technology.www.energy.gov
Teli van és még van 20 l Mzárolt ! Az még majd 50 000km nem parázok ! LOL
Ha elfogy az AdBlue, megáll minden. És most elfogyott
A modern dízelautók, buszok és kamionok nem indulnak, ha kiürült az AdBlue-tartály. Az AdBlue-gyárak viszont hetek óta leálltak.totalcar.hu
Állitólag át lehet àllitani, csak akkor ugyebár jobban szennyezi a levegőt.
Igen, kivasalja. És utána még ő lesz felháborodva, hogy mit keresett ott valaki.Ha meg éppen külső sáv és bringás van ott, akkor kivasalja...?
A biznic ebben van:Az elektromos minijacht jól hangzik!!
Milyen főtüzérség lesz rajta?A biznic ebben van:
Jeff Bezos, 500 M usd.
Azt nem tudom, de bombázók biztosan lesznek rajta. Nem újak, 20-25 évesek. Gondolom bikininél nagyobb felszereltség egyiken sem lesz.Milyen főtüzérség lesz rajta?
Ha elfogy az AdBlue, megáll minden. És most elfogyott
A modern dízelautók, buszok és kamionok nem indulnak, ha kiürült az AdBlue-tartály. Az AdBlue-gyárak viszont hetek óta leálltak.totalcar.hu