Szakmai segítséget kérnék: április óta hirtelen a Golf elkezdte jobban enni az olajat és 2150 km alatt egy litert elfogyasztott. Eddig azért nem jött elő a problem, bár piciket azért evett, de inkább 8 ezer kilométerenként. Főképp hosszabb pályázásoknál figyeltem meg az olajfogyasztást (átlagban 150-el vagy kicsit felette csapatom, amikor a forgalom engedi) és reménykedek, hogy nem a turbó kezd beszarni. Amúgy biztosan megeszi az olajat mert szivárgást nem láttam. De szerencsére semmilyen füstöt (főképp kéket) sem produkál, szóval annyira nagy nem lehet a baj. Olvastam még, hogy a magasabb olajfogyasztásnak köze lehet a PCV szelephez (tudnám is mit jelent) vagy a dugattyúgyűrű kopásához.
Mindenképp elviszem szerelőhöz, csak a kérdésem, hogy ez úgymond a korral és km-el jár vagy esetleg nagyobb gixer van a háttérben?
Az egyéb adatok: kocsi 2015-ös, 144 ezer kilométerrel, 122 lóerős 1,4 TSI a motor és novemberben volt olajcserével egybekötött szervizen, csak az akkpri km állást nem tudom most hirtelen. Akkor hosszú csereperiódusú VW 504 00 szabványú Total 5W-30 ment bele, az utántöltés ugyanolyan karakterisztikájú OMW-s olajjal történt, most MOL-ossal próbálkozok.