Amikor Porsche GT3 RS köpni nyelni sem tud avagy a McMurtry Spéirling1120-tól az az 1000LE-s Byd/Denza elég mokány
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amikor Porsche GT3 RS köpni nyelni sem tud avagy a McMurtry Spéirling1120-tól az az 1000LE-s Byd/Denza elég mokány
Természetesen én sem ezekről álmodom, de a korábbi nagyívű tervek után, nem látszik a kormányzati szándék, érdemi korszerűsítésre a MÁV-nál.Hát én egyáltalán nem álmodok róluk... inkább csinálnának az IC+-ból egy rendes iparos munkát és azt kezdené el dunakeszi nyomni...
Minek Pannoniának nevezni, ha az a márka már csak magyar nyugdijasoknak mond valamit, igy nem áll már semmiért, a gépen semmi sem magyar és még emlékeztető retro dizájn részek sincsenek rajta?A másik 3 meg Japán
Elég nagy baj, hogy nem látni itt a BMW-t, Aprilliát, Ducatti-t.
Minek Pannoniának nevezni, ha az a márka már csak magyar nyugdijasoknak mond valamit, igy nem áll már semmiért, a gépen semmi sem magyar és még emlékeztető retro dizájn részek sincsenek rajta? Akkor jobb egy fantázia név, mint pl. a Brixton, ami angolosan hangzik egy angolos dizájnhoz.A másik 3 meg Japán
Elég nagy baj, hogy nem látni itt a BMW-t, Aprilliát, Ducatti-t.
Egy kis statisztika:
BMW X5 50e PHEV
1 év alatt 36.000 km....ebből 21.000 km elektromos
max hatótáv elektromosan 112 km...kizárólag jó időben 70% autóút és város...30% autópálya....rossz időben max 80 km...autópályán max 80 km 130 km-l
max hatótáv kombinálva 850 km...1 év alatt Szlovénia...Ausztria ..Olaszország....stresszmentesen (nincs hatótáv para)...
Van napelem 1 év alatt 250 alkalommal töltöttem ..250x25 kw....6.2 mw...napelem egy év alatt 12 mw-t termelt......de a téli hőszivattyú és a nyári klíma miatt rá kellett fizetni kb 200.000 ft-t a villanyra.Ergo ha nem lenne villanyautó full plusszos lennék.
A bömös benzinesen 10 litert fogyaszt....a 20.000 km elektromosan 1.200.000 ft "spórolás"...ebből lejön a villany felár.....ergo 1 misit spóroltam......biztosítás ...etc a villany miatt min 150.000 ft-vel drágább.....
Summa plussz 850.000 ft maradt a pénztárcában.
A benzint kizárólag akkor fogyasztottam amikor hosszú útra mentem .....de hosszú úton a full villanyos is fizet a gyors töltőért...
Konklúzió.....
Semmi esetre se vennék 30 misi felett villanyost mert soha nem hozza vissza az árának a töredékét se.
A legtöbb villanyos aki bemondja a 400 km autópályás hatótávot....mind elvérzett többel töbször mentünk együtt...de valahogy mindig csak mögöttem jöttek és mindig be kellett várni őket.
Egy jó PHEV kellene a családok nagy részének 100 km ev hatótávval.....az mindenre is elég lenne.
Én szerencsés vagyok egy ilyen autóval...de tudom a legtöbb családnak az új autó csak álom.
Minek Pannoniának nevezni, ha az a márka már csak magyar nyugdijasoknak mond valamit, igy nem áll már semmiért, a gépen semmi sem magyar és még emlékeztető retro dizájn részek sincsenek rajta?
Mielőtt deze75 válaszolna.És mennyi idő alatt dolgozza le az árkülönbözetet egy X5 pl 30D-hez vagy 30i-hez képest?
(Nem vagyok tájékozott ez ügyben. Csak érdekelne)
Ez pontosan így vanSzóval szerintem ezek nem törvényszerűen racionális döntések, hanem racionalizálók.
Azért gyanítom (nem néztem utána), hogy egy pl. PHEV konfiguráció felárból darabig el lehet pilickázni.
Vagy lehetne egy polcról lentebbről is választani autót, s akkor abból megint lehetne egy jódarabig autózni.
De ott meg bejön a megérdemlem faktor, hiszen ez mozgat mindenkit a saját preferenciáiban.
Köszönöm, hogy megerősítettél, nem kipécézésből írtam, amit írtam.Ez pontosan így van
Szia....kb soha....10 misivel olcsóbb a 30D....de amikor villannyal mész valahogy átáll az agyad és nyugodtan mész....kivéve amikor nem és nyomod az 500LE-nekÉs mennyi idő alatt dolgozza le az árkülönbözetet egy X5 pl 30D-hez vagy 30i-hez képest?
Tudom....én is leírtam ,mert nem szeretem a hazugságokat se pro se kontra...EV vs hagyományos hajtásrendszerKöszönöm, hogy megerősítettél, nem kipécézésből írtam, amit írtam.
És mennyi idő alatt dolgozza le az árkülönbözetet egy X5 pl 30D-hez vagy 30i-hez képest?
Teljesen így van.Ugye, hogy én is megtudom magyarázni?
Viszont előfordulhat, hogy rendes motor (legalább 4 henger) csak abban van, alatta 3 hengeres varrógépmotor van akkora turbinával, mint egy szélcsatornábanAzért gyanítom (nem néztem utána), hogy egy pl. PHEV konfiguráció felárból darabig el lehet pilickázni.
Vagy lehetne egy polcról lentebbről is választani autót, s akkor abból megint lehetne egy jódarabig autózni.
Elgondolkoztató:Engem nem érdekel a pannónia. Engem az zavar, hogy a top 10 motorkerékpár gyártó között 0 db európai van.
Szia....kb soha....10 misivel olcsóbb a 30D....de amikor villannyal mész valahogy átáll az agyad és nyugodtan mész....kivéve amikor nem és nyomod az 500LE-nek
Elgondolkoztató:
Honda 18,4 mio motorkerékpárt gyártott 2023-ban, 50 éve folyamatosan a világ legnagyobb motorkerékpárgyártója.
BMW pedig 208 ezret. Ezt Honda 4 nap alatt legyártja ( ha jól számoltam...)
Az új 2025 ben megjelenő Mercedes CLA motorját a kinai Geely szállitja, akié a Mercedes 9,7%-a. Eddig mintha a Renault szállitotta volna...