Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 279
24 971
113
Na eeeeeez! Ez egy kibaszott művészet! Egyszerre lenne merevedésem és sírnék miközben simogatom! :rolleyes:
24 literes motorral :D :D :D

• Tetszik
Reactions: tonyo

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 584
12 606
113
Érdekes. Igaz, hogy az USA-ban csökkentek ezeknek a márkáknak az eladásai, de Európában meg a Jeep-é nőtt és ha megnézzük, az USA-ban eladott Fiatokat, akkor azt látjuk, hogy siralmas. Nem is véletlenül kritizálják Tavarest nyílt levélben az USA értékesítők.
Tulajdonképen a Stellantis európai értékesítésében arányait tekintve a Citroent (13,8%) viszonylag szorosan követi a Jeep (10,6%) növekedett, a többi márkájánál pedig stagnálás, vagy csökkenés látható. Bár nyilván elmarad a Citroen, Peugeot, Opel mögött, így arányaiban többe kerül a fejlesztés és egyéb költség, de akkor mit szóljon ehhez pl. az Alfa? https://www.best-selling-cars.com/e...pe-best-selling-car-manufacturers-and-brands/
Köszi az utolsó linket!
Uhh. Több Hyundai fogy Európában, mint Opel...
Értem én, hogy már nem német autónak számít a tájékozottabbak* szemében, de akkor is.
*Az átlagembert nem érdeklik a vállalati fúziók s nem, hogy egy márka melyik csoportba kerül. Ma már sokan azt sem tudják, hogy milyen motor van a kocsijukban, mennyi lóerővel (Erre konkrét példáim vannak) Nem is kell, hogy érdekelje; legyen jó a termék és kész.
Sokáig azzal sokkoltam a tájékozatlan, de legalább előítéletes azon Corsa tulajdonosokat, akik a Grande Punto műszaki bázisú sorozat tulajdonosai voltak, hogy Fiatjuk van:D
Addig dicsérték agyba-főbe a németet, utána már sokkal kritikusabbak letteko_O
Most néztem a Totalcar Népítélet táblázatokat, az olasz felépítménnyel még elégedettebbek is voltak a tulajok:cool:

Valamelyik nap hívtam fel a figyelmét egy 2022-es Corsa tulaj csajnak, hogy jobb lesz, ha erősen óvatos lesz az olajban futó szíjas Peugeotjával. Teljesen kiakadt, hogy ez Opel, nem francia, stb...

Mellesleg az automata váltóval 2022-ben fél-egy millióval rendre drágábban árulták (valamennyire) összehasonlítható felszereltségekkel a kisautót, mint a kifinomultabb, jóval tágasabb, Golf kategóriás Hyundai i30-at hasonlóan a csak háromhengeres motoros verzióval, automatával.

Kipróbálva mind a kettőt tesztautóként, a Corsa egy vicc volt minden téren a Hunyadihoz képest.
Ez még videókon keresztül is átjön.
Időpontra beállítva a videók a padlógázas gyorsításokra, hogy ne kelljen végigszenvedni őket:

Szóval vastagra volt faragva az árképzéskor az ácsceruza rendesen a Stellantisnál...

S nem mindenki olyan mániás, mint én, hogy végigböngészi, végigjárja, próbálja még azokat az autó típusokat, verziókat is, amiktől előítéletként feláll a szőr a hátán... (Kipróbáltam a CVT-s Sanderót és a Micrát is, pedig na...)
Én meg nem mélyedek bele a laptopokba vásárlás előtt, mert semmit nem konyítok hozzájuk, de nem is 6 millió felett van az áruk.

Visszatérve a már Stellantis márkák utóbbi évtizedeire, ha a menedzsereknek a részvényopciók lehívása helyett egyszer csak árokba lövés lenne a piac ítélete, ritka csúfság lenne a székházaik útjainak környéke.:eek:

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 812
39 239
113
85 százalékkal csökkent az elektromos autó akkumulátorgyártó értéke
A Northvolt részvényeit akkor érte csapás, amikor az autógyártók az elektromos járművek iránti kereslet hirtelen visszaesésével küzdenek

A mi el@aszott kurmányunk meg hány 100milliárd forintot ölt bele az akkumulátor gyárakba?
Szórták volna ki az ablakon azt a pénzt jobban jártak volna vele.

• Tetszik
Reactions: tarzaan

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 643
13 849
113
Vkinek van FAZ subja? Nyomja mar ki egy privatba avagy akar pdfbe, pls... :cool:

Az Index osszefoglalta, de en inkabb az eredetit szeretnem latni...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 522
16 408
113
Állami támogatások összege tôbb 100 milliárdra rúg.
A 100+ milliárd nyilván nem kevés, de nem is olyan sok, elég csak az iroda vásárlás 600milliardját venni.
Ami sokkal jobban fáj, mert az akkumulátor ipar támogatás egyfajta beruházás, mégha nem is a legjobb, de az irodaház vásárlás nem több mint a haver meg a sógor kimentése a szarból.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 279
24 971
113
asszem valamelyikért bármelyikőtök, bármelyik karját oda adnám szó nélkül
Forces_UltraSLR_Rouleur23_Studio_MB_001.jpg
mxw_1440,f_auto
Untitled-design-36.png
Ribble_UltraSL_R_Mustang_2.jpg

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 279
24 971
113
Ez amolyan lábbal hajtós, hogy nincs rajta pedál?
Találtam Neked valót.
öööö. Hát normálisabb kerékpárhoz nem kapsz pedált, legalábbis nem normális pedált.
Max valami egyszerű taposót, hogy ki tudd próbálni.
De az embernek megvan a saját preferált pedál/stopli/cipő kombója, amit visz egyik bicóról a másikra.

• Vicces
Reactions: Kim Philby

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 857
32 414
113
öööö. Hát normálisabb kerékpárhoz nem kapsz pedált, legalábbis nem normális pedált.
Max valami egyszerű taposót, hogy ki tudd próbálni.
De az embernek megvan a saját preferált pedál/stopli/cipő kombója, amit visz egyik bicóról a másikra.
Ne hasbarázzámán. Nem fussa rá, oszt jónapot.

(Tudom, de még ma nem szóltam be Neked.)