Hát, az aszfaltdzsungel fasorosítása nem éppen zöldterület az én szótáramban.
Te úgy teszel, mintha nem létezne, Orczy park, Városmajor Városliget, Haller Park, Népliget, n+1 park és zöldfelület.
stb. Nem sorolom. Te és sokak fejében valamiért Bp = Nagykörút és kész.
Ott tényleg nincs sok zöld, de még ott is akad. Kevés.
Esetleg ránézhetnél Bp-re felülnézetből vagy csak simán mozoghatnál a városban és pisloghatsz, hogy merre és mennyi van ebből.
És nem, nem csak a családi házak környékén.
Jellemzően nagyobb lesz a "belterületi" élettered is. Úgymint: ugyanabból a pénzből jellemzően több négyzetmétert tudsz venni.
Hát, még ezt sem mindig látom, nagy a szórás.
Én csak arra utalok, hogy egy bérlő tipikusan kevésbé kötődik az általa bérelt lakáshoz. Ha bármi történik, ő keres másik albérletet.
Te se bérletben laksz, hogy ekkora marhaságokat firkálsz...
Vagy csak lövésed nincs mi a helyzet Bp-n a COVID előttig.
Ez a
"keres másikat" akkora faszság, hogy szavak nincsenek rá.
Amikor örülsz, ha van mit kivenni és azt is méregdrágán.
2016-ban sem tudtam lakást kivenni úgy, hogy látatlanban is vittem volna.
Elvitték mindet. Már az első is olyan fantasztikus volt, hogy napközben mentem volna megnézni, odamentem időre és a kedves kiadó nem vette fel a telót sem. Felcsöngettem, semmi. Felhívta csapattárs, na annak egyből felvette és közölte, hogy már kiadta. Olyan kibaszott nehéz lett volna szólni, hogy mi a szitu. Még jó, hogy rugalmas munkaidő és nem kellett szabit kivenni. És ilyen végtelenül kedves seggfejek adnak ki lakást.
Ezek után már fotó alapján is vettem volna ki, de nem mondták nézzem meg. 4/4 esetben volt az, hogy "sajnos elvitte más".
Ez volt 2016 tavasza. 7 hét alatt nem tudtam lakást kivenni. Nem volt mit.
Csak azért sikerült, mert röplabdás cimbi rokonának éppen volt üres és nem akarta vadidegennek kiadni, mert az ellopott egy rakás cuccot onnan. Mivel engem ismert a sógora, így én vihettem. Azóta is ott élek. Amikor egy ingatlanos hallotta, hogy 5+ éve lakot bérelt lakásban azonos helyen majd lefordult a székről...
"Keres másikat."
Ember, ez volt az év vicce...
Akkor is, ha változik az élethelyzete, de akkor is ha mondjuk már sokadszor jelentik fel csendháborításért.
Ha ilyenekkel vagy körülvéve, abból nem épül közösség, maximum amerikai sitcomokban.
Tudod kik zajongtak mi füveztek állandóan ahol lakom. Az airbnb-s lakások
"lakói".
Az egyik esetben a biztonsági őr szólt fel, hogy így éjfél után az erkélyen bulizást abba lehet fejezni.
Ez komoly?Tető"kert"ként láttam olyat,na de rendes kertbe?!?
Igen, Szigetszentmiklóson is láttam már ilyet családi háznál.