Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Simán lehet, hogy biztosítási csalás. A kocsik nem is voltak rajta...
Pontosan ugyanitt....Na mit írtam a pirosba notóriusan belehajtó sofőrökről, akiket nap, mint nap látok...?
Ma előjött a pakliból a pikk ász előttem alig 8 méterre. Meglettem volna enélkül az élmény nélkül...
Üllői út Thaly Kálmán út sarka. A szemből levő T.K utcán jövök, mögöttem a kocsi. Már nekem is piros volt a lámpa, az utolsó parkoló autó előtt megállok, így elfér mellettem a várakozó első autó. Na, a mögöttem levő kocsi nem fékezett, gyorsított még és kb. 1,5 sec óta pirosba belehajtva akart balra (képen jobbra) kanyarodni. Az eredmény megjósolható volt. Na mondom, ha kocsi jön balról, akkor itt nagy anyázás és fékezés lesz balról az Üllőin (és koccolások) vagy reccs. Akkor már húztam össze magam a bringán, ha felém repülne valami...
Balról elkapta egy kocsi a kihajtót és majdnem egy másik is. Annyi szerencséje volt a vétkesnek, hogy éppen csak az orra elejét borotválta le a balról jövő, ha kb. 0,1 másodperccel korábban ér ki, akkor pontosan a vezetőt kapja telibe az érkező vétlen sofőr úgy 50-es tempóval.
Az eredmény? A vétlen autó jobb hátsó kerekének annyi úgy 25 méterre pár forgás után állt meg, de nem borult fel. A forgalom blokkolva majdnem 2 órára, meg 2 órát elbasztak az életemből, mert maradhattam ott tanúnak.
Átmentem az út túloldalára, ahol szerencsétlen vétlen (meglepően nyugodtan) telefonált és intézkedett. Ott volt a vétkes is. Mondtam a vétlennek, hogy láttam mi volt, maradjak-e, mert ott ment el mellettem a másik kocsi ki az utcán. Na erre persze a vétkes állampolgár első hozzászólása az volt,
-Sisak miért nincs rajtad?
Mire én...
- Nem kötelező és ha van rajtam, akkor nem hajtottál volna be pirosba gyorsítva?
Legalább ezután annyi esze volt, hogy nem kezdett még tovább okoskodni. Akkor azért lehet, hogy eldurrant volna az agyam. Ja, a fickó gyerekkel és asszonnyal művelte ezt.
Na ez ma a morál az utakon. Kis életkép a fővárosból.
egy kereszteződésben lakom, lámpás este 8-ig, majd lámpa kikapcsol, ekkor jön a STOP tábla - mivel a a hát előtti út főúthoz csatlakozik be. Vagyis este 8 után jössz, megállsz, körbenézel, majd ezután mész tovább.Pontosan ugyanitt....
Az, hogy ennyire ostoba embereknek telik autóra valahol egészen elképesztő fokmérője a mai civilázciónak.egy kereszteződésben lakom, lámpás este 8-ig, majd lámpa kikapcsol, ekkor jön a STOP tábla - mivel a a hát előtti út főúthoz csatlakozik be. Vagyis este 8 után jössz, megállsz, körbenézel, majd ezután mész tovább.
Havonta egy csattanás van, általában személyi sérüléssel, mert hiába van mindenhol 30-as tábla, azt senki sem tartja be. A legutolsó esetben egy bontószökevény Punto rongyolt bele egy bentlí telekjáróba. Szerintem drága mulatság volt.
Ennyire hülyék az emberek.
Haverom 130-ért műszakis BMW-t vett. Igaz, rá lett költve, de a friss műszakihoz ennek a fele sem kellett volna. Úgyhogy ekkora pénzből elég sok minden lehet már venni. Sőt, ha azt is hozzátesszük, hogy még ennyit költött rá, akkor abból az 1.7-ből meg pláne. Nem ilyen lélekvesztőt. Nem is értem, hogy ezekben mi a pláne.Annyiért egy azonos korú mondjuk Corsa-t vagy akár Twingot, Yarist (zseniális a design, azt a koncepciót kéne tolni), kapott volna, lehet, hogy arra is ráköltött volna még annyit (ha mellényúl, meg ugye az a kor már hozza azért bárminél a gondokat), de szerintem jobban járt volna. Gondolom nincs jogsija, azért ilyen hülyeségekkel szarakszik. (Robogóhoz meg egy motoros ruha, sisak, és az esőben az eleséstől kell csak tartson, kollégám járt úgy sokat, ő szerette)
Van jogsija: Csak utál pénzt kiadni műszaki vizsgára stb.Annyiért egy azonos korú mondjuk Corsa-t vagy akár Twingot, Yarist (zseniális a design, azt a koncepciót kéne tolni), kapott volna, lehet, hogy arra is ráköltött volna még annyit (ha mellényúl, meg ugye az a kor már hozza azért bárminél a gondokat), de szerintem jobban járt volna. Gondolom nincs jogsija, azért ilyen hülyeségekkel szarakszik. (Robogóhoz meg egy motoros ruha, sisak, és az esőben az eleséstől kell csak tartson, kollégám járt úgy sokat, ő szerette)
...én meg közben végre-végre átvehettem a zsír új, Big Block-os (1.0 Smartstream - de nem lágyhibrid -T-GDI) DCT automatás Hyundai I30-asomat.
Már beceneve is van: Volga DCT
Vannak!Első benyomások két hét után?
A videókon az látszik, hogy ez nemigen automatizálható.Indiai, pakisztáni szakik. Lehet, hamarosan tőlük lesz érdemes tanulni. Valamiért beadta a Youtube az ajánlott videók között.
A videókon az látszik, hogy ez nemigen automatizálható.
Az is látszik, hogy a szennyező és egészségre káros anyagok elterülésével nemigen foglalkoznak.
Ólomgőzök belélegzése pl?
Ebből mit kéne tanulni?