Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 525
4 100
113
Én csütörtök este gond nélkül tankoltam egy kőbányai kagylósnál, volt minden, kivéve prémium gázolaj... A mennyiségi korlát miatti félelmemben már 280km után beálltam a kútra, 3/4 tankkal. :D
(Egy pl 20 literes korlátozással jól meg tudnának szivatni, mehetnék 4 kútra egymás után, hogy telitöltsem...)

• Hűha
Reactions: misinator
M

molnibalage

Guest
Ez ahol mérlegelés nélkül el kéne venni a jogsit, de szerintem a kocsit is.
És aztán örülhetne, ha nem verik agyon nyilvánosan.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Elképesztő mi megy az utakon.

T

Törölt tag

Guest
Az ember előbb egy fedeles hűtőtáskába, majd utána egy nyitott műanyag ládába tankolt benzint.

fishbed

Well-Known Member
2013. július 5.
819
816
93
Wat a twist, szakadt bömi... Legalább itt az elkövető döglött meg.

Btw.: ma már sorban állás nélkül tudtam tankolni az omw kúton, szerencsére sok retardált fél évre előre betárazott (utána úgyis rárohad).
Ennek a feszítő vágos részét láttam , amikor láttam a mentők, tűzoltók rendőrök létszámát. Sejtettem hogy nagy a baj. Hajnal 2-kor mentem forgalom nulla, út nem volt nedves csúszós. Hogy a faszba találta meg azt az oszlopot?

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 924
7 314
113
A Ford Otosan felvásárolta és felvásárolta a Ford Romania-t. Hozzátenném ezt az információt arra az esetre, ha egy nap hasznos lenne valakinek.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 653
36 267
113
Ilyen kompok és katamaránok fognak közlekedni 2022-ben a Balatonon

balatoni-hajozasi-zrt-uj-komp-2022-bahart-tihany-szantod-kompmenetrend-hajozas-csodalatosbalaton-768x432.jpg

bahart-balatoni-hajozasi-zrt-uj-katamaran-2022-hajozas-csodalatosbalaton-768x428.jpg

2 db 45 méteres kompot és 2 db 35 méteres katamaránt szerez be a BAHART közel 5,7 milliárd forintból. A beruházás a hajózási társaság 2030-ig tervezett teljes modernizációs folyamatának első üteme.

a7dbf14a5ce5a14e4e94e1f1987882a35a9fa6fb_normal.jpeg

Kár, hogy középen lehagyták a piros, fehér és zöld részt :(

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113

… azt egyébként meg tudja valaki mondani, hogy a két bazinagy mikiegér fül az elején milyen célt szolgál (kb. nulla fogalmam van a mozdonyokhoz)?

A vasúttörténeti parkban egyébként szintén van ilyen világháborús német hadimozdony, a pontos típust persze nem tudom megmondani, de olyan nagy, fekete, és tapinthatóan poroszos.

Huba

Active Member
2018. november 13.
64
181
33
… azt egyébként meg tudja valaki mondani, hogy a két bazinagy mikiegér fül az elején milyen célt szolgál (kb. nulla fogalmam van a mozdonyokhoz)?

A vasúttörténeti parkban egyébként szintén van ilyen világháborús német hadimozdony, a pontos típust persze nem tudom megmondani, de olyan nagy, fekete, és tapinthatóan poroszos.
Légterelőidom. Növeli a huzatot a kéménynél és megemeli a kiáramló füstöt, így az nem a vezetőfülke/konyha magasságában esik vissza, ami javítja a látásviszonyokat a személyzet számára. A nagyobb huzat pedig felgyorsítja a kazán működését. Füstterelő nélkül vs. füstterelővel.

A németeknek volt ez a kicsi füles (Wagner vagy Witte) verzió, nálunk inkább a sokkal nagyobb felületű füstterelőt válaszották, ami a lefedett rész miatt még hatásosabb is. Nálunk is tesztelték a kisebb füstterelővel: 1. Csak fülekkel 2. Itt már a kémény mellett is van további légterelő.

----

A fenti gép az nálunk 520-as sorozaton futott (leánykori nevén BR 52), nálunk nincs működőképes verziója. S igen, abból van a lerombolt fűtőház szélén egy darab. Fun fact: ugyan itt, Bosniában látható még egy működőképes 325-ös sorozatú magyar Ganz gép is, amely az utolsó darabja a sorozatnak. Kordina Zsigmond utókornak megmaradt kettő sorozata közül az egyik. A másik a 377-es, amiből egy pédányt nem rég adott el a tulaja.

M

molnibalage

Guest
Itt kik fog fizetni kinek?

• Tetszik
Reactions: fishbed

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Sajnos a hátsó koccanó (biztosítója), még ha a szituációért vágső soron más is volt a hibás.

Akkor neki lényegében pereskednie kell a piroson áthajtó ellen, ha pénzt akar a kiváltótól látni?
Nem egészen.
A hátsó autónak nem szabad elismernie a felelősséget.
Rendőrt kell hívni, és le kell helyszineltetni. Ami ki fogja hozni, hogy a balesetet a piroson áthajtó szabálytalansága okozta.
Mivel megvan a piroson áthajtó azonosítása, így a rendőr őt fogja feljelenteni. Onnantól pedig mindkét autó behajthatja rajta (illetve annak biztosítóján ) a kárt.
A piroson áthajtás mindenképpen feljelentést jelent. Nem csak bukja a bónuszt, de egy bírság is kinéz, plusz ugrik pár büntipont.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 880
11 016
113
Szerintem a rendőrségi válasz: jöhetett volna mentő is, akkor sem lehet lekoccolni az előtte lévőt. Főleg hogy az csak megállt, nem ütközve állt le.
A rendőrség elég konzervatív, valakit elcsapott az egyirányú utcában fordítva közlekedő és nem az lett a hibás aki fordított irányban közlekedett, mert az egyirányú utcának volt elsősége

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 001
62 219
113
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Szerintem a rendőrségi válasz: jöhetett volna mentő is, akkor sem lehet lekoccolni az előtte lévőt. Főleg hogy az csak megállt, nem ütközve állt le.
A rendőrség elég konzervatív, valakit elcsapott az egyirányú utcában fordítva közlekedő és nem az lett a hibás aki fordított irányban közlekedett, mert az egyirányú utcának volt elsősége
Szerinted a mentő/rendőr/tűzoltó megkülönböztető jelzése miért csak akkor érvényes, ha fény ÉS hangjelzést is ad egy időben? o_O

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán