Elvileg az, hogy egy ágyú mennyi lövést bír ki, az függ a használt lőszer típusától is. De ezt erősítse meg vagy cáfolja egy szakértő.
Másfelől a 250-3000 szám sok minden mástól is függhet. A kezdetben gyártott csövekben megvolt-e a belülről krómozott finom réteg? Ezt nagy előszeretettel írják, mint amivel jelentősen kitolták az élettartamot és a súrlódás csökkenésével a lőszer torkolati sebessége is növekedett valamennyivel. De ez a megoldás nem tudom mikor jelent meg a 120-asoknál.
És szerintem ez függ attól is, hogy ki mit szeretne. Nem vagyok biztos benne, hogy ha levisznek egy koldus szegény afrikai országba egy zászlóalj Leo2-t karácsonyi ajándéknak, akkor azok 250 lövésenként kicserélnék majd. Lehet azt mondanák, hogy 4500 lövést is kibír. Ténylegesen nem a felrobbanás veszélye miatt fogyóeszköz, hanem a pontatlanság nő meg annyira... hogy egy harmadik világbelit nem fogja érdekelni. A BW-t meg nem fogják letolni, ha túl sokat rendel hazait.
A dél-koreai tankban mi van?
Még a végén kiderül hogy a lengyelek jól csinálták, mert olcsón vettek Leopardot amikor még lehetett, most vettek amerikait mert azt gyorsan megkapják, a végén meg lesz koreai tank hazai gyártásban és mindhez otthon gyártják a löveget az ágyút is?
Az azért erős következtetés lenne, hogy jól csinálják! És szerintem L/55. Viszont (és itt a lényeg!) ha most megkapták ezt a licencet, akkor
kivételesen várniuk kéne egy kicsit, amíg a kapcsolatok beérnek és szerintem megkapnak minden gyártási jogot, ha látja a német, hogy botrány mentesen, megbízhatóan gyártanak. Csak mindig ott tolják el, hogy azonnal és
tényleg mindent.
Ez egy gyönyörű barátság kezdete, ha a cég az átlag lengyellel ellentétben nem kapkod.