Lengyel haderőfejlesztési program 2032

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
555
1 389
93
Test Programme Completed for the Polish Air Defence Radar...

Lt. Col. Krzysztof Płatek announced that the qualification test programme concerning the P-18PL radar has been completed. This means that a procurement procedure related to one of the key components of the Polish air/missile defence system may now begin.

qen0qd-18pl.4k2l.jpg
Hasonlít az RLM-M, azaz NEBO-U lokátorra. Jobban, mint a P-18-ra...
Összecsukható, kvázi mobil. Kellene nekünk is pár darab.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
18 812
33 549
113
Most kapjàk az új ajánlatot a koreaiaktól január februárban. Elvileg a legyelek saját tornyát teszik a redbackre. A koraiak meg erősen gondolkoznak rajta, hogy a saját cuccaikra megveszik a zssw-30-at mert üzembiztosabb mint az izraeli.
Én bírom az izraeli cuccokat, de "az izraeli tornyoktól ments meg Uram, minket!" (vagy valami ilyesmi).
Egyre jobban élek a gyanúperrel, hogy a Namerből csak egy rendes IFV torony hiányában nem lett IFV. :rolleyes: ;)
 
 • Tetszik
Reactions: ravenlord

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
16 430
52 713
113
A lengyel védelmi miniszter szerdán aláírta az amerikai Abrams páncélozott harckocsik vásárlásának második köréről szóló szerződést, amellyel Varsó igyekszik megerősíteni védelmi képességeit és Washingtonnal folytatott katonai együttműködését, válaszul egyebek mellett a szomszédos Ukrajnában folyó orosz hadműveletekre.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/253484/
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
4 031
13 264
113
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
29 941
56 998
113
A biztonság a prioritásunk

2023-ban a fő cselekvési irány a nemzeti katonai potenciál további, következetes erősítése lesz. Itt mindenekelőtt a lengyel hadsereg modernizálásának és létszámának növelésére irányuló ugrásszerű folyamatról beszélek. És hogy ez lehetséges, azt a gyors tranzakciók és a felszerelések szállítása bizonyította" - mondta Mariusz Błaszczak miniszterelnök-helyettes, honvédelmi miniszter...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
18 812
33 549
113
Várjunk! Nem úgy volt, hogy a lengyelek "kihaénnem" alapon mostmár aztán mindent félresöpörve nagylelkűen Leopard 2-esekkel fogják tömni az ukrán felet?
Múltkor már olyat is emlegettek, hogy az ÖSSZESET :rolleyes: átadnák. Mert különben is nekik nem kell már. Meg a már felújított PL-eket is! meg az A5-ösöket is!
Akkor most meg már csak csere-bereére lehet számítani?