Lengyel haderőfejlesztési program (2032) és hadiipar

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 686
13 351
113
K2NO.jpg


aszta de durva. jól meg van ám pakolva

Azért érdekelne, hogy egy filléres árú ikercsövessel megsorozva (23mm-..) mi maradna a "high-tech karácsonyfa-díszekből", hogy mennyire maradna harcképes egy nyugati gép a valós háborús viszonyok között.

Láttunk videót, arról, hogy városi harcban egy 30mm-essel felszerelt (ukrán)BTR-4 is zavarba tudott hozni T-72-vel is mixelt --kisebb-- harc-csoportot.

Vak/süket csiga-biga sebességű nyugati hk-k vajon lesznek-e, vagy az ukránok --"önkéntesek" ??? :oops: -- is azt a parancsot kapják, hogy a nyugati technikát nem használni kell, hanem vigyázni rá??? :oops:

Ez szokott lenni a Politikus elvárása --a történelemkönyvek példáiból tanulva--, mikor a kevés, de "cserébe" jó-drága fegyvert nem harcolni veszi, hanem "valami-másért" ... :mad:

.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Szittya

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 490
113
"WASHINGTON, February 7, 2023

The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Government of Poland of M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) launchers and related equipment for an estimated cost of $10 billion. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

The Republic of Poland has requested to buy

  • eighteen (18) M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) launchers;
  • four hundred sixty-eight (468) HIMARS Launcher Loader Module kits;
  • forty-five (45) M57 Army Tactical Missile Systems (ATACMS);
  • four hundred sixty-one (461) M30A2 Guided Multiple Launch Rocket System Alternative Warhead (GMLRS-AW) pods with Insensitive Munitions Propulsion System (IMPS);
  • five hundred twenty-one (521) M31A2 Guided Multiple Launch Rocket System Unitary (GMLRS-U) pods with Insensitive Munitions Propulsion System (IMPS); five hundred thirty-two (532) XM403 Guided Multiple Launch Rocket System Extended Range Alternative Warhead (GMLRS-ER AW) pods.
Also included are Low Cost Reduced Range Practice Rockets; support equipment; communications equipment; spare and repair parts; test sets; batteries; laptop computers; publications and technical data; facility design; personnel training and equipment; systems integration support; Quality Assurance Teams and a Technical Assistance Fielding Team; United States Government and contractor engineering and logistics personnel services; training; sensors; and other related elements of logistics and program support. The total estimated cost is $10 billion.

This proposed sale will support the foreign policy goals and national security objectives of the United States by improving the security of a NATO Ally that is a force for political stability and economic progress in Europe.

The proposed sale will improve Poland’s military goals of updating capability while further enhancing interoperability with the United States and other allies. Poland intends to use these defense articles and services to modernize its armed forces and expand its capability to strengthen its homeland defense and deter regional threats. Poland will have no difficulty absorbing this equipment into its armed forces.

The proposed sale of this equipment and support will not alter the basic military balance in the region.

The principal contractor will be Lockheed Martin, Grand Prairie, TX. There are no known offset agreements proposed in connection with this potential sale. Any future offset agreement would be defined in negotiations between the purchaser and the contractor(s).

Implementation of this proposed sale will require U.S. Government or contractor representatives to travel to Poland for program management reviews to support the program. Travel is expected to occur approximately twice per year as needed to support equipment fielding and training.

There will be no adverse impact on U.S. defense readiness as a result of this proposed sale.

This notice of a potential sale is required by law. The description and dollar value is for the highest estimated quantity and dollar value based on initial requirements. Actual dollar value will be lower depending on final requirements, budget authority, and signed sales agreement(s), if and when concluded."
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 346
35 194
113
ez a Laucher Loader Module kit igazából annyi hogy a saját vasukra rakják fel, nem az ami gépezetre, pontosabban ez teszi lehetővé
18+468=486 indítójuk lesz , ehhez még hozzáadjuk a dél-koreai vasat is... jól nyomják
Nem egészen: ennyire kaptak export engedélyt, de most hogy vettek koreai cuccot, nem valszínű, hogy mindet "lehívják". A Laucher Loader Module is tetű lassan gyártódik le...
 

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 647
6 358
113
Nem egészen: ennyire kaptak export engedélyt, de most hogy vettek koreai cuccot, nem valszínű, hogy mindet "lehívják". A Laucher Loader Module is tetű lassan gyártódik le...
igen ez jogos , rosszul fogalmaztam, ez a gyártási "limit", de ha mindet lehívják azzzz, az brutális. de ha csak a felét, akkor is az
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
7 744
26 195
113