Csak provokál, sajnos minden topichoz ért és mindben ezt teszi ... ( @Vogon )
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mutassatok már nekem lehajló csövű tankot.
itt valamit félre értettél...én nem azt mondom, hogy az autotöltő az hátrány...csak azt, hogy nem feltétlenül egyértelmű előny...
e ami az igazi game changer az a ke2020neo, amit az RM 2025/26 körnnyékére ígér (mármint a piaci bevezetést). Ez az erősebb hajtóanyag mellett egy teljesen újradizájnolt penetrátort fog használni, hogy hatékony legyen a legújabb orosz ERA-k ellen...
1) te mégis honnan tudod, hogy mit tud ajánlani a német és a koreai? láttad talán az ajánlatokat?
ugye az alap állítás, amire alapvetően reagáltam az az volt, hogy a K2 szerinted olyan előnyöket tud nyújtani technikai oldalon amit a németeknek valahogy a gazdasági oldalon kell ellensúlyozniuk....
Azt ugye tudod, hogy a norvégoknál nincs létszámhiány?Olvasd vissza, hogy é mit mondtam az elején!
Hogy a töltőgépet lehet értékelni előnyként vagy semlegesen is. És ezt nem lehet kiforgatni. Eddig 4 emberes volt egy tank? Szeretnék tőled kérni adatokat a csapat feltöltöttségére. Nem lepődnék meg azon, ha 75% alatti szám jönne ki, ahogy mindenhol Európában. Ha a koreai győz, akkor rövid távon simán csak az történik, hogy a töltőből lesz az új tankok egyikének a parancsnoka. Vagy a lövésze vagy a vezető.
Hátrányként nem igazán lehet értékelni. Vagy előnyként vagy semleges/közömbös.
Igen, nagyszerű lesz az új, még nem létező penetrátor. Kérek 3 évet és koreaiak fel fogják találni azt, ami már létezik. (Nem akarok olyan csúnyát mondani, hogy lekoppintják, ellopják.)
Ahogy mondtad, az ágyú 20%-ából ha 8%-ot ki tud használni esetleg az új hajtóanyag, akkor az lesz a tényleges előnye.
Tavaly tűkön ülve vártuk a nagy bejelentést, hogy állítólag az általad is említett DM73 1000mm feletti átütéssel fog rendelkezni és be fogja ütni még a nyugati MBT-ket is toronyfrontból. És ősszel jött a suttogás, hogy megvannak az első tesztek és... ja mégsem! Nem fog az átütés radikálisan megugrani.
Létezik ez az általad 8%-ra becsült magasabb lehetséges nyomásból adódó előny. De azt nem lehet állítani, hogy a K2 nem lenne képes leküzdeni az orosz tankokat. Egyiknek sincs olyan ágyúja, ami miatt ne lenne igaz, hogy a tank egész testével kell leküzdenie a célpontokat. Rossz vagyok matematikából. Kiszámolnád, hogy a Leopárd2 9°-os gundeepjének hány százaléka a K2 20°-a? Levettem a zoknit a lábamról is, de 220 ujjnál abba kellett hagynom a számolást.
A K2PL verzió védettség szempontjából nem rosszabb a Leo2A7-nél. Mobilitásban is ugyan annyi paci teper a két gépben, mint említettem, a koreaiak most a teszten a tank össztömegével kicsit csalnak, ezért megpróbálnak majd jobb menetdinamikát eladni.
Onnan, hogy a koreaiak nyilvánosan leközölték és ezt megírta a külföldi sajtó. Érdemes olvasgatni őket és tanulni.
És itt fejeztem be a vitát. Azt sem tudod, mi volt az alap állításom.
Én azt mondtam, hogy a Tropyt kutya kötelességük lett volna felrakni a verseny tankra, mert az egy olyan technológiai előny a Leopárd2-nek jelenleg, amivel nem rendelkezik a K2.
És ahhoz kurva erős az ellenfél, hogy ne használjanak ki minden előnyt.
Te elkezdted belehergelni magad egy szerintem hülye vitába, hogy a több évtizedes üzemeltetési tapasztalat, meg az ágyú olyan autós kártya, ami easy win a németek számára. Szerintem meg strukturálisan egy jó koncepció a Párduc és a PL verzió meg pláne baromira erős.
Az egy később behozott dolog volt, hogy egyébként egy nagyon jó gazdasági koncepció is van mögötte.
Azt ugye tudod, hogy a norvégoknál nincs létszámhiány?
Félig sorozott hadseregük van.Nem, ezt nem tudtam. Nagyon ritka az ilyen, sokkal gyakrabban hallani kritikusan alacsony (akár 50%) feltöltöttségről meg egyéb szörnyűségről.
ROSSZULRosszul tudom hogy A4-et nem lehet A7-re upgradelni?
Félig sorozott hadseregük van.
igen a leo alvázában benne van egy átmenet miszerint a tornyokat lecserélik egy modernebbre. abba a nagyobb löveg is elférhetne ha akarnák.Egyebbkent elgondolkoztam az egyik hozzaszolason az A4 -> A7V fejlesztes-nel, amit irtatok, hogy meg kell erositeni a teknot.
Mivel sanszosan az A8 mar automata toltos lesz -> emiatt sulycsokkenest eredmenyezve a toronynal, nem volna egyszerubb A4-ekkel inkabb kivarni azt a toronycseret?
Lehet, hogy egyszerubb hibridet lehetne igy varazsolni a letarolt egysegekbol
Rosszul tudom hogy A4-et nem lehet A7-re upgradelni?
Én úgy tudom, hogy lehet, de drágább, mintha eladnád használtan és a teljesen új vas árát csökkentenéd vissza a befolyó pénzből. Jelentősen megnőtt a súly és ezért szét kell vágni az alvázat és a futóművet fel kell készíteni a nagyobb terhelésre.
nem, A7V-re lehet , A7+-ra nem lehet , de V meg a + között sok a különbségRosszul tudom hogy A4-et nem lehet A7-re upgradelni?
Pár tonna páncél többek közt.nem, A7V-re lehet , A7+-ra nem lehet , de V meg a + között sok a különbség
nem, A7V-re lehet , A7+-ra nem lehet , de V meg a + között sok a különbség