Fordulatot vett a Leopard tankok körüli botrány: úgy néz ki, meghátrált a Rheinmetall
A Rheinmetall és a Krauss-Maffei Wegmann megegyeztek Leopard 2-es harckocsicsalád szellemi tulajdonjogairól szóló vitában - írja a Reuters.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha jól értem, akkor az a pontosítás, hogy az RM rendelkezik a teljes gyártási jogokkal a 2a4-re (ig), de ezek a jogok nem kizárólagosak. Magyarán építhet, modernizálhat a4-ig saját jogon az utolsó csavarig. A KMW meg szintén.![]()
Fordulatot vett a Leopard tankok körüli botrány: úgy néz ki, meghátrált a Rheinmetall
A Rheinmetall és a Krauss-Maffei Wegmann megegyeztek Leopard 2-es harckocsicsalád szellemi tulajdonjogairól szóló vitában - írja a Reuters.www.portfolio.hu
Kb, vihar a biliben. A KMW nekem egyre unszimpatikusabb.Ha jól értem, akkor az a pontosítás, hogy az RM rendelkezik a teljes gyártási jogokkal a 2a4-re (ig), de ezek a jogok nem kizárólagosak. Magyarán építhet, modernizálhat a4-ig saját jogon az utolsó csavarig. A KMW meg szintén.
A KMW pedig százszor megbízhatóbb, nem véletlen ők a preferáltak a német állam részéről.Kb, vihar a biliben. A KMW nekem egyre unszimpatikusabb.
Ez nem preferencia kerdese. Ok gyartjak a Leopardot, miota eladta a jogait a RM (pont ezert maradt csak a 2A4-ig IP joguk hozza.)A KMW pedig százszor megbízhatóbb, nem véletlen ők a preferáltak a német állam részéről.
A 2A5-re még tender volt a két cég közt amit az RM bukott. Az meg hogy ki a main contractor minden nagyobb német progiban a kettőből szintén jelent valamit.Ez nem preferencia kerdese. Ok gyartjak a Leopardot, miota eladta a jogait a RM (pont ezert maradt csak a 2A4-ig IP joguk hozza.)
De mar eladta a gyartasi jogait addigra - ezt azota banjak...A 2A5-re még tender volt a két cég közt amit az RM bukott.
Az meg hogy ki a main contractor minden nagyobb német progiban a kettőből szintén jelent valamit.
Azt tudom hogy a bw melyik céget tartja többre.De mar eladta a gyartasi jogait addigra - ezt azota banjak...
Ennek egyertelmuen politikai okai is voltak - a RM sokkal nagyobb ceg (volt), nem veletlenul figyelnek oda, hogy tobb ceg legyen versenyben.
A KMW egy hagyomanyos nemet csaladi ceg (marmint a tulajdonosi kontroll) volt, kb manufakturalis szinten.
Idekint is igy van, en teljesen biztos voltam benne, hogy az egyik heli tendert biztosan a Bell (Textron) kapja, ugy is lett (FLRAA contract.)
Meglatjuk, ez hogyan valtozik, mert ugye most mar a KNDS nagyobb ceg, mint a RM, raadasul nem is nemet, hanem francia allami tulajdonossal allt ossze, es holland szekhelyu lett.
Ez ugyanaz a BW amelyik keptelen meg szervizelni is a cuccait, olyan szinten inkompetens burokracia iranyitja...?Azt tudom hogy a bw melyik céget tartja többre.
Figyi a tapasztalat ( a miénk és az összes haderőé amelyik mindkét céggel kapcsolatban áll megosztotta a tapasztalatait velünk ) szerint a KMW a két cég közül sokkal inkább vevőközpontú (a késések mértéke a kettő közül szintén meglátszik)Ez ugyanaz a BW amelyik keptelen meg szervizelni is a cuccait, olyan szinten inkompetens burokracia iranyitja...?![]()
En nem is erre gondoltam; ez egyebkent szerintem logikus is abbol, hogy a KMW hagyomanyos csaladi manufakturakent mukodott-mukodik.Figyi a tapasztalat ( a miénk és az összes haderőé amelyik mindkét céggel kapcsolatban áll megosztotta a tapasztalatait velünk ) szerint a KMW a két cég közül sokkal inkább vevőközpontú (a késések mértéke a kettő közül szintén meglátszik)
Ezt már megbeszéltük privátba nem gondolnám, hogy újra el fogom neked magyarázni.
Ööö... Dehiszen Pappi is erről beszélt.Ha jól értem, akkor az a pontosítás, hogy az RM rendelkezik a teljes gyártási jogokkal a 2a4-re (ig), de ezek a jogok nem kizárólagosak. Magyarán építhet, modernizálhat a4-ig saját jogon az utolsó csavarig. A KMW meg szintén.
A hiszti tárgya, hogy papit úgy is lehetett értelmezni hogy ha nagyon erőlködtél (a KMW pedig nagyon erőlködött) mintha a leopard 2a4 a saját kizárólagos termékük lenne, ami a fogyasztók megtévesztéseÖöö... Dehiszen Pappi is erről beszélt.
Akkor most nem értem. Nem azt írták le a nyilatkozatában, hogy kizárólagos joguk lenne A4-ig a Leopard 2-re. Hanem azt, hogy ha akarnak A4-es konfigurációig tudnak maguknak harckocsit gyártani, ami az alapja lehet a Panther upgrade csomagnak.
a Caesar pontosságával és nagyfokú automatizáltságával és egyszerű kezelhetőségével nagyon elégedettek az ukri katonák,
Azóta kiderült, hogy mégis csak ez történt.Az az állításod pedig, "hogy a harctéri tapasztalatok után valahogy nagyon lelkesen kezdték eladományozni ezeket és nem ilyen rendszereket vesznek a pótlásukra" egy ordas nagy kamu....
A dánok ugyanis az ukrik által használt három tengelyes változat helyett a kevésbé kiforott 4 tengelyes platformot választották amellyel számos technikai probléma adódott (új sebességváltó, technikai probléma a lövegcsövekkel a dán hadsereg magasabb tüzelési sebességet igényelt , dán igényekre átalakított töltési rendszert stb) itt olvashatsz róla részletesen, mindezek már 2020-ban nyilvánvalóak voltak (az ukri háború ugye akkor még a fasorban sem volt) többek között ezért is csúszott a szállítás amivel a dán kormány elégedetlen volt, és ezek a technikai problémák még ez év elején is fenn álltak amikor a dán kormány felajánlotta a Caesar tüzérségi rendszereit az ukriknak ezeket a technikai problémákat jelezték az ukriknak akik ennek ellenére is igényt tartottak a dán felajánlására,
Tehát semmi köze nincs az eladományozásnak a Caesarral kapcsolatos ukrajnai harctéri tapasztalatoknak a három tengelyes Caesar változat ezt használják az ukrik jól teljesít az ukri fronton ezt a dánok is megemlítik...
Tehát kedves flip azzal,hogy a rád jellemző módon a saját "lázálmaidról" gondoltad azt , hogy azok a valóságot jelentik és nem néztél utána a az igazi tényeknek a te szavaidat idézve "tátott szájjal szaladtál bele a f@szerdőbe"....
Emlékeim szerint én angolra fordítóztam azt a bizonyos cikket, de nekem tényleg semmi kizárólagosságot nem sugallt az ott leírt infó. Így viszont tényleg csak az lehetett, amit @kamm is írt, hogy futottak egy kört ezzel, aztán az ügyvédeknek kellett egy kicsit tejelni...A hiszti tárgya, hogy papit úgy is lehetett értelmezni hogy ha nagyon erőlködtél (a KMW pedig nagyon erőlködött) mintha a leopard 2a4 a saját kizárólagos termékük lenne, ami a fogyasztók megtévesztése![]()
Azóta kiderült, hogy mégis csak ez történt.
És a legjobb:
Csak, hogy mindenki értse a tipikus Wilsoni kamu cunamit. És ehhez az előző idézetek is kellenek!
1. A Dánok megállapítják, hogy a Caesar nem teljesít jól.
2. Ukrajnának adományoznak párat, ahol szintén előjönnek a hibák, amiről én beszéltem majd Wilson letagadta.
3. Wilson szerint a Dánok az ukránoknak adományoztak Caesart, de az ukrán Caesar tök jól működik, mert az nem Dán XD
4. A Dánok az ukrán "tapasztalatokra" támaszkodva az összes Caesart elküldik ukrajnába, és vesznek helyette normális tüzérséget.
5. Wilson szerint a rosszul működő, harctéren leszereplő Caesart nem ezért adták ajándékba a Dánok mind egy szálig és vettek helyette tök mást.... Csak ha nem ezért akkor mi a f@szért?
6. Wilson szerint az ukrán Caesar lövegek ezután is csodásan működtek, hiszen az ukrán Caesarok nem a Dán Caesarok....
Végső kérdés
Hol vannak a Dán Caesar ütegek, ha azokat a dánok ukrajnának ajándékozták, de wilson szerint ukrajna nem azokat használja?
Remélem értitek a szófosásába rejtett többszörös logikai bukfenceket.
És ezek után:
A wilsoni tények fentebb olvashatóak, rakja össze mindenki, hogy mi a helyzet wilson szerint.
Én úgy látom, hogy ő nem akar kijönni abból az erdőből, szemmel láthatóan ott érzi jól magát
UI.:
Aztán leírja ezt:
"Caesar tűzérségi rendszert kaptak és megelégelve a technikai problémákat kapva kaptak az ukrik kérésén a dánok és miután elpasszolták nekik a Caesar-t az ukri háború miatt kialakult biztonságpolitikai helyzetet kihasználva az eredetileg a (dánok számára) legjobbnak kiértékelt és drágább izraeli ATMOS-t szerzik be a rakétás tüzérséggel együtt?"
Beszarás XD
![]()
Leopard 2A4 With Reactive Armor For the Greek Armed Forces: the Meme is No Longer Just a Joke | Defense Express
The decision to reinforce protection of Leopard 2A4 with ERA was prompted by not only Ukraine but Turkiye as wellen.defence-ua.com
![]()
"A program szerint 123 Leopard 2A4-et korszerűsíteni kell az A7 szabványra, további 60 tartályt hagyva úgy, ahogy vannak. Az ERA alkalmazása megoldást jelenthet Athén számára, hogy relevánsak maradjanak."
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..