• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 845
134 265
113
Azt tudhatjuk , hogy ehhez is szét kell vágni és új futóművet kap az egész vagy nulla kg-os az egész és ugyan olyan mozgékony lesz csak erősebb védelemmel ? Siemens által készített energia pajzsok mikor érkeznek meg ? LOL
Kb 3-4 tonnát pluszban bír a felfüggesztés, a Leo2 PL -nél sem kellett hozzányúlni. Az is 60 tonna lett.
Nyilván ez determinálja, hogy nem fog mindent megfogni a cucc mert valahol kompromisszumot kellett kötni.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 737
17 592
113
A Februárban bejelentett 54 új Leopárd 2A7 páncélzatáról szerződött Norvégia a Görög EODH-val.
EODH-DEFEA23-3.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez most tényleg ennyire jó cucc lett?

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 563
61 971
113

Meglepne. Csak eddig nem nagyon volt "gyári" reaktív páncél a Leopárdhoz. A törökök csináltak először ilyet, ha jól emlékszem, a csúfos szíriai kaland után. De ők ugye most nem kívánatos személyek. De most, hogy lett görög/német ERA kit, most nagyon futtatják.
Majd ha jobban bele látunk, akkor persze okosabbak leszünk, de meglepne ha bármi különlegeset tudna.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 186
73 686
113
A Februárban bejelentett 54 új Leopárd 2A7 páncélzatáról szerződött Norvégia a Görög EODH-val.
EODH-DEFEA23-3.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Mielőtt kóros következtetéseket vonunk le, én is meglepődtem, gondoljunk arra, hogy most fognak 123 Leopard 2A4-et modernizálni a görögök a KMW-vel szerződve, de gondolom a hazai ipart használva (lévén ez az ipar ami igazán alkalmas még Leopard 2 gyártásra a 2A6HEL következtében). Így nem feltétlenül kell összekapcsolni a két információt. A Norvég A7-ek esélyesen a standard ék+AMAP kombóval várhatók ami az összes A7-en is van, csak a fenti gyártónál készítve. Én legalábbis erre tudok gondolni, nem gondolnám, hogy az A7 tender győzelme egy A4+ERA szintjén valósulva meg Norvégiában.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 563
61 971
113
Mielőtt kóros következtetéseket vonunk le, én is meglepődtem, gondoljunk arra, hogy most fognak 123 Leopard 2A4-et modernizálni a görögök a KMW-vel szerződve, de gondolom a hazai ipart használva (lévén ez az ipar ami igazán alkalmas még Leopard 2 gyártásra a 2A6HEL következtében). Így nem feltétlenül kell összekapcsolni a két információt. A Norvég A7-ek esélyesen a standard ék+AMAP kombóval várhatók ami az összes A7-en is van, csak a fenti gyártónál készítve. Én legalábbis erre tudok gondolni, nem gondolnám, hogy az A7 tender győzelme egy A4+ERA szintjén valósulva meg Norvégiában.

Szerintem inkább arról lehet szó, hogy végre ERA készletet kap az A7-es oldala. Mert, hogy jelenleg nincs érdemi oldalpáncélzata.
Az ERA meg könnyű, és mindenhol máshol is bevált már.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 382
86 466
113
Szerintem inkább arról lehet szó, hogy végre ERA készletet kap az A7-es oldala. Mert, hogy jelenleg nincs érdemi oldalpáncélzata.
Minek nincs érdemi oldalpáncélja? A REVO az mi? Az A7-hez a kiegészítőpáncél a torony és a teknő oldalára az mi?

• Tetszik
Reactions: endre and Pogány

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 186
73 686
113
Nem hinném, bàr minden lehetséges. Ahogy @dudi is reagàlt, van az A7-hez pàncélkit ami védi az oldalàt, persze fel kell szerelni. Esélyesnek tartom a norvég gépekre a Trophy-t, szóval nem feltétlenül kell rà még valami.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 845
134 265
113
Pogány nyeri a kitalálós játékot, mivel a KMW amúgy is görögben gyártja a vázakat és mivel otthon most pörög a minden meglévő cucc felújítása + a mi gépeink és a németek kövi beszerzése, kiszervezték a görökökhöz a melót.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 563
61 971
113

Ha úgy is ennyire ráérsz mesélj róla. XD

Az A7-hez a kiegészítőpáncél a torony és a teknő oldalára az mi?

A nevében a megfejtés. Kiegészítő páncél, ahogyan a görögök ERA-ja is az.
Most fölösleges egy híren összeveszni, de az állításom annyi volt, hogy az A7-esek oldalára fölmehet a görög ERA. (Így, feltételes módban)
Szerintem ezt mások megértették.

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 345
8 346
113
a mi A7-ink oldalán lesz, "Beulblechpanzerung" NERA, nem? vagy azt csak-egy kettő kapja amelyek megkapják a plusz páncél kittet?(valamelyik tudálékos fontos bácsi vélte tudni a FB-on hogy nem az összesnek lesz plusz páncélzat..aztán lehet hogy egy load of bullshit volt az állítása.)

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 737
17 592
113
Pogány nyeri a kitalálós játékot, mivel a KMW amúgy is görögben gyártja a vázakat és mivel otthon most pörög a minden meglévő cucc felújítása + a mi gépeink és a németek kövi beszerzése, kiszervezték a görökökhöz a melót.
Amúgy azt olvasgatom, hogy a görög cég többségi tulaja a KMW :D
Ha így van ès a csak kiszervezték a melót, akkor miért kell külön szerződniük a Norvègoknak a Görögökkel? Itt valami turpisság van!

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 737
17 592
113
Mert gondolom a görög állam van benne mint résztulaj még a cégben.
Tehát azt mondod, ha holnap rendelünk mondjuk 44harckocsit a KMW-től, akkor külön kellene szerződni a Görögökkel is mert a KMW ott gyártat? Ez eléggé hülyén hangzik.
Ha csak ennyi lenne a dolog akkor miért nem a KMW szerződik a Görög leányvallalataval a rèszmunkára, minek kellenek ehhez a Norvégok? Ez tuti nem ennyire egyszerű.