A zalai gyár csak reszben az RM-é és a finanszírozása sem 100%-ban az övék.Valahogy nem látszanak a tavaly évvégéig beérkezett teljes zászlóalj után befutott darabok.![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A zalai gyár csak reszben az RM-é és a finanszírozása sem 100%-ban az övék.Valahogy nem látszanak a tavaly évvégéig beérkezett teljes zászlóalj után befutott darabok.![]()
Na és?A zalai gyár csak reszben az RM-é és a finanszírozása sem 100%-ban az övék.
Az az RM-et nem érdekli, csak az, hogy a pénzénél van kics kockázattal.Na és?Nem a zalaegerszegi gyár, meg nem is Magyarország forog közszájon, mint aki már egy évet csúszott alsó hangon, hanem a Rejjnnmetáll! Akinek ugye egyre jelentősebb anyagi mínusszal kell kalkulálnia bizonyos kötbérek miatt, amit az állam, ha be is fizet a saját része után, simán visszaönti, de ők nem. Nagyjából a szent nyugati seggszáj működését láthatjuk élesben, reméljük, hogy az ország védelme nem szenved nagyobb csorbát ezáltal.
![]()
Miért menne tönkre?Nem fognak senkivel úgy üzletet kötni, hogy utána becsődöljenek mert le kell állítani a gyártósor megrendelés hiányában. Nincs az a hadiipari cég aki úgy köt meg egy üzletet, hogy abban beenne legyen az esélye annak, hogy tönkremegy.
Az a gyártósor ami áll az deficitet termel. Egy gyártósornak nincs nullás állapota.Miért menne tönkre?
Ha leállítják az azért van, hogy ne menjen tönkre. Szerinted a Pentagon megrendeléseit hogyan teljesítik a cégek?
Pont múltkor néztem meg, hogy pl. LMTV-ket az évek során 3 különböző szerződés alapján gyártották. Gyakorlatilag 3 különböző konzorcium által. Mindig fix szerződés alapján.
De ha megnézed a C-17-esek gyártását úgy szántották be, hogy még a telephelyet is eladták.
Ha a gyártáshoz szükséges gépek berendezések árát beleveszik a szerződésbe, akkor ha vége egy típus gyártásának, akkor le is tárolhatják. A csarnokban meg valami mást szerelnek össze.
Fel tudod sorolni hogy ki rendelt korábban a katari megrendelés előtt Leo 2-est?Az a gyártósor ami áll az deficitet termel. Egy gyártósornak nincs nullás állapota.
Fel tudod sorolni hogy ki rendelt korábban a katari megrendelés előtt Leo 2-est?
Ahogy már ezerszer el lett mondva, ez nem valódi tömegtermeléses gyartósor. Itt gyártói állások vannak, ahova odahordják az alkatrészeket.
Semmi specifikus nincs ebben.
Ha nem Leopardot csinálnak ott, akkor mást.
A MILVEHCO is egy általános összeszerelő csarnoknak készült.
Tessék itt egy kép.
Ha ezeken az állóhelyeken éppen Lynxek állnának, semmi nem lenne.
A szerszámok azonosak, csak más alkatrészeket hordanak hozzájuk a raktárból.![]()
Ezt mire írtad?Batch production-nek hívják.
2. világháborúban is ugyanígy gyártották a tankokat, amerikaiak és szovjetek már akkor is gyártósorokban gondolkoztak...
Azt azért nehezen tudom elhinni, hogy a „robbanásbiztos” lőszertároló berobban a küzdőtérbe. Gyakorlatilag hibás teljesítésért mindenki visszaadhatná a harckocsit.Csak dudi kedvéért:
![]()
Azt azért nehezen tudom elhinni, hogy a „robbanásbiztos” lőszertároló berobban a küzdőtérbe. Gyakorlatilag hibás teljesítésért mindenki visszaadhatná a harckocsit.
Már vártam a hülyeséget, hát megjött.Csak dudi kedvéért:
![]()
Egyre kevésbé vagyok odáig ezért a LEO 2-ért.Csak dudi kedvéért:
![]()
Hülyeséget beszél, természetesen nem robban be, csak ilyen az aki józanul sem képes gondolkozni a csőlátástól.Azt azért nehezen tudom elhinni, hogy a „robbanásbiztos” lőszertároló berobban a küzdőtérbe. Gyakorlatilag hibás teljesítésért mindenki visszaadhatná a harckocsit.
Akkro javaslom, hogy azt is olvasd el amit én írtam, ne csak azt a marhaságokkal teli ferdítést amit fip.Egyre kevésbé vagyok odáig ezért a LEO 2-ért.
Az orosz harckocsiaidnál a külső üzemanyagtartályokat 10mm-es lemez védi és csak oldalról és nem is teljes magasságban, gondolom az tökéletes úgy ahogy van.
Miért is halna meg mindenki, ha torony hátuljában ha eltalálják az ott elhelyezett lőszert?
Az orosz harckocsikban ugyanott ül a vezető mint a Leopardban,
a blow-out paneles torony rekesz az kifele robban, amiatt nem kell izgulni. A teknőben tartott lőszer miatt is módosították a 120-as apfsds .."meghajtását"? hogy kevésbé robbanjon, vagy mi a fene.
![]()