Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezért vettek ők is Trophy-t. Pontosan ez volt az indok.Van egy pár német APS - még ha nem is annyira kiforrottak még mint a Trophy.
Érdekes, hogy BW nem hazaiban gondolkodik...
Valamiért nem látom :'(szakiktól kérdezném, ez mennyire valós? külföldi fórumon leltem rá
Here are numbers coming from German and Swiss sources/publications (some of them are somewhat contradictory):
This is for a Leopard 2 with B-Technology special armor, as far as i know:
Total Combat Weight: 55,15 t / max: 55,55 t
Hull without ammunition, equipment and crew: 37,80 t / max: 38,16 t
Hull Shell: 12,1 t
Turret with armament but without ammunition, equipment and crew: 16,0 t / max: 16,99 t
Turret Shell: 8,91 t
Main gun with breech: 1,97 t (1,995 t is also given)
Main gun without gun mantlet: 3,10 t
Main Gun Tube: 1,20 t
Engine (dry): 2,71 t (with air filters)
Transmission with cooling unit (wet): 2,97 t
Powerpack including cooling unit (wet/dry): 6,05 / 5,61 t
Tracks: 2,70 t
Mass of fuel: 1,03 t
Mass distribution in %:
Electronic Equipment, Equipment, etc: 7% --> 3,86 t
Armament and ammunition: 8% --> 4,41 t
Powerpack with fuel:15,5 % --> 8,55 t
Running gear/Suspension System/ tracks: 21, 5% --> 11,86 t
Turret and Hull Shell: 48% -->26,47 t (this is odd)
For the Swiss Panzer 87:
Combat Weight: 56,5 t
Turret weight with gun: 16 t
Powerpack (wet/dry): 6,12 / 5,57 t
Engine: 2,86 t
Transmission (wet/dry): 2,45 / 2,17 t
Suspension arm with / without damper: 0,226 t / 0,182 t
Torsion bar: 0,059 t
Return Roller: 0,025 t
Idler Wheel: 0,034 t
Idler Wheel arm: 0,11 t
Bump Stop: 0,012 t
Track link mass: 0,033 t
Tracks: 2,75 t
More on the gun system:
With mantlet: 3,655 t (max 3,8 t)
Without mantlet: 3,015 t
Mantlet: 0,640 t
Gun, Total: 1,905 t
Gun Tube: 1,150-1,175 t
Gun breech: 0,683 t
Gun breech block: 0,110 t
Bore Evacuator: 0,0135 t
Thermal Shroud Front: 0,0135 t
Thermal Shroud Back: 0,0128 t
csak szöveg van, h mi hány tonna. meglepődtem azon h iylen baszom nehéz egy csőfarValamiért nem látom :'(
Kialakítés alapján ,mock-up reklámfotó lehet.. műr ha nem fotóbolt....Az üzenet: Nézzétek, millyen dizájnosan tudjuk felpakolni, persze csak mi... rájnmetal forever, vegyétek, egyétek.
felkell tölteni gyorsba valami képmegosztóra vagy csinálni nekik egy felhőtMúltkor jelezték, hogy a google keresőből eltüntek bizonyos képek. Másik keresővel rákerestem és jelentem, meg vannak még azok.
Érdekes módon a németek maguknak felntudjákbrakni rendesen:
Mindenhol sérülékeny.A normálisan felrakott az így néz ki:
A németeknek sikerült a frontpáncél elejére tenni egy érzékeny műszert.... Ismét zsenik voltak!
Tök mind1, hogy az oldalpancél mellé vagy rá rakod és úgy néz előre vagy a homlokpancélra.
A nemet megoldással nem nőtt a jarmű célfelülete, az izraelivel igen.
Jajj de hülye vagy( már ne is haragudj)! Miért célozna mindenki a legvédettebb részre te nagyon te? Senki nem direkt azt lövi.Nem. Nem mindegy.
Miről beszélsz? Van egy cserélhető doboz a Mekava tornyának a szélén. Sokat számít ha eltalálják....
Bezzeg a németeknek sikerült oda rakni ahova mindenki céloz. Még az izraleli elhelyezés lényege, hogy oda szándékkal nem céloz senki. Elég nagy különbség.
Abba bele sem megyek, hogy mennyivel jobban védet így a frontpáncélnál lévő robbanások repeszeitől.
A német megoldás, szar.
Jajj de hülye vagy( már ne is haragudj)! Miért célozna mindenki a legvédettebb részre te nagyon te? Senki nem direkt azt lövi.
Te így csinalnád? Ott lennél egy ATGM mellett es direkt a torony homlokpáncéljat lőnéd? Tényleg ennyi eszed lenne?
Azért az a legjobban védett rész, mert a találatok szignifikáns része ott manifesztálódik. De pssszt, egy dicső honvéd biztos tudja ezt, hisz ha nem, az nagyon gáz lenne...Jajj de hülye vagy( már ne is haragudj)! Miért célozna mindenki a legvédettebb részre te nagyon te? Senki nem direkt azt lövi.
Te így csinalnád? Ott lennél egy ATGM mellett es direkt a torony homlokpáncéljat lőnéd? Tényleg ennyi eszed lenne?
Szerinted a német nem cserelhető?
Ha már koppra ugyanaz a rendszer...
Azért vagy hülye mert szerinted mindenki a torony homlokpáncélját lövi. Annyira szereted hangoztatni a kilőtt török Leopardokat. Egyiknek sem a torony homlokpáncéljat lőttek.Szóval én vagyok a nagyon hülye, mert nem a torony szélén lővő kis dobozra célzok a Merkavánál????
Szerinted szemből hova fognak vélozni??? Mert szerintem a lövegpajzsra. Csak a rakétáknak van 1 méter szórása.... Csak úgy mondom.
Igen ez igaz! De nem azt célozzák! Te is olyan hülye lennél, hogy direkt ott lövöd ahol a legkevesebb esélyed van?Azért az a legjobban védett rész, mert a találatok szignifikáns része ott manifesztálódik. De pssszt, egy dicső honvéd biztos tudja ezt, hisz ha nem, az nagyon gáz lenne...