1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Az általam kritizált Bundeswehr tájékoztatás a litvâniai gyakorlatról arról szól, hogy az urak és hölgyek a Leo 2 130mm-es lövegévrl gyakoroljâk a tüzelést. Csodálkoznâk, ha lenne nöi személyzet a León.
   
 2. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Hát én meg a 130mm-esen csodálkoznék! :rolleyes:
   
  endre, fip7 and Gaudi like this.
 3. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

 4. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Nem volt BMP-2 rendszeresítve. A tatai páncélos felderítő századnál volt néhány BMP-1, BMP-2 toronnyal.
   
  honved and antigonosz like this.
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  A BRM-1K-ról beszélsz?
   
 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Engineering tasks for Kodiak

   
  fishbed and Tcat like this.
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  [​IMG]

  Quiet Modernisation for Turkish Leopard 2 Tanks
  12 July, 2020


  Tanks in the Turkish Armed Forces inventory are being modernized in line with the requirements of the modern battlefield.

  President of Defence Industries Prof. Dr. İsmail Demir visited ASELSAN Facilities due to the completion of the M60T upgrade project under the Fırat Programme. He made an announcement about tank modernization activities with domestic facilities. Prof. Dr. Demir said, "In addition to the M60 tank, the modernization process of the Leopard tanks in the inventory is continuing. During this modernization process, there was a much shorter development process than the calendar given about the acquisition period, such as the of some imported components. Leopards will continue to be modernized in parallel with the follow-up of the M60Ts. ". Thus, the Leopard 2A4 modernization process, which has had no official announcement or any information flow for some time, has been officially confirmed.

  Last year, Minister of National Defence Hulusi Akar visited the 2nd Main Maintenance Factory. In the images published here, it was seen that additional armour plates were integrated on a Leopard 2A4 main battle tank. In addition, in another image shared in the Turkish media, it was observed that in addition to plates added to the platform, cage armour and reactive armour (ERA / Explosive Reactive Armor) blocks were integrated. In the document of armour solutions published by Roketsan, it was found that the survivability of Leopard 2s increased, unlike the other two solutions. In the Leopard 2A4 modernization program, which Prof. Dr. Demir stated in his speech, which solution will finally be implemented and which subcomponents to be integrated to platforms has not yet been confirmed through official channels.
   
  endre likes this.
 10. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Az Aselsan nekünk is partnerünk a Yalcin toronynál. Bár nálunk még ez messze van.
   
 11. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ha arra gondolsz, hogy majd kicsit később velük csináltassuk az A4-ek felfejlesztését, akkor az Isten mentsen meg bennünket ettől. :)
  Nem holmi "haditechnika rasszizmus" mondatja ezt velem, de viszolygok tőle, hogy a gyári lehetőségtől eltérőre akár elviekben is gondoljunk. Még ha ezzel pár millió dollárt spórolnánk is.
  Mert az lesz a vége, mint a lengyeleknél, hogy össze vissza verziók fognak rohangálni a különböző alakulatoknál, és még valószínűleg a további fejlesztési lehetőségtől is elbúcsúzhatunk.
  HA és amennyiben eljutunk odáig, hogy a még érkező 12db A4-est valamilyen garázsvásár kapcsán ki tudjuk egészíteni egy teljes zl.-ra akkor szépen el kell menni a KMW-hez, és megkérni tőlük, hogy "Tessensziveslenni nekünk ezt a pár vén A4-et, A7+-ra hozni"! Szerintem a szimpatikus német úriemberek és úrhölgyek lesznek olyan jók - és némi pénzmag ellenében - eleget fognak tenni a kérésünknek. :D
   
  KoviUbi, alfa74, szuvorov and 6 others like this.
 12. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Igen ez lenne a logikus lépés ebben a feltételezett helyzetben,de visszatérve pár szó erejéig a törökökre most fejezték be az M60-k modernizálását és elég komoly fejlesztést hajtottak rajtuk végre többek között saját fejlesztésű aktív védelmi rendszert kaptak az M60-k.Ezek alapján én nagyon kíváncsi leszek,hogy a törökök milyen szintre lesznek képesek felhozni az A4-t.
   
  SilvioD likes this.
 13. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Igen.
   
 14. Pogány

  Pogány Well-Known Member

 15. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Itt az lesz a kérdés, hogy kivel csináltatják majd a melót. Meg, hogy minden tankjukat érinti-e ez a fejlesztés, mert ugye az A4-eseik még mindig ott vannak - még ha szar állapotban is. A Leo 2E meg elvileg eltérő a gyári verzióktól. Ha a GDELS is csinálja a felújítást, az új csövet biztosan a RM szállítja majd.
  Mindenesetre érdekes lesz ezt az egész páncélozott felújítást figyelemmel kísérni.
  Ugye a spanyoloknak az F18-asaikat is cserélni kell. Várhatóan 2 részletben fogják ezt meglépni, + a Tranche 1
  -es EF-ek modernizációja is elkezdődött...
   
 16. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Nem tudom, hogy a felderítő és parancsnoki rendszerek miben térnek el. Hardveresen ugye a páncélzata tér el, jóval erősebb az A6 páncéljánál. Régen még kavargott egy kép a kiegészítő ék nélkül a torony elejéről, azon látszott az az irgamatlan vastag plusz réteg. Sajnos nem találom már. Gondolom azért még dobnak rá a jelen körülményeknek megfelelően, de elsősorban elektronikusan, optikailag dobhatják fel. Na meg persze L55a1 kötelező. Sajnálom, hogy rászánták magukat, mert brutál gépekkel egészíthettük volna ki a leendő állományt. Az A4-eseik elvileg ritka szutyok állapotban vannak már régóta, ráadásul már alapból sem a legjobb minőségből kerültek ki. Kíváncsian várom én is, hogy mit tudnak kezdeni velük.
   
 17. PavolR

  PavolR Member

  Aselsannak van ennél spécibb L2 modernizációja is : http://www.military-today.com/tanks/leopard_2ng.htm csak ezt valószinüleg a németek elkaszálták a szír bevetés miatt (szerzódés szerint törökök csak saját területük védelmére használhassák a Leókat). Ezért is nem a Leókat, hanem inkább a Pattonokat modernizálják M60TM szintre.

  Más kérdés, hogy melyik L2A4 gyártási sorozatának milyen a teherbíró képessége. Lengyelek például azzal küzködnek, hogy olyan Leókat vásároltak (mondjuk anyi pénzért is …) melyeknek csak a tornyát képessek kb. L2A5 szintre páncéloztatni.

  Kérdés, hogy Magyarország melyik gyártási sorozatból fog L2A4-ket kapni.
   
  arcas likes this.
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  1986-89 kozottieket, ugy ranezesre, megerzesre, es mernek is ra penzt tenni. De keves meg a kep, csak ketto mutatkozott be.
   
 19. dkes

  dkes Well-Known Member

  Amennyiben jól látom, akkor nagyot azért nem kockáztattál WiKi szerint. :) A nagyságrendileg 700 db -os 2A4 gyártásból csak a legutolsó 1992 -es kisszériás 75 db lóg ki az Általad megadott intervallumból ... :D:D

  Mondjuk a "ránézéses kormegállapítást" nehezítheti, hogy bár voltak kívülről kisebb különbségek (lámpa tili-toli), de ezt a mostani teljes német felújítás "elfedheti" - azaz pl. lehet, hogy a lámpák az "új" helyükre kerültek akkor is, ha adott esetben a régebbiek voltak ...
   
 20. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Es ez igy igaz tulajdonkepp teljesen ahogy leirtad. Ha lesz meg kep vagy meg ilyesmi ugy tobbet tudunk majd. De tulajdonkepp mar csak a nagy szamok torvenye alapjan...
   

Ezen oldal megosztása