A realitás az, hogy az ukránok olajcserén kívül semmire nem képesek.Már megint nem a realitásokban gondolkodsz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A realitás az, hogy az ukránok olajcserén kívül semmire nem képesek.Már megint nem a realitásokban gondolkodsz.
Az mondjuk furcsa, hogy az orrára nem tettek - pedig ott a lőszertároló...Ha még nem lett volna, akkor így rakják fel a torony elejére az ukránok a Kontakt I-et:
Igen valóban az, és ezt azzal se lehet magyarázni, hogy nem bírná el a teknő, mert az A4-nek is van legalább 5 tonna "tömegtartaléka" és az biztos, hogy nem raktak fel rá 5 tonnányi Kontakt I-et.Az mondjuk furcsa, hogy az orrára nem tettek - pedig ott a lőszertároló...
K1 felkalapálása azért csak ment nekik valahogy.......két olajcsere között.Ha még nem lett volna, akkor így rakják fel a torony elejére az ukránok a Kontakt I-et:
Mi köze az amúgy keleti Kontakt I felrakásnak az üzemeltetéshez? Pár rédzeg hegedztő kell hozzá csak.K1 felkalapálása azért csak ment nekik valahogy.......két olajcsere között.
Amúgy ilyen irányú segítsègnyújtas nincs nekik.A realitás az, hogy az ukránok olajcserén kívül semmire nem képesek.
most telefonról nem nagyon tudom visszakeresni de mintha az egyik balti országba csinálnának javító üzemet és ott szervizelnék a pzh-kat (meg talán a leokat???) szerintem fosnak hogy még át sem adták de már megnézné pár LancetAmúgy ilyen irányú segítsègnyújtas nincs nekik.
Úgyèrtem masfèl èvvel a háború kitörèse után nem törekszenek erre?
Vagy inkább a nyugat az üzlet ezen rèszèt inkább megtartja magának?
Tényleg?! A FORBES?FORBES: A nyári ukrán offenzíva eltelt 13 héte alatt az átadott 71 darab Leopard-2 harkocsiból
- 5 darab lett végleges veszteség
- 10 darab sérült meg annyira, hogy Lengyelországban vagy Németországban kell őket megjavítani.
- 56 darab most is bevethető vagy helyben elvégezhető javítás alatt áll
In 13 Weeks, Ukraine Has Lost Just Five Of Its 71 Leopard 2 Tanks
The fundamental toughness of the 69-ton Leopard 2 means tanks might take damage, visit a depot, return to the fighting then again take damage and head out for repairs.www.forbes.com
Persze ez benne van a pakliban.most telefonról nem nagyon tudom visszakeresni de mintha az egyik balti országba csinálnának javító üzemet és ott szervizelnék a pzh-kat (meg talán a leokat???) szerintem fosnak hogy még át sem adták de már megnézné pár Lancet
Jè tènyleg van ilyen.Kutyák és Lovak Magazin"?
Van, de pár hét alatt, nem lehet csak az alapokra kiképezni a szerelőket.Amúgy ilyen irányú segítsègnyújtas nincs nekik.
Úgyèrtem masfèl èvvel a háború kitörèse után nem törekszenek erre?
Vagy inkább a nyugat az üzlet ezen rèszèt inkább megtartja magának?
Szia,most telefonról nem nagyon tudom visszakeresni de mintha az egyik balti országba csinálnának javító üzemet és ott szervizelnék a pzh-kat (meg talán a leokat???) szerintem fosnak hogy még át sem adták de már megnézné pár Lancet
Az Abrams esetében és mivel az Abrams futómûve lényegében Leopard 2 egyenértékû, feltételezéssel élek, hogy a Leopard 2 esetében is, egy hiànyzó làncfeszítô kerék és hiànyzó elsô lengôkar mellett a következô lengôkar elôrenyújtàsàval megoldható az a szintû futóképesség, hogy a jàrmû sajàt erejébôl hagyja el a helyet. Elgörbült elemeket pont le fog szarni hetven tonna anyag, úgy egyenesíti ki ezeröccà lóerôvel, hogy csuda nézni.futómű javításhoz,görgőcseréhez meg kell emelni a gépet,ezt csak száraz,stabil talajon lehet,egy akna nem úgy kapja ki a futóművet akóla,mint ahogy a user manualban van,hanem ahogy akarja,tehát,amiről lerobbant pár futógörgő,azt nem javítgatod a harctéren,az elkajszult futóműre a láncot visszatenni sem leányálom,főlegha hiányzik belőle pár szem,vagy 1-2 méteren elgörbült a faszba,stb.
Szóval amit el lehet húzni a harctérről,azt hátul meg lehet próbálni javítani,mármint a frontvonaltól hátrébb,megfelelő emelőkkel,beton placcon,mindenből kell tartalék motyó,az utolsó zégergyűrűig,csapágyházig,csavarig,
.
ekkor jön az,hogy lehet a fele csavar beleszakadt,elgörbült a felfogatás,leszakadt az alvázról,vitt magával valamennyit az alvázból,eldeformálódott a helye az alvázban,meg még 200 féle szopóroller.
Szóval az,hogy "csak aknára futott" az nem jelenti azt,hogy sétagalopp lesz,vagy a kezelők megpatkolják az árok szélén.
Van egy kis "ide nelőjetek szerelünk. Köszcsi!" táblakészletük minden nyelven?Elvileg az Olifan felfüggesztése (amit eredetileg a Loggimnak terveztek) olyan,hogy papiron a legénysége is tudja az aknasérülést javitani.
Hát én ezt nem hiszem,hogy a gyakorlatban a személyzet segitség nélkül meg tudja csinálni.60+ tonnás járgányrol van szó.
Merkava III/IV szintén ilyen cserélhető modulrendszerű futóművet kapott,de ök azért műszaki harctéri jármű segitségével irják a futóműlem cseréjét.